lorik199 Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 As vrea o schema pt un numarator 1-99 si reversibil, modificarea valorii afisate cu 2 tuburi nixie facandu-se pe baza modificarii rezistentei unui potentiometruAstept niste idei Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Eu as lua o sursa de tensiune reglabila cu acel potentiometru si as comanda un convertizor U/F. Link spre comentariu
Mindware Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Pai daca vrei varianta analoga,poti face un voltmetru cu afisare in nixie,care masoara tensiunea citita pe cursorul potentiometrului.Sau ,digital,folosind chestia aia de la scrool-ul unui mouse(nu mai stiu cum se numeste),pic sau atmel,softul aferent si driverele pentru tuburile nixie.Sincer,la ce iti trebuie asa ceva? Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 @gica70: Mi se pare mai complicat asa @Mindware : As vrea analogic, dar nu stiu cum sa fac asta, pe google n-am gasit nici o schema de voltmetru cu nixiemai accesibila pt mine(doar asta care are multe circiute "obsolente") Vreau sa afisez volumul la un amplificator cu lampi, in functie de cursa potentiometrului Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Pai la voltmetru tot acolo ajungi..cum crezi ca poti afisa tensiunea cu 2 digiti fara convertor? Poate faci rost de un C520 si te-ai scos. Desigur iti mai trebuie niste interfete pt. Nixie. Cauta in almanahurile Tehnium, sigur vei gasi ceva potrivit. Acum am vazut ce vrei sa faci..Ia semnal direct din JF, redreseaza-l si afiseaza-l..de fapt tu vrei un VU-metru. Succes. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Pai la voltmetru tot acolo ajungi..cum crezi ca poti afisa tensiunea cu 2 digiti fara convertor? Poate faci rost de un C520 si te-ai scos. Desigur iti mai trebuie niste interfete pt. Nixie.O sa caut un C520, sa vad daca gasesc Cu el stiu ca se putea reliza un voltmetru destul de simplu+ CDB447 (din ce mai retin) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Alimentator de nixi ai?Varianta la C520 ar fi 4193 cascadate. In loc de C520 poti folosi ICL 7107. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Alimentator de nixi ai?Varianta la C520 ar fi 4193 cascadate. In loc de C520 poti folosi ICL 7107.alimentator pt nixie imi fac, nu-i greu de facut o sursa de ~150Vcc la 4mAcum as putea folosi icl7107?macar o idee a schemei Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum