mircea888 Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 in principiu decat sa iti iei filtre pe boxa mai bine pui filtre mai mici pe intrare in amp si pe L pleci cu bass direct in difuri si pe R pleci cu inaltele ....inaltele le poti filtra cu un condensator de 4,7 microfarazi la 12V iar basul il poti filtra cu o bobia home made pe o bara de ferita prin care treci borna de + a bassului si foarte scurt si ok zic eu asa e cel mai profi araboi studiaza ce e ala un filtru, nu se poate realiza un filtru asa cum ai spus tu... e o aberatie totala, de unde ai ajuns la valoarea de 4.7uF? impedanta de intrare intr-un amplificator este de ordinul kilo-ohmilor. Iar bobina serie cu semnalul este iarasi o idee geniala, sa ne spui si ce inductanta trebuie sa aiba.Va rog nu mai inventati scheme Un filtru activ nu prea este solutia in acest caz deoarece nu vei mai avea semnal stereo. Cel mai simplu filtru care poate sa-l faca e de ordinul I pe inalte, adica un condensator serie cu difuzorul de inalte. Filtrul se calculeaza in functie de impedanta pe care va lucra si de frecventa de taiere dorita, avand in vedere ca filtrul are panta de doar 6db/octava ar fi bine sa alegi o frecventa mai ridicata (5000hz sa zicem) ca sa nu arzi iar difuzoarele. Calculator pentru filtre: http://www.the12volt.com/caraudio/crosscalc.asp Condensatorul din filtru trebuie sa fie nepolarizat, el se poate realiza punand mai multi condensatori in paralel (capacitatile se aduna) Link spre comentariu
maverik_ro Postat Noiembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 asta este cu copy --> paste"Filtrul este puţin atipic. O să postez schema. Per ansamblu pot spune că boxele sunt foarte bune pentru aproape toate utilizările multimedia. Nu îmi dau seama dacă ar fi şi pe gustul unor utilizatori mai pretenţioşi, întrucât nu am avut posibilitatea să fac nişte comparaţii cu incinte similare. În orice caz, văzut din perspectivă DiY, acest tip de incintă se încadrează într-o gama de preţ cuprinsă între 170 - 200 Euro, cost total pentru una bucată, în funcţie şi de nivelul de finisare dorit. Evident, dacă se va dori o finisare nobilă, costurile pot exploda. Nu am mai urmărit piaţa boxelor pentru audiţie de vreo câţiva ani şi nu ştiu cam ce se poate cumpăra cu aceşti bani, aşa că nu mă aventurez să fac niciun fel de comparaţii. Dacă o să am această ocazie, atât timp cât aceste boxe vor sta la mine, o să postez aici." cat costa o pereche de boxe in configuratia aceasta insa cu un design pro cu manere plasa cu burete pe toata fata incintei ?"" cam 2400 lei"deci de la " 170 - 200 de euro" .... pana la 2400 de lei mai sunt aproximativ vre-o 400 de euroi ... mie asa mi-a dat la calcule ... facand calculul cu 4 lei / euro Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Eu unul ,dupa 2 proiecte facute,cam aiurea acum cativa ani,am constatat ca,cu cat esti mai nemultumit cu atat ai tendinta sa gasesti hibe la ceea ce faci si tendinta sa cheltui tot mai multi bani doar pe nemultumiri care parca niciodata nu se mai terminau...pt ca parca nu sunau suficient de bine...pana in ziua cand,dupa ce am aruncat destui bani pe experimente,am fugit repede si mi-am tras 4 incinte de-a gata Sony...cu care am luat cam teapa(cum stiu si unii de pe aici).Problema ca si cu acestea dupa ce am dat circa 1300 pe ele acum vreun an si ceva,tot a trebuit sa intervin la ele din mai multe motive care m-au costat suficient timp si bani;probleme precum lipsa filtrelor,lipsa materialului fonoizolant etc.Acum asa cum se vede in topicul deschis de mine pe acest subiect,am reusit sa le termin,aducandu-le modificarile necesare,atat in filtrare(cu filtre de la alte incinte,EuroSound),in izolare cu pasla fonomin,si in aspect cu schimbarea conectorilor din spate(cu conectoriii originali de la filtre) precum si ridicarea incintelor circa 5cm pe niste picioare metalice aurite(exista poze pe topic).Deci,cum o dai tot cheltui bani.Mai nasol e intr-o situatie asa cum am patit si eu.Insa de curand am reusit sa deschid impreuna cu niste tovarasi,incintele ce si le-au cumparat fiecare.Desi unii critica Sony,se pare ca nici JBL si Magnat nu prea se lauda cu prea multe...aceeasi situatie era si in aceste incinte de "marca" mult laudate!Lipsa filtrare adecvata(doar condensatori) si lipsa unei izolari calumea,doar ici colo niste petice de melana sau pasla.Asa ca risti sa iei teapa si cu marci de renume pe care arunci dublu fata de ca am aruncat eu pe o singura pereche.E cumva mai comod sa le cumperi gata,dar e posibil sa mai muncesti ceva la ele si sa mai cheltui.Cu ceva timp inainte de a cumpara Sony,ma tenta sa iau niste incinte Eltax,dar ma gandesc ce as fi patit oare si cu alea?Tot in banii astia ma tenta chiar si Akai,oricare din variante(fara receiver). Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Desi unii critica Sony,se pare ca nici JBL si Magnat nu prea se lauda cu prea multe...aceeasi situatie era si in aceste incinte de "marca" mult laudate!Lipsa filtrare adecvata(doar condensatori) si lipsa unei izolari calumea,doar ici colo niste petice de melana sau pasla.Asa ca risti sa iei teapa si cu marci de renume pe care arunci dublu fata de ca am aruncat eu pe o singura pereche.Cine, unde a laudat Magnat sau JBL????Boxele comerciale sub 500euro toate au lipsuri mari. Daca vrei o perechde de stamdflor cat de cat OK trebuie sa scoti din buzuna cel putin 1000Euro. Chiar si la boxe scummmmmpe de 5-10-15.000 se fac compromisuri. Ca sa vezi, uite aici cum arata niste boxe scumpe pe interior:http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=26527&start=0Alternativa mai ieftina ar fi DIY. Cu 500euro poti sa construiesti boxe care sa rivalizeze cu unele comerciale din gama 2-5.000euro. Dar pentru asta trebuie sa stii ce faci sau sa apelezi la cineva care sa te ajute. Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Erau vreo doi pe aici prin niste topicuri mai vechi care recomandau Magnat,JBL si altele.Si vorba ta,ca sa iasa bine se poate face un proiect,dar cu ajutorul cuiva care stie ce sa recomande fara prejudecati,dupa buget,si sa calculeze corect. Link spre comentariu
maverik_ro Postat Noiembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 din cate am citit eu pe aici .... ar trebui sa am mai intai difurile , un program de calcul ( am inteles ca in functie de caracteristici se da dimensiunile incintei .... ce este SPL ul ??? "Vrem sa proiectam o incinta acustica relativ simpla, care sa sune cat mai bine posibil, sa nu coste prea mult, sa poata rezista la o putere decenta, de pana la 100 - 200w rms in tot spectrul audio si sa aiba un SPL suficient pentru a face fata si la un mic party, daca este nevoie" ce ar trebui sa stiu pentru a incepe un asemenea proiect ? care ar fi primul pas ??? Link spre comentariu
Optiplex Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Uite ... de pe siteul lui ahegyes , ai acolo ce inseamna SPL si toti ceilalti parametrii . Mai intai alegi difuzoarele , alea la alegi in functie de parametrii . Dupa ce ai difuzoarele te apuci de proiectat cutia , atunci folosesti programele de calcul care te ajuta WinISD BasBox etc (nu te bazezi exclusiv pe ele dar te ajuti de ele). Dupa ce ai difuzoarele si ai calculat incinta nu ii ramane decat ...sa te apuci de tamplarie Ahegyes sper ca nu te superi ... Maverik . pe siteul lui Ahegyes sunt multe informatii utile : http://www.diy-audio.ro/ si cateva proiecte . http://www.diy-audio.ro/ce-sunt-paramet ... mall-.html Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 maverik eu zic sa pui deoparte banutzii aia,poate sa mai aduni ceva si sa te uiti dupa niste boxe pe piata sh,de preferat de productie mai veche.Sunt gramezi si unele chiar f bune comparativ cu ce se produce la ora actuala la preturi accesibileAltfel o sa-i tragi prin kur si e pacat.NU o sa te invete nimeni pe forum cum sa faci o boxa buna cum sa alegi difurile si cate mai sunt(o gramada),multi dau sfaturi din auzite dar nu au realizat nimic practic ca sa stie ceva concret.Cel mult daca iti place diy si vrei sa incerci pe pielea ta,cauta un proiect care se incadreaza in buget,bine documentat si cu feedback bun din partea celor care l-au mai realizat Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 De acord cu CBI... Link spre comentariu
maverik_ro Postat Noiembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 interesant .... deci pana la urma , tind sa va dau dreptate , ce pot spune ca acum catva timp , am construit niste incinte , ( nu aratau ca ultimele doua) ce este drept nu aveam nici sculele ce lle am acum . ceea ce m-a impins sa fac cele 2 incine ( cele noi ) este ca cele vechi , se auzeau teribil de bine , numai ca am renuntat la ele din lipsa de spatiu , si difurile nu erau " calitate " erau 2 difuri , fara membrana cauciucata .... erau 2 difuri recupeate dintr-un TV mai vechi , un grunding , care avea amplificatorul cu TDA 2020. o sa merg la tara si am sa fac o poza cu difurile , care m-am hotarat sa le folosesc si p'astea in noile incinte . Acu partea a doua . nici difurile astia ce le am nu sunt de aruncat , am forjat astazi la ele in curte la tara , mai toata ziua si ... surpriza mare , au facut fata cu bine .. incinta pe care vreau sa o fac , sa aiba pe undeva pe la 45 - 60 de litri . am sa fac niste schite si am sa le postez pe aici ... sa vedem ce o sa iasa am sa va tin la curent cu poze si cu tot ce trebuie la noile incinte .... numai ca o sa ma apuc de ele in decembrie , in concediu de odihna Link spre comentariu
ctindex Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Incearca sa faci proectul de mai jos ,eu l-am facut pt cineva si in casa se aude destul de bine, doar ca pe bass am pus YDD250LPP (cel cu membrana de cauciuc negru). Filtrele au fost facute de altcineva dupa schema din proect si este diferenta intre sunetul prin filtre si fara filtre, practic filtru da finetea sunetului in acest proect. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Incearca sa faci proectul de mai jos ,eu l-am facut pt cineva si in casa se aude destul de bine, doar ca pe bass am pus YDD250LPP (cel cu membrana de cauciuc negru). Filtrele au fost facute de altcineva dupa schema din proect si este diferenta intre sunetul prin filtre si fara filtre, practic filtru da finetea sunetului in acest proect.din kkt nu poti sa faci bici si sa faca si plicimunca necesara executiei acelei cutii nu se justifica raportat la rezultateeu am mari indoieli ca suna "destul de bine" atata timp cat cunosc f bine difurile nu mai zic de filtre,care se vad ca sunt facute la pleneala cu un calculator dala pe net,asa ca imi inchipui ce 'finete' poate da sunetuluiDaca se urmareste pe okazii vanzarile intr-o gama de pret timp de cateva zile sau poate si asa la intamplare,sigur pica ceva interesant si demn de numele incinta acustica,mai ales la 500ron.CU siguranta nu o sa fie pt discoteca sau gaurit timpane,dar presupun ca nici nu se vrea asta Link spre comentariu
wiley_boss88 Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Felicitari domnul:Ctindex foarte clar pentru orice (incepator) de a realiza o baxa cu 3 e caii +filtrul de bass medii inalte Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Felicitari domnul:Ctindex foarte clar pentru orice (incepator) de a realiza o baxa cu 3 e caii +filtrul de bass medii inalte singura problema e ca respectivul proiect e de toata P--A. Difuzoare nasoale, filtru facut pe spranceana. Pe romaneste - VARZA. Link spre comentariu
maverik_ro Postat Noiembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... itung.html deja am comandat boxele .. cred ca in week end o sa merg la un atelier de mobila sa tai foile de pal .... acu'.... am inteles ca sunt mai multe feluri de PAL ... ce recomandati ??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum