Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rail 3

vitamina

Postări Recomandate

Salut, Imi cer scuze dar nu stiu exact unde sa postez corect si ma adresez aici.S-a intanlit cineva cu echipamente de tip raill?Este un carucior cu o camera video rotativa ce se deplaseaza de-a lungul unui traseu printr-o comanda data de la o consola de operare. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vitamina

4

• Mindware

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu,nu fac sondaje.Problema este in felul urmator:Caruciorul se deplaseaza de la stanga la dreapta fara probleme.Cand doresc sa vin cu el inapoi de unde am plecat merge sacadat,adica se deplaseaza 2 metri si se opreste.Si tot asa pe toata lungimea tronsonului care este de 50 de m.Se poate pune sa patruleze singur,iar atunci merge fara probleme indiferent de directia de deplasare.Intrebarea este de ce nu merge cursiv la intoarcere cand este controlat manual din consola de operare?De asta am intrebat daca s-a mai intanlit cineva cu un astfel de echipament.Comunicatia se face prin ajutorul unei matrici.Atunci cand se opreste ideea este ca speeddome-ul se invarte,deci nu ramane fara comunicatie. Incep sa plictisesc cu atata poveste!

Link spre comentariu

Stai linistit,nu plictisesti pe nimeni.Cu cat mai multe detalii, cu atat mai bine.Cer scuze pentru exprimarea anterioara, dar avem parte de multi "imposibili" pe aici.Din descrierea ta pare sa fie o problema de soft.Detii manualul de utilizare?Ai cautat pe net detalii despre produs?Ai mai intalnit pe undeva raportata problema asta pe net?Sigur nu e "construit" sa mearga asa?(desi mi se pare destul de improbabil).Posteaza numele exact,eventual o serie sa putem gasi si noi informatii despre device.Se opreste la o distanta fixa?(acei 2 metri sunt constanti?)Transferul de informatii(controlul) se efectueaza wireless sau cu cabluri?Numai bine!Astept raspunsuri. :bere:

Link spre comentariu

Treaba sta in felul urmator: Echipamentul initial pleaca dintr-un capat al traseului,in acel capat aflandu-se sursa de alimentare.El isi invata traseul cu ajutorul unor etichete lipite pe traseul de deplasare care sunt citite de catre un optocuplor.In momentul in care optocuplorul trece prin dreptul unei etichete,pe placa de baza a caruciorului se aprinde un led verde.In capatul indepartat,adica cel fara sursa,are o banda neagra de culoare mata,astfel ca atunci cand el ajunge pe acea banda pe langa led-ul verde se aprinde si un led de culoare portocalie deoarece are doua optocuploare,banda din capatul traseului fiind mai lata decat timbrele,pt a stii cand i se termina traseul.De la sursa amplasata pe traseul de rulare caruciorul se calibreaza cu ajutorul unui soft.In calibrare el isi numara etichetele existente. Pt a se deplasa are o rola presoare si o curea de transmisie.Dupa calibrare se trec 2 jumperi in sursa in modul "Conv" pt a avea acces din consola de operare din dispecerat.Motorul are inclus pe el si un encoder care ii spune lui unde se afla,cu ce viteza sa se deplaseze si asa mai departe. Consola de operare intra intr-o matrice,iar in acea matrice este lagata si comunicatia care vine de la sursa existenta pe traseu din teren.Caruciorul isi culege comunicatia si alimentarea cu ajutorul unor perii colectoare din carbune care sunt conectate pe sinele de cupru existente pe traseul de rulare. Eu nu inteleg de ce naiba merge fara probleme dinspre capatul cu sursa catre capatul indepartat fara probleme si inapoi se blocheaza si merge cu intreruperi.(este necesar sa eliberezi butonul de comanda de pe consola si sa il apesi din nou ca sa mai mearga aprox.2m,si tot asa pana ajungi cu el in capat).

Link spre comentariu

Intrebarea cea mare: Asa se comporta e cand a fost instalat?Ori inainte nu era problema asta?Daca asa face de cand a fost amplasat,posibil ca asa e construit,oricum trebuie investigat pe teren.Nu ati specificat macar un nume/serie,ceva....Probleme pot fi de la comanda din buton, probleme de implementare,pana la "periile" care transfera informatia intre carucior si traseu.Trebui investigat in timp real.Are comanda caruciorul dupa ce se opreste?Daca da..atunci in el e buba.Daca nu,atunci comanda e de vina...etc..etc....Cate "perii" are caruciorul?Pe cate cai se efectueaza transferul de date.Imaginea cum se transfera la receptor?Prin ce?

Link spre comentariu

Nu,boss,el trebuie sa mearga cursiv indiferent de directia de deplasare atat timp cat primeste comanda de la consola.Echipamentul se numeste Sensor Rail III.Da,dupa ce se opreste,chiar si in momentul in care se blocheaza,dome-ul(camera mobila) se poate roti,face zoom in si zoom out.Caruciorul are 4 perii colectoare:1 si 2 sunt aimentarea 24V si 3 si 4 sunt comunicatia Rx,Tx.Imaginea se transfera wireless intre carucior si antena,iar din antena se duce un fir cu conector SMA(parca asa se numeste)in sursa de pe traseu.Eu m-am jucat cu laptop-ul de la sursa si a facut la fel,deci problema nu este din matrice sau consola.Am inlocuit si camera mobila(dome-ul)si acelasi fenomen.Maine ma duc si dau folia jos si il deplasez cu mana pe traseu,poate este problema de traseu cum spuneti dvs. si eu dau vina degeaba degeaba pe echipament!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări