Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numarator 1-99 si reversibil pe baza unei rez variabile

lorik199

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

4

• gica70

2

• Mindware

1

Top autori în acest subiect

Pai daca vrei varianta analoga,poti face un voltmetru cu afisare in nixie,care masoara tensiunea citita pe cursorul potentiometrului.Sau ,digital,folosind chestia aia de la scrool-ul unui mouse(nu mai stiu cum se numeste),pic sau atmel,softul aferent si driverele pentru tuburile nixie.Sincer,la ce iti trebuie asa ceva?

Link spre comentariu

@gica70: Mi se pare mai complicat asa

@Mindware : As vrea analogic, dar nu stiu cum sa fac asta, pe google n-am gasit nici o schema de voltmetru cu nixiemai accesibila pt mine(doar asta care are multe circiute "obsolente")

Vreau sa afisez volumul la un amplificator cu lampi, in functie de cursa potentiometrului

Link spre comentariu

Pai la voltmetru tot acolo ajungi..cum crezi ca poti afisa tensiunea cu 2 digiti fara convertor? Poate faci rost de un C520 si te-ai scos. Desigur iti mai trebuie niste interfete pt. Nixie. Cauta in almanahurile Tehnium, sigur vei gasi ceva potrivit. Acum am vazut ce vrei sa faci..Ia semnal direct din JF, redreseaza-l si afiseaza-l..de fapt tu vrei un VU-metru. Succes.

Link spre comentariu

Pai la voltmetru tot acolo ajungi..cum crezi ca poti afisa tensiunea cu 2 digiti fara convertor? Poate faci rost de un C520 si te-ai scos. Desigur iti mai trebuie niste interfete pt. Nixie.

O sa caut un C520, sa vad daca gasesc Cu el stiu ca se putea reliza un voltmetru destul de simplu+ CDB447 (din ce mai retin)
Link spre comentariu

Alimentator de nixi ai?Varianta la C520 ar fi 4193 cascadate. In loc de C520 poti folosi ICL 7107.

alimentator pt nixie imi fac, nu-i greu de facut o sursa de ~150Vcc la 4mAcum as putea folosi icl7107?macar o idee a schemei
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări