Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri auto fara eroare bord

Vizitator mad88

Postări Recomandate

Salutare cum pot pune un led/leduri la pozitie fara ca sa dea eroare bord ? din ce am inteles trebuie pus in paralel un consumator aproape identic cu cel al becului (5W/400mA) pt a pacali computerul... din ce am mai citit pe forum am vazut ca se recomanda o rezistenta de 33ohm la 5W(dimensiuni mari, se incinge etc.)......... dar nu e ok o rezistenta smd la 10 mOhm-1ohm si 5W sau una de 3w cu una de 2w ? Am atasat niste imagini cu leduri pt pozitii fara sa dea eroare daca aveti va rog idee ce integrate(foarte mici) contin(sunt cat de cat la vedere) arata ca niste rezistente smd... dar are cineva idee cum sunt facute ? Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• avolocaru

3

• LARY

2

• bogdan_

1

• Mindware

1

Top autori în acest subiect

Normal ca nu poti pune o rezistenta smd mica sa disipe o putere asa de mare. De asta sunt rezistentele alea mai mari, ca sa poata disipa mai mult. TOtusi, daca trebuie sa disipi 5W, nu pui o rezistenta de 5W ci pui una mai mare, de 10W sa zicem....Eu nu inteleg de ce va omorati cu prostiile astea de led-uri pe masina. Ce avantaje va aduc daca mai trebuie pusa si rezistenta aia? Energia consumata ajunge sa fie la fel de mare, calitatea multor astfel de becuri este mai slaba decat a becurilor normale...

Link spre comentariu

Foarte bine pusa problema. Eu mi-as pune leduri in vedere obtinerii unui consum energetic mai mic. In acest sens, probabil trebuie cautat prin setarile computerului de bord daca nu se poate modifica vreun parametru. Daca iti pui leduri pt "fitze" atunci trebuie neaparat o rezistenta electrica de 11,42834W si 3.141 omi...

Link spre comentariu
Vizitator mad88

bogdan_ intradevar ajungi la aceeasi energie consumata(asta dar pt masinile carora le da eroare bec ars).... dar te contrazic la luminozitate :) ledurile se vad mai puternic, poti pune diverse culori... in imaginile atasate sunt leduri fara acea rezistenta mare dar nu dar eroare cand le pui.... si sunt curios cum au fost facute...avolocaru- se pot modifica parametri intr-un service specializat. motivul pt care pui leduri nu e "de fite" :P

Link spre comentariu

Pai din ce se vede in poza,pe placa sunt tot cativa rezistori,smd,mai seriosi.Practic tot branza aia e.Chiar cred ca vor rezista mai putin in timp.Consumul e la fel ca la bec.Eu zic sa hack-uiti compurile de bord.Nu se justifica faptul ca poti pune alta culoare daca e acelasi consum.....(plus ca nu ai voie sa pui alta culoare(ilegal)).

Link spre comentariu

nu e ok o rezistenta smd la 10 mOhm-1ohm si 5W sau una de 3w cu una de 2w

R=U/I, P=UI, P=Upatrat/R, etc ...Calculeaza si tu ce putere va disipa o rezistenta de 10 miliohmi (!!!) eventual una de 1 ohm (asa cum ai scris mai sus) daca aplici un potential de 12V (real pina aproape de 15V !) la bornele ei...
Link spre comentariu

bogdan_ intradevar ajungi la aceeasi energie consumata(asta dar pt masinile carora le da eroare bec ars).... dar te contrazic la luminozitate :) ledurile se vad mai puternic, poti pune diverse culori... in imaginile atasate sunt leduri fara acea rezistenta mare dar nu dar eroare cand le pui.... si sunt curios cum au fost facute...avolocaru- se pot modifica parametri intr-un service specializat. motivul pt care pui leduri nu e "de fite" :P

Eu zic ca o masina nu este bradul de Craciun. Becurile de pozitie au un anumit scop si acesta nu trebuie schimbat. Singura ratiune, normala si sanatoasa, pentru care a-i putea fi tentat sa-ti pui leduri ar fi aceea de a scadea consumul energetic.Orice alt motiv pt aceasta decizie nu poate fi decat "de fitze".
Link spre comentariu

fitze sau unii ii mai spun si tuning auto , chiar daca e vorba de un bec de pozitie in multe cazuri schimba radical aspectul masinii. de exemplu la auto audi , modelele care folosesc optiunea "day light" e vorba de un bec de pozitie de 15W care se aprinde automat cand treci comutatorul de lumini pe 0 sau cand este pe "auto" si afara este lumina, se vede o lumina galbena foarte dizgratioasa dupa parerea mea ! treaba se schimba cand becul este inlocuit cu un "bec" multi-led . cei mai multi care vor leduri in loc de becuri fie la pozitie fie pe orice altceva (plafoniere, torpedo,pe sub scune... etc) nu se gandesc sa mai reduca din consumul de curent ci doar la aspect. stima!

Link spre comentariu

@big_inuSa vedem daca iti mentii parerea dupa ce-ti iei o amenda pentru modificari aduse la sistemul original de iluminare al masinii, Audi are din fabrica dotarea daylight . Dar deh ... aspectul cu cheltuiala se tine !

Link spre comentariu

Nu uitati ca nu suntem singuri in trafic. Aspectul masinii poate fi modificat dar in anumite limite astfel incat sa nu deranjam ceilalti participanti la trafic. Diferenta dinre becurile obisnuite si cele cu LED-uri nu este doar de intensitate luminoasa sau culoare. Exista o mare diferenta de dispersie a luminii si care este extrem de periculoasa.

Link spre comentariu

Salutare cum pot pune un led/leduri la pozitie fara ca sa dea eroare bord ? din ce am inteles trebuie pus in paralel un consumator aproape identic cu cel al becului (5W/400mA) pt a pacali computerul... din ce am mai citit pe forum am vazut ca se recomanda o rezistenta de 33ohm la 5W(dimensiuni mari, se incinge etc.)......... dar nu e ok o rezistenta smd la 10 mOhm-1ohm si 5W sau una de 3w cu una de 2w ? Am atasat niste imagini cu leduri pt pozitii fara sa dea eroare daca aveti va rog idee ce integrate(foarte mici) contin(sunt cat de cat la vedere) arata ca niste rezistente smd... dar are cineva idee cum sunt facute ? Multumesc

Salut, eu le pun o rezistenta de 100 de ohm la 5 w paralel pe firele care intra in soclul becului de pozitie.Teoretic 100 de ohm e prea mult, dar practic nu da eroare de bec ars si merge bine fara probleme.
Link spre comentariu

Salut, la pozitie nu am pus mai putin de 50 de ohm, da am pus de 4,7 ohm de 50 W prinse pe radiatoare la proectoare (Mercedes si Audi) am pus leduri.Rezistentele se incalzesc putin.100 ohm minim 5 W. 50 ohm minim 10 W.Trebuie sa mearga. Doar Golf 6 sar putea sa aiba probleme si sa cauti sa echilibrezi perfect consumu, nu am pus pe el leduri la pozitie dar am pus xenon si e foarte pretentios.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări