Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu RCA cu fir de masa

Jamaicanu

Postări Recomandate

Am cumparat niste cabluri RCA stereo 2 mufe la un cap si alte doua la celalalt cap, cablul mai are un fir cu doi papuci. Cei doi papuci se leaga la surubul de masa de pe amplificator, mixer, etc ? Surub de masa nu am decat la amplificator si mixer, la calculator nu este prezent asa ceva, nici la un cd player harman kardon si nici la o combina. Pentru ce este aceea masa ? aparatura electronica de o mai am si nu are surub de masa pot sa o leg ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jamaicanu

2

• Stefan

1

• klayus

1

• babic2005

1

Top autori în acest subiect

klayus are dreptate, firul respectiv se foloseste pentru conexiunea de remote de la amplificatoare

acesta este un cablu RCa + firul de remote

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:kgq2PTYAWERLcM:http://www.imagepundit.com/images/thumbs/jzkn2lomblkwdztgjyrn.jpg&t=1

insa cablul din imaginea ta este prea scurt pentru masina, deci posibil sa fie folosit pentru masa intre echipamente, mai ales tinant seama de "logica" mufelor RCA (initial se realizeaza conexiunea pe firul cald :nebunrau: )

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Acest model de cablu, nu este doar pentru auto, (asigurarea functiei remote), ci se folosea si pentru echipotentializarea maselor intre diferite aparate-deck-uri aflate intr-o linie audio. In general cel mai folosit era intre amplificator si pick-up, daca va veti uita pe spatele fiecarui amplificator veti vedea in apropierea intrari "PHONO" un surub, direct in carcasa cu semnul GND, sau scris GND langa el. Deci poti lega intre carcasele aparatelor tale din linia audio, daca nu ai acel surub dedicat, se poate monta si pe alte suruburi ale aparatului, nu stiu insa cat e de necesar, dar daca tot exista cred ca e ok sa il legi si vei si fi mai sigur ca toate aparatele se vor afla la acelas potential, din punct de vedere al maselor.Bafta. Radu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări