Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hartie cretata !!!

cristi_dolce_2009

Postări Recomandate

caut de ceva vreme renumita hartie cretata , vrea sa o folosesc pentru imprimarea cablajelor.am gasit pe internet :101 Hartie foto coli 10/15 inkjet glossy lucioasa rezistenta la apa 180g/mp...este buna pentru imprimarea cablajelor? :nas: multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi_dolce_2009

7

• miron1947

6

• bogdan_

4

• mosfet

1

Top autori în acest subiect

rezistenta la apa

Daca este rezistenta la apa, are probabil plastic pe ea, eu am patit cu hartie foto de inkjet, care avea o fata cu plastic(nu era vizibil) si s-a lipit pe talpa fierului, in plus, daca nu se moaie in apa, n-o puteti detasa de pe placa.
Link spre comentariu

nu se imprima pe cablaj ce mai se afla pe foaia respectiva(scrisuri,poze,etc).

Nu, intai faceti o printare pe hartie de scris, taiati o bucata de hartie lucioasa(eu folosesc coperti de Integrame) si o lipiti cu scotch peste desenul deja printat, dupa aceia o reintroduceti hartia la printat si obtineti imaginea pe bucata de hartie luciosa lipita, cu aceasta realizati transferul termic de toner.
Link spre comentariu

Eu folosesc hartie de la reviste normale. Taiata cu o rigla si un cutter e pur si simplu un A4 mai ingust. Se aseaza frumos in imprimanta laser si se printeaza direct.Teoretic nu ar trebui sa iasa(mie practic nu mi-a iesit niciodata) scrisul de pe ea pentru ca imprimarea revistelor se face cu cerneala peste care se pune ceara aia lucioasa sau ce e pe foaie...

Link spre comentariu

am incercat si nu mi-a iesit bine!sa imprimat ceva dar foarte slab nu atat incat sa o pot coroda>>>eu folosesc o imprimanta tip mai vechi epson lx800si foloseste toner (cred ca da)trebuie alta imprimanta?cablajul trebuie jmilgheruit inaintede imprimare?cat timp sa presez cu fierul de calcat?multumesc anticipat

Link spre comentariu

Si pe mine m-ar interesa unde gasesc hartie cretata. Hartia de revista nu e o optiune, pt ca merg la un centru de printat si nu ma pot duce acolo cu hartii rupte din reviste :rade: Am mai folosit hartie lucioasa/cartonata, e ok, dar ar merge ceva mai ieftin si poate si cu rezultate mai bune. Bucurestiul e plin de librarii ale Companiei de librarii Bucuresti, astia nu au decat hartia asta lucioasa/cartonata la vreo 1,1 lei parca.

Link spre comentariu
epson lx800

si foloseste toner (cred ca da)

Cred ca nu, din ce am vazut pe internet, are car si cred ca este cu cerneala(inkjet).

trebuie alta imprimanta?

Eu cred ca da, una laserjet care tipareste cu toner, nu cu cerneala.

cablajul trebuie jmilgheruit inainte de imprimare?

Eu nu utilizez smirgel, doar acetona si Tix.

cat timp sa presez cu fierul de calcat?

cca.3-5 minute, se determina experimental.

Aveti mai jos in link in care este prezentat procedeul si chiar un filmulet(in partea de jos a paginii), foarte clar, doar ca in film nu foloseste fierul de calcat, ci o presa termica.

http://thomaspfeifer.net/direct_toner_pcb.htm

Link spre comentariu

Mie mi se pare ca se curata foarte bine cu ceva prafuri de curatat prin casa, gen bref(sau poate tix) si burete de vase cu parte abraziva. Se duce orice urma de grasime iar procedura e ieftina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări