wwwglro Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Salut.Trebuie sa fac management-ul unui echipament aflat la 100m distanta pe interfata seriala.Stiti cumva daca se pot folosi 2 convertoare (rs232-rs485) - (rs485- rs232) pentru aceasta aplicatie?ps: eventual daca stiti vreo schema functionala...merci Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 rs485 e standard industrial si asta presupune si imunitatea la zgomot.Sant module radio ieftine pt rs@433MHz. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Cum a zis si tyc, RS485 e standardul industrial...Gasesti convertoare, dar majoritatea sunt la nivel de TTL, deci va trebui sa folosesti si un max232 inainte. Cu RS422 ai comunicare full duplex.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Un simplu convertor RS232-RS485 va rezolva problema. Link spre comentariu
wwwglro Postat Noiembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Un simplu convertor RS232-RS485 va rezolva problema.Adica pun 2 din astea si gata ...am un port serial ...la distanta? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Un simplu convertor RS232-RS485 va rezolva problema.Adica pun 2 din astea si gata?Convertoare RS-233/ RS-485 gasesti si de cumparat, dar nu stiu cam cat costa.Astfel de cai de comunicatie se folosesc si la sistemele RFID din institutii, dar nu stiu daca acolo au "pe drum" mai multe zone de distributie sau merg cu un cablu direct de la "baza" la "cititor". Link spre comentariu
danzup Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Salut.Trebuie sa fac management-ul unui echipament aflat la 100m distanta pe interfata seriala.Stiti cumva daca se pot folosi 2 convertoare (rs232-rs485) - (rs485- rs232) pentru aceasta aplicatie?ps: eventual daca stiti vreo schema functionala...merciDaca nu stiai rs232 merge pe mai mult de 100m direct !!!!Din testele mele am reusit 1km rs232 - rs232 direct intre doua calculatoare 386 in anul de gratie 1994 si a mers 10 ani perfect pana s-au casat echipamentele . Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Da, merge pe distante mai mari si daca folosesti cablu ecranat si viteza de transfer mica. Tu ce rata baud ai avut? Si ce rata de erori? Poate rata de erori pe care ai avut-o tu este inacceptabil de mare si viteza inacceptabil de mica...485 e standard industrial, testat, verificat etc.... imun la zgomot. Nu e cu lasa ca merge si asa...Plus, nu as vrea sa tiu ce s-ar fi intamplat daca impamantarea dintre cele doua calculatoare ar fi zburat putin in craci....Ca raspuns, schema data mai sus este buna, iti trebuie 2, cu jumperii de terminatie pusi. Doar ca este bidirectionala semiduplex, adica nu pot comunica simultan in ambele directii. Se poate face si simultan in ambele directii, dar iti mai trebuie inca un max485 la fiecare parte. Link spre comentariu
wwwglro Postat Noiembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 S-ar putea totusi sa fie o problema. Vad ca RTS si CTS-ul (pinul 7 si pinul 8) sunt legati impreuna. Cum se mai face in felul asta flow control-ul, din soft?Si directia de transmisie cum se controleaza? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 In mediul industrial e mult mai fiabil RS485, permite distante si viteze mult mai mari si merg puse mai multe echipamente pe aceleasi 2 fire in comparatie cu RS232. 485 merge bine si fara cablu ecranat care e mult mai scump. Exista de cumparat convertoare RS232-RS485 si invers, folositi-le cu incredere, merita banii si va scapa de multa bataie de cap. Link spre comentariu
wwwglro Postat Noiembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Stiu ca se gasesc de cumparat (la preturi destul de piperate...)Ideea era sa fac eu unul dar nu stiu cum sa controlez directia de transmitere Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Poti mai simplu sa il faci direct full duplex.Mai exact, la fiecare capat pui cate 2 75176. Unu il folosesti ca receptor si unul ca transmitator. Oricum pe cablu UTP ai 4 perechi de fire. Iar diferenta de pret este de 1-2 lei per adaptor, deci nesemnificativa fata de pretul cablului. In felul asta nu iti mai bati capul cu schimbarea directiei si alte cele. Link spre comentariu
wwwglro Postat Noiembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 De acord cu acest lucru...Ai cumva o schema functionala full duplex cu cate 2 75176? In acest fel trebuie sa separ RTS si DTS-ul?Merci Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Nu gasesc, dar modificarile pe schema aia sunt foarte simple:1. conexiunile la pinii 12 si 13 de la max232 nu iti vor mai trebui.2. pentru sn76176 existent pe schema, conectezi pinii 2 si 3 la masa. acest 76176 va fi receptor. 3. deconectezi pinul 4 de la 75176, pentru ca nu iti trebuie tx.4. mai pui un 75176 cu toata structura de rezistente din stanga5. la cel de al doilea conectezi pinii 2 si 3 la vcc, acesta o sa fie transmitator.6. ii conectezi pinul 4 la max232 la pinul 9. In felul asta obtii un translator ca TX si unul ca RX. Faci 2 placi din astea si conectezi tx de la una cu rx de la cealalta. Link spre comentariu
wwwglro Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Am facut o simulare in proteus si functioneaza bine. Am instalat porturi seriale virtuale si am deschis cate un hyperterminal pentru fiecare din cele 2 porturi seriale. Am tastat ceva in primul hyperterm si imi apare acelasi caracter si pe hyperterm -ul "distant".Sper sa mearga la fel si in practica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum