Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreau sa fac 2 incinte DOAR pentru kick bas!!! help

mihaikorg

Postări Recomandate

Salutare! Stiu ca am mai deschis candva un subiect asemanator si am facut o incinta dar nu mi-a placut razultatul. Poate nu am folosit nici difuzorul corespunzator. am pus mai jos o poza cu incinta facuta. treaba sta in felul urmator: am nevoie de un proiect foarte compact . din ce stiu pentru kick bass 15'' este ideal.(sa ma corecteze cineva daca gresesc) . Ca si difuzoare am pus ochii pe doua modele de la rcf : RCF L 15 S801 si RCF LF 15 n 401.(care este mai capabil pentru un kick cat mai agresiv) iar la incinte m-am gandit ori la un br ori la un hd 15. acum astept si parerile voastre in legatura cu difuzoarele si m-ar interesa si alte marci side asemenea cu alegerea incintei portivite. ATENTIE : am deja 2 sub-uri de 18 band pass deci nu ma intereseaza sa coboare,ci vreau un punch cat mai agresiv (atunci cand sunt intr-un salon mic-mediu toti sa simta ca ii loveste cineva cu ciocanu in piept)De asemenea m-ar interesa si comentarii despre rcf lf 18n 401 si cum este comparatic ku l 18 s 801. multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaikorg

13

• CBI

4

• hpavictor

3

• Dj_david

3

Top autori în acest subiect

:speriat Vezi ca nu merge cu sfaturi ?Data viitoare nu-ti mai face boxe dupa marimea porbagajul masinii vecinului , trebuia sa ma asculti , ai ales o solutie care te va obliga la cheltuieli mult mai mari......trebuie sa reevaluezi propunerea de atunci......proiectul propus avea si kick si sub ! Dar trebuie alte difuzoare , alt proiect de incinta , si nu e mica ca volum ! Iti urez multa inspiratie in alegerea viitoare !
Link spre comentariu

Vezi proiectul HD15 daca te multumeste ! E plin numai de kick ! ! !

senzatia de kick(punch,impact articulatie) nu depinde stric doar de frecventa este o caracteristica a difuzorului utlizat daca bag o chinezarie in bp hornul ala si ii limitam banda de lucru(frecventa) in stanga si in dreapta tot ca o bashina o sa sune kickulin primul rand trebuie sa caute un dif cu un raspuns la impuls cat mai bun,factor de accelerare mare(con usor(mms mic) ,motor puternic(qes mic "BL cat mai mare")).In general astfel de difuri au spl mare pe lowmid si sunt limitate in partea de joaseuite aici hd15-le,dar mie mi se pare o gluma ,diful utilizat nu se foloseste la toata capacitatea si domeniul de lucrul este f ingust,abia atinge 2 octave,se complica aiurea amplificarea si filtrarea doar ca sa 'smucesti' ochii in cap la public
Link spre comentariu

daca se respecta si raspunsul in time domain dupa cum am zis,care este cel mai important, (alaturi si de cel in frequency domain) ,ar cam trebui sa produca vibratii sanatoase pt amatorii de senzatii.Dar ar trebui sa apara si intrebarea cum se vor integra alaturi de celelalte incinte existente daca se cauta si un sunet uniform, si nu 'rupt' pe domenii

Link spre comentariu

Pai am doua FBT MAXx 6, un satelit zeck de 15'' cu 3'' (cu dif. precisiopn devices) si voi mai face unul copie dupa originalul. la capitolul joase am 2 sub-uri band pass de 600w . si lipseste partea aia de kick.... . ce difuzor recomanzi pentru kick ? orice firma ,chiar daca e destul de scump, dar sa merite banii .

Link spre comentariu

Iata ca am reusit sa fac cateva comparatii de parametri (multumesc lui CBI ca mi-a explicat cu e cu qes,bl etc.) si am dedus ca Precision devices pd 154 este net superior modelelor de la RCF L 15 S 801, LF 15 N 401 SI LF 15 N 451. vreaus a fiu corectat daca gresesc.LF 15 n 401 Rezistenţă DC: Re 5.1 ΩFactor mecanic: Qms 5.8Factor electric: Qes 0.23Factor total: Qts 0.22Factor BL BL 27.8 T - mMasa efectivă în mişcare: Mms 158 grCas air load: Vas 160 litersSuprafaţa efectivă a pistonului: Sd 0.091 m²Deplasarea lineară maximă: Xmax 8.8 mmInductanţa bobinei @ 1KHz: Le1k 2.5 mHEficienţa Half-space: Eff 2.64 %LF 15n 451PARAMETRI THIELE - SMALL Frecvenţa de rezonanţă: Fs 35 Hz Rezistenţă DC: Re 5.1 Ω Factor mecanic: Qms 4.2 Factor electric: Qes 0.19 Factor total: Qts 0.18 Factor BL BL 33.5 T - m Masa efectivă în mişcare: Mms 171 gr Cas air load: Vas 125 liters Suprafaţa efectivă a pistonului: Sd 0.091 m² Deplasarea lineară maximă: Xmax 8.7 mm Inductanţa bobinei @ 1KHz: Le1k 2.6 mH Eficienţa Half-space: Eff 2.64 %Precision devices pd 154Thiele-Small ParametersFs 39 Hz Xmax 6.5 mm Revc 6.2 Ohms Vd 5.78 x10-4 m3 Qts 0.205 No 3.94% Qms 4.32 Pmx 500 Watts Qes 0.216 Cms 133 µM/N Vas 149 Litres Mms 125 grams Sd 890 sq cm BL 29.65 T/m RCF L 15 S 801PARAMETRI THIELE - SMALL Frecvenţa de rezonanţă: Fs 48 Hz Rezistenţă DC: Re 6.1 Ω Factor mecanic: Qms 11 Factor electric: Qes 0.33 Factor total: Qts 0.32 Factor BL BL 23.6 T - m Masa efectivă în mişcare: Mms 100 gr Cas air load: Vas 113 liters Suprafaţa efectivă a pistonului: Sd 0.085 m² Deplasarea lineară maximă: Xmax 5.5 mm Inductanţa bobinei @ 1KHz: Le1k 1.7 mH Eficienţa Half-space: Eff 3.65 %plus ca PD 154 ARE 99 DB !!! insa partea proasta este ca are qes 0.216 fata de cele de la rcf care au 0.19, 0.23 etc. si am mai vazut acum ca RCF LF 15 N 451 are Qes 0.19 si bl BL 33.5 T - m.

Link spre comentariu

pd-ul este primul recomandat in lista aia din 4 de la schema,si daca te mai uiti si la pret,cam 170E pe thomann fata de rcf-uri care sar de 250 ambele,eu zic ca ar fii castigator.Mai exista inca un lucru la care sa te uiti,factorul EBP,care se traduce ca rap. fs/qes.Este de preferat sa fie cat mai mult peste 100,si PD_ul il are cel mai marepoza aia poate este x1-ul,care este un bp de ordin 6,care din pacate sta mai prost la rapsunsul tranzitoriu.Daca are 2 fante pe partea din spate,ala e.Scrie hd15 horn pe google si cauta prin cateva linkuri daca nu esti sigur.n451 este de asemenea bun,numai sa nu sara in aer pretul!s801 e mai potrivit in incinte brn401 ar fi ok,dar nu cred ca depaseste PDnu pot da nici un verdict final din pacatedupa cum vezi,atentie mare la filtrare! ca altfel suna ca-n fantana

Link spre comentariu

pentru filtrare am un crosover behringer deocamdata(stiu ca nu e cine stie ce,pe viitor o sa-mi iau procesor digital dbx drive pack sau mai ieftin modelul de la behringer dar digital).Pana la urma se pare ca batalia este intre lf 15 n 451 si pd 154. mai devreme ma uitam pe forum si am gasit cva interesant. iata ce zice adircf : mie imi place BL-ul lui LF15N451 l-a batut la cur si pe "invechitul" PD-1850 doar sd-21 il depaseste.si din ce am vazut si pd 1850 este un monstru.... plus ca pd 154 are doar 500 w ce-i drept la99 db. dar lf-ul are puterea 1300 w.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări