Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

iluminat portbagaj auto

Vizitator attyx

Postări Recomandate

M-ar interesa si pe mine sa leg niste leduri pentru iluminarea portbagajului si sa le leg la plafoniera din masina pentru ca alea se aprind cand deschid usile sau portbagajul.as vrea sa stiu daca a mai incercat cineva ceva de genul si daca ar trebui sa pun ceva siguaranta pe cablu pentru a nu avea probleme(ma gandesc ca plafonera are deja o siguranta)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rimache

3

• Big

2

• LARY

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

O siguranta e o protectie in primul rind pentru firele trase prin masina. Daca firul de plus accidental da la masa sa vezi atunci fun ce iese daca siguranta nu sare sau a fost inlocuita cu una mai mare.Bagai o siguranta de 1 amper sau maxim 5 A.Poti lega plusul de la poziti de la stopul din spate sa nu mai tragi fire de la plafoniera.

Link spre comentariu

sau mai bine folosesti un plus permanent trecut prin intrerupatorul portbagajului, in felul asta nu vei avea lumina aprinsa in portbagaj decat atunci cand il descizi , asa e si normal nu? :da si neaparat foloseste siguranta pt instalatia pe care o faci ,foarte important e si locul unde amplasezi siguranta(cat mai aproape de locul de unde iei alimentare) bafta!

Link spre comentariu

Daca omu' are o siguranta pt. plafoniera de ce sa mai puna inca o siguranta in serie cu asta??? Ca doar ledurile le alimenteaza in paralel cu plafoniera.Aaa...m-am prins "daca siguranta a fost pusa mai mare...".Dar daca si a doua siguranta a fost pusa mai mare???Eu zic, pentru protectie, sa mai puna 4-5 sigurante, una mai aproape de baterie, una mai aproape de alternator, una mai aproape de stop, una mai aproape de plafoniera...oricum sa fie minim cate una pentru fiecare LED, iar ledurile sa nu fie alimentate din acelasi punct pentru a nu supraincarca instalatia masinii. Dar daca si sigurantele astea au fost puse mai mari????Vai de mine... sa vezi ce fum iese....

Link spre comentariu
:speriat Eu iam dat un sfat, sa puna o siguranta pe firul de plus pentru protectiea traseului.Lucrul asta il spun cu o experienta in spate de 11 ani in domeniul alarmelor auto si a sistemelor electronice ce se instaleaza pe masini. :nebun:
Link spre comentariu

Plafoniera si multe alte acareturi sunt alimentate printr-o siguranta de 10-15A. In general nu e nevoie de sigurante peste sigurante,asta cel putin daca faci instalatia cu simt de raspundere

Link spre comentariu

Sigurante ?Pe fiecare circuit,la multe circuite trebuie o siguranta mare si decat sa ia foc instalatia mai bine sufli in iaurt.rimache,oricum nu te duci sa-i faci masina asa ca...si cand sare siguranta comuna,nu sti de la ce , plafoniera sau restul.Am intalnit multe cazuri in care tehnica era :trage un plus de pe ala,rezolvam si plecam.Si la urmatoarea reparatie stai si te intrebi de ce a cedat :nebunrau: .Pune o siguranta pe fir si nu te doare capul .

Link spre comentariu

@attyx: Am pus eu si la plafoniera si la portbagaj si urmeaza sa pun si in torpedou. 6 leduri in fiecare lampa, legate cate 3 in serie cu o rez. de 270 de ohmi. Merg fara probleme si nu am pus nici o siguranta in plus.

Link spre comentariu

tocmai ce am demontat un bord si jumatate de motor de pe o kia pt o alimentare improvizata pe la motor care a topit un singur fir inrt-un filon cu alte cateva zeci de fire... :da pana la urama si serviceurile mai trebuie sa manance nu? :freaza: nu mai pune nici o siguranta!

Link spre comentariu

Te cred, dar tot un meserias dintr-un service care trebuie sa manance i-a scos sigurantele si a pus sarme in locul lor.In ORICE masina, fiecare circuit e protejat cu o siguranta (mai putin cel de forta). Acea siguranta se va arde inaintea firului pentru ca INTOTDEAUNA este mai subtire decat el.Nu discutam aici despre "meseriasii" care trebuie sa manance si habar n-au ce fac Cred ca toti i-am intalnit in decursul vietii prin service-uri.Raman la parerea mea ca pentru cateva leduri nu mai trebuie o siguranta suplimentara. E suficienta cea pe care o are masina din constructie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări