Mondan Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Asa,Nu toti tantarii detecteaza infraroru, doar anumite specii.Ai nostri detecteaza in deosebi co2-ul pe care noi in expiram. Asta e principiul de functionare al aparatului de pe youtube (din linkul meu), are tub de co2.Si transpiratia.Am vazut pe un forum ca verifica asta punand un ciorap urat mirositor pe un bec cu incandescenta. Se incalzeste si elimina mirosul. Placerea tamtarilor...... Acum totul e tu sa ii distrugi cumva atunci cand vin.Sunt derutati si de flash-uri de lumina. Dar se incerca in IR sau UV ca sa nu te deranjeza si pe tine.Insa cand se prind ca sunt pacaliti ataca din nou.Asta se verifica asa. daca e noapte si bazaie intr-una si tu aprinzi lumia brusc si se potolesc. Se aseaza toti pe perete. Dupa 5 minute se acomodeaza cu mediul si iar bazaie. La fel si la stingera luminii. Acest principiu se vrea aplicat cu flash-uri intr-o lumina invizibila. Link spre comentariu
strombi Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Eu aveam niste programe pe pc cica fug tantatii dar imi faceau mie pe cap si tantari nici o treaba,dar poti sa faci un neon bagat intr-o cusca de metal si cusca sa aiba Volti pe ea si cand se apropie de neon ii curenteaza am vazut dastea pe la baruri si terase Link spre comentariu
Mondan Postat Ianuarie 29, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 dar poti sa faci un neon bagat intr-o cusca de metal si cusca sa aiba Volti pe ea si cand se apropie de neon ii curenteaza am vazut dastea pe la baruri si terase Da, am precizat la inceput. E lampa cu UV, O au tersele in aer liber. Se aud cum sfaraie insectele.Dar tantarii nu sunt atrasi de ea.Eu am spus ca lumina ii bruiaza un timp (in jur de cateva minte), dar nu ii atrage. i atrage doar mirosul. Link spre comentariu
sandily Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Asa, Nu toti tantarii detecteaza infraroru, doar anumite specii. Ai nostri detecteaza in deosebi co2-ul pe care noi in expiram. Asta e principiul de functionare al aparatului de pe youtube (din linkul meu), are tub de co2. Si transpiratia. http://www.mosquitokillingsystem.com/im ... isplay.jpg In 30 de ani, singurul repelent CU ADEVARAT EFICIENT pe care l-am intalnit se chema ANOFUG SUPER, fabricat la FARMEC / CLUJ intre anii '70-'80. Va rog sa ma credeti ca am incercat aproape toate mijloacele disponibile (N sisteme cu ultrasunete, lampi, becuri galbene specializate, UV, unguente, lichide, etc.). Mentionez ca sunt din BRAILA si m-am intalnit cu situatii greu de descris cu aceste insecte nesuferite. Intr-o seara, de exemplu, am intrat cu alti colegi / prieteni in apa pana la gat, cu fesuri pe cap, fumand incontinuu aproape 3 ore, pana s-a potolit furia tantarilor (au momentele lor dimineata, la primele ore, si seara, pana se intuneca). Cu ANOFUG SUPER, produs autohton, cateva picaturi iti asigurau protectia 100% cateva ore (Am gasit la un pensionar o sticluta , aproape plina si am folosit putin din ea asta vara). Link spre comentariu
Vizitator raducu2000 Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 poti gasi direct aparate anti tantari portabil eu folosesc cand ma duc la peste si este foarte ok Modificat de Madalina: 5/08/2011 Link spre comentariu
Vizitator clncatalin Postat Septembrie 13, 2015 Partajează Postat Septembrie 13, 2015 Desi este mult timp de la ultimul post, sunt curios ce alte constatari s-au mai facut in privinta folosirii dispozitivelor electronice pentru alungarea insectelor. M-ar interesa in special folosirea ultrasunetelor. Stie cineva de vreun studiu privind ultrasunetele si albinele? Va multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 13, 2015 Partajează Postat Septembrie 13, 2015 Deși contra țânțarilor nu au efect decât în anumite cazuri foarte rare și se pare că la unele animale (șoareci, șobolani) au totuși efect deranjant, nu rămâne decât să faceți un test cu albinele, prin montarea unui dispozitiv gen Riddex în apropierea locurilor unde vin să bea apă. Ar fi util un generator cu microcontroller, care să aibă un sunet cu frecvența oscilantă în limite mari, nu fixă. Am avut două mărturii favorabile privind efectul repelent asupra șoarecilor, unul de la un cunoscut ce era asaltat de șoareci la o magazie în câmp și alta de la părinți, care au montat două astfel de dispozitive în magazia lor de cereale.În ambele cazuri șoarecii fie nu au mai vizitat respectivele locuri, fie și-au redus foarte mult vizitele, lucru vizibil fiindcă nu au mai lăsat urme.Mama mi-a spus că a observat și scăderea numărului de muște în zona dispozitivului, deci pot avea totuși efect cel puțin la unele insecte. Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Septembrie 13, 2015 Partajează Postat Septembrie 13, 2015 Eu am vazut intr-un magazin un aparat care il bagi in priza cand se face oapte, iar acesta emite lumina cu un led. Acesta este inconjurat de o plasa la o distanta de 3-5cm cu aproximatie ce curenteaza tantarii sau alte gaze cand se apropie de lumina. https://www.google.ro/search?q=aparat+antitantari&client=opera&hs=GpY&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIyp6b0tL0xwIVyYksCh2VBAsI&biw=1024&bih=669#tbm=isch&q=aparat+anti+tantari&imgdii=e1JeEmIRvpb4xM%3A%3Be1JeEmIRvpb4xM%3A%3Bk40aqrNGivuxmM%3A&imgrc=e1JeEmIRvpb4xM%3A La un asemenea aparat nu am gasit schema, dar as vrea sa il construiesc eu deoarece pentru mine este scump. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 13, 2015 Partajează Postat Septembrie 13, 2015 Uite o variantă simplă și ușor de făcut acasă cu componente recuperate: http://danyk.cz/lapac_en.html sau http://www.mytractorforum.com/attachment.php?attachmentid=101961&d=1272229283. Atenție la faptul că montajul nu e izolat galvanic față de faza rețelei. Atingerea firelor nu e totuși mortală (dar foarte dureroasă), curentul fiind limitat de reactanța condensatorilor și de prezența unei rezistențe de circa 10k. Link spre comentariu
leo 17 Postat Septembrie 13, 2015 Partajează Postat Septembrie 13, 2015 era un montaj intr o carte la g.oprescu cu un generator de ultrasunete ..l am facut si eu cand eram la inceput de drum in electronica .. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 13, 2015 Partajează Postat Septembrie 13, 2015 Nu-i deranjează prea mult ultrasunetele pe țânțari, există însă unele frecvențe audibile (în jur de 2-3kHz) care îndepărtează uneori femelele de țânțar, ele fiind de fapt cele care au cea mai mare nevoie de sânge... Cele mai eficiente capcane pentru țânțari generează căldură și dioxid de carbon, fiindcă așa ne detectează ei....uite cea mai simplă capcană :http://beforeitsnews.com/self-sufficiency/2015/07/simple-homemade-mosquito-trap-2-2491898.html Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 13, 2015 Partajează Postat Septembrie 13, 2015 Nu-i deranjează prea mult ultrasunetele pe țânțari, există însă unele frecvențe audibile (în jur de 2-3kHz) care îndepărtează uneori femelele de țânțar, ele fiind de fapt cele care au cea mai mare nevoie sânge................................................................................................................. Da,asa stiam si eu. Femelele de tintari evita sunetul produs de tintari masculi,care sint inofensivi pentru noi,oamenii. Un generator de sunete, cu frecventa apropiata de sunetul produs de tintarii masculi, cred ca ar indeparta femelele de tintari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum