mihai 7 Postat Februarie 18, 2021 Partajează Postat Februarie 18, 2021 Fără cei 70 pF, multimetrul indică 1,35V constant și 0,9 V atingând antena generatorului de semnal (în fapt înseriind condensatorul de 30 pF cu sonda), cu masa legată la masa montajului. Când am măsurat mobilul, masa era liberă (conectată la carcasa metalica a sondei). Link spre comentariu
mihai 7 Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Hristos a înviat! Bună ziua! Am intrat în posesia unui radio Digital Music Air, model 10F 3H5D, care prezintă defecte în funcționare: pe FM prinde doar Radio Antena Satelor, dar cu audiție slabă, iar pe UM nu prinde nimic. Vă întreb, în poza atașată, mi-ați putea spune, vă rog, ce reprezintă fiecare bobină, după culoare? Roșu am înțeles că ar fi OL pentru UM, dar restul? Vă mulțumesc! Link spre comentariu
adydep Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 (editat) Adevărat a Înviat! -roșu OL-MA -galben sus FI-MA1 -alb sus FI-MA2 -negru sus FI-MA3-detector -galben jos FI-MF1 -verde jos FI-MF2 și FI-MF3 -albastru și roz FI-MF4-detector de raport Editat Mai 4, 2023 de adydep Link spre comentariu
mihai 7 Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Mulțumesc pentru lămuriri, @adydep! Mi-ați fost de folos! Dar bobina pentru OL -MF care este dintre cele enumerate, vă rog? Link spre comentariu
adydep Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 OL-MF din cele cu sârma groasă la vedere,care vin pe pinii variabilului în stânga.Acolo e în ceară și nu pare umblat. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Acum 15 minute, mihai 7 a spus: Mulțumesc pentru lămuriri, @adydep! Mi-ați fost de folos! Dar bobina pentru OL -MF care este dintre cele enumerate, vă rog? Credeti ca invirtitul in bobine este prima solutie in depanarea RR? Link spre comentariu
mihai 7 Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Acum 2 minute, Marele Savant a spus: Credeti ca invirtitul in bobine este prima solutie in depanarea RR? Nu cred acest lucru. Cum însă radioul l-am primit de la cineva și nu știu care este starea bobinelor, iar schema aparatului nu o am, la care se adaugă și cunoștințele sumare de depanare pe care le dețin, am încercat rotiri controlate ale miezurilor de ferită ale bobinelor, după ce în prealabil am marcat poziția în care le-am găsit. Link spre comentariu
okean Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 (editat) Colegul @adydep a precizat corect lanturile de FI si oscilatoare locale...revenind la prolema pe fm daca e functional cat de cat se va incerca readucerea in banda a oscilatorului local (fm) astfel, se identifica functie de zona de receptie frecventa postului " Antena Satelor " pentru aceasta se folosesc datele de pe net. Aflata frecventa reala apreciem " ochiometric " functie de indicatorul scalei aparatului pe unde suntem...pana cand verificati cele de mai sus, " schiema " cat de cat ca sa avem pe ce discuta... Editat Mai 4, 2023 de okean Link spre comentariu
mihai 7 Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 În zona mea Radio Antena Satelor se recepționează pe 88 MHz, ceea ce corespunde cu capatul scalei de pe radioul "incriminat". Radioul recepționează postul menționat având condensatorul variabil la maxim (închis sau deschis?). Trag concluzia că receptorul este tras în bandă pe UUS. Link spre comentariu
okean Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 (editat) La o cautare sumara : "Radio România Oltenia-Craiova va lansa sâmbătă, 17 septembrie, o frecvenţă nouă la Râmnicu Vâlcea - 99,8 FM." SURSA - AICI - se poate verifica cu un alt radio ok... L.E 88Mhz e cu cv-ul inchis, capacitate maxima...uzual capat scala stanga ! Editat Mai 4, 2023 de okean Link spre comentariu
okean Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Toata alocarea pe Valcea ... Link spre comentariu
mihai 7 Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 (editat) Acum 2 ore, okean a spus: Radio România Oltenia-Craiova va lansa sâmbătă, 17 septembrie, o frecvenţă nouă la Râmnicu Vâlcea - 99,8 FM Actualmente, Radio Antena Satelor poate fi ascultat la Drăgășani pe 88 MHz: http://www.srr.ro/radio_romania_antena_satelor_inaugureaza_alte_4_frecvente_in_fm-15850 Este verificat și cu un alt radio digital. Am mai constatat ceva: 1. condensatorii electrolitici din radio nu au carcasa de aluminiu legată la "-". 2. Părțile metalice din interiorul radioului nu trebuiau să fie legate la "-" sursei? Din măsurători văd că aceste părți constituie "masa" montajului, diferită de minusul sursei. Prin urmare, componentele marcate ca fiind legate la masă, sunt legate la partea metalică sau la minusul sursei? 3. Deasemenea, văd că transformatorul este cu priză mediană, spre deosebire de schema celuilalt model. Tensiunea pe condensatorul de filtrare din alimentare este de 6.88 V. 4. Conform "schemei", condensatorul variabil, respectiv un capăt al bobinei antenei de ferită, ar trebui să fie legat la plusul alimentării. Din măsurători văd că nu este. PS: Cred că sunt în afara subiectului, îmi cer iertare, ca atare voi posta în altă secțiune. Editat Mai 4, 2023 de mihai 7 Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Dar aceasta schema este buna pentru urmarirea semnalului de RF,si cu ce pot inlocui tranzistoarele rf. eft 319 respectiv eft317 pentru ca nu detin asa ceva?http://tehnium.org/wp-content/uploads/2013/03/Generatoare-si-urmaritor-de-semnal-2.jpg Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Mai 5, 2023 Partajează Postat Mai 5, 2023 (editat) Ma gandeam sa inlocuesc cele doua tranzistoare EFT cu unele pe siliciu tot din gama RF si anume BF 214,215,254,255, si sa inversez polaritatea la alimentare a montajului,sa functioneze oare? Editat Mai 5, 2023 de Simion Irinel Link spre comentariu
Simion Irinel Postat Mai 5, 2023 Partajează Postat Mai 5, 2023 (editat) 1 oră în urmă, Simion Irinel a spus: ? Editat Mai 5, 2023 de Simion Irinel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum