Vizitator Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Salut, Receptorul universal cu trei pentode a fost realizat plecand de la cateva experimente cu tuburile 6j1p in etaje RF adaugand si un etaj audio final cu tubul DL96. In forma prezentata l-am numit "receptor universal" pentru ca se pot receptiona programe in toata gama 150Khz-28Mhz, comutand diverse bobine in circuitul de acord si tatonarea condensatorului de cuplaj cu antena (eventual se utilizeaza un trimer de 100pF). Rezultatele foarte bune obtinute in benzile de unde scurte m-au determinat sa-l optimizez pentru 49 si 33m; Un videoclip pe US aici Schema: Enjoy! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Excelenta schema ! am remarcat ca este foarte sensibil receptorul , si nu se prea manifesta efectul de tatrare a frecventei la apropierea mainii de condesatorul variabil .....in curand voi atasa si varianta mea de schema , foarte asemanatoare cu aceasta , doar ca eu nu mi-am impus functionarea receptorului la tensiuni anodice asa mici.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Cu ceva munca am finalizat si carcasa acestui receptor universal Cateva poze: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum