Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor universal 150Khz-28Mhz cu 3 pentode

Vizitator

Postări Recomandate

Salut,

Receptorul universal cu trei pentode a fost realizat plecand de la cateva experimente cu tuburile 6j1p in etaje RF adaugand si un etaj audio final cu tubul DL96.

In forma prezentata l-am numit "receptor universal" pentru ca se pot receptiona programe in toata gama 150Khz-28Mhz, comutand diverse bobine in circuitul de acord si tatonarea condensatorului de cuplaj cu antena (eventual se utilizeaza un trimer de 100pF).

Rezultatele foarte bune obtinute in benzile de unde scurte m-au determinat sa-l optimizez pentru 49 si 33m; :da

Un videoclip pe US aici

Schema:

:dans: :dans: :dans:

Enjoy!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Excelenta schema ! am remarcat ca este foarte sensibil receptorul , si nu se prea manifesta efectul de tatrare a frecventei la apropierea mainii de condesatorul variabil .....in curand voi atasa si varianta mea de schema , foarte asemanatoare cu aceasta , doar ca eu nu mi-am impus functionarea receptorului la tensiuni anodice asa mici....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări