Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un mic ajutor pentru un incepator ??

maverik_ro

Postări Recomandate

va salut stimati colegi.... am o mica problema legata de 2 incinte home made ... probema este ca incintele nu au nici un fel de filtru .... si mi se pare ca basul este "cam" puternic .. as vrea sa fac un filtru sa mai iau din bas . difuzoarele folosite sunt 2 chinezari de DIBEISI model C6505 de 16 cm iar dimensiunile incintelor - latime 26,5 lungime 30 de cm si inaltime de 60 cm. precizez ca nu mai am inalte (twitere) s-au ars putin :nas: deci ... ce filtre as putea sa le pun sa mai scap de bas ??? si sa am si eu un sunet mai pufos ?? P.S.: :da m-a mancat in fund sa fac o gaura in spatele incintei :nas: (chipurile bas reflex ) de 5 cm diametru

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maverik_ro

12

• dragon82

6

• Optiplex

6

• Toader

3

Top autori în acest subiect

Ok...la ce vrei tu toti iti vor spune sa-ti vezi de treaba sau nu isi vor pierde timpul.Eu nu prea inteleg cum de tweeterele tale s-au ars putin?S-au ars sau nu?Avand in vedere ca nu ai avut filtre,s-au ars de tot.Pufos? :ras: Odata ce nu mai ai inalte e normal ca basul sa para mai puternic. :nebunrau: Cum adica ai dat o gaura in incinta?Adica vrei sa spui ca ai vrut sa faci un port bass-reflex?Acolo in gaura iti trebuie un tub,care si ala nu se pune alandala.Oricum,ceea ce vrei tu e totul alandala;asa ca,pune alte tweetere si mergi si cumpara si tu doua filtre pe 2 cai dintr-un magazin ce vinde asa ceva.Ceva ieftin.Cumpara si tu 2 tuburi bass-reflex circa 7cm diametru,poate gasesti reglabile(asa te poti juca cu bassul cum iti place,ca sa-l reglezi).Izoleaza-le in interior cu ceva pasla.Si cam asta e dupa ureche.Macar asa nu vei arde incintele...ca despre performanta...daca vrei sa bubuie pe manele merg asa. :nebunrau:

Link spre comentariu

filtrele sunt tocmai pentru ca difuzoarele de bass sa primeasca bass , cele de medii sa primeasca medii etc ... daca le pui filtre o sa pierzi orice urma de inalte si vei ramane doar cu bass sau doar medii si bass ... mai intai cumpara ceva inalte si apoi te gandesti la filtre .

Link spre comentariu

astazi am sa cumpar doua twetere ... si sa caut ceva filtre pe doua cai .... :nas: nu sunt sigur ca gasesc ... ce twetere imi recomandati ?? nu vreau sa mai fac greseala sa imi iau iar alte chinezari.totusi dupa unele masuratori ,am constatat faptul ca mai pot pune inca doua boxe pe incinta ... tot de vre-o 20 de cm .... as putea sa caut filtre pe 3 cai , si inca 2 difuri bune , sa le folosesc pe bas , cele pe care le am sa le pun pe medii si sa iau 2 twetere ???... si NU ...NU LE FAC SA ASCULT MANELE IN ELE ...

Link spre comentariu

e mai complicat ... mai bine cele pe care le ai le dia jos si iei ceva mai bun , Monacor... si pentru tweetere si pentru difuri si in plus ...daca mai pui 2 difuri si mergi pe 3 cai , o sa ai 2 difuri de bass 2 de medii si 1 de inalte , vei avea mult mai mult bass ca la inceput si din cate am citit din primul post vrei sa mai reduci din bass. nu pui si ceva poze cu boxele ? chiar sunt curios cum arata :da P.S.felicitarile mele sincere ! ANTIMANELE :aplauze

Link spre comentariu

Pai daca mai vrei sa le pui si alte difuri,mai bine faci alte incinte...Nu inghesui difurile...Eu zic ca odata ce mai vrei sa faci ceva va trebui sa cheltuiesti ceva banii...iar daca ai de gand sa cheltuiesti ceva bani si dispui de ei,mai bine incepe un proiect de incinte nou cu 3 difuri.La un buget redus,ce as alege eu,din categoria chineazrii,as alege difuri SAL.Tot ei au si ceva proiecte pe site-ul lor,proiecte ce se fac cu difurile si filtrele lor.Asa faci ceva la fix,decat pe bajbaite,caci crede-ma ca eu am bajbait destul si stiu ce spun.Mai degraba daca tot vrei sa faci ceva,fa-ti alte incinte cu vreun proiect SAL.Vei iesi ieftin si bun in banii aia decat cu alte chinezarii.Iar daca vrei sa dai un ban peste ieftineala,sa iasa ceva,atunci asculta pe unii din baietii de pe aici.Oricum lamureste-i ce suma dispui pt cheltuiala.Parerea mea e ca daca tot vrei ceva mai bun decat ceea ce ai fa o mica mare cheltuiala...Sau pune filtre cu 2 cai pe cele actuala si cauta-le niste porturi bass reflex si antifoneaza-le...Sau mergi si cumpara niste incinte din magazin...Banii vorbesc in toate variantele. :da Totusi important e sa fii tu multumit de ceea ce vei face,indiferent ce zice lumea... :101

Link spre comentariu

Banii vorbesc in toate variantele. :daTotusi important e sa fii tu multumit de ceea ce vei face,indiferent ce zice lumea... :101

foarte corect si adevarat . Cat despre incinte ... nu am ce critica :aplauze :aplauze , in afara de faptul ca ai pus Dibeisi , incintele arata si bine si cred ca pus ceva munca in ele , mergi pe varianta lui dragon . :da
Link spre comentariu

intradevar ... bani vorbesc intotdeauna... consider ca sa mai investesc ceva bani in incinte , mai bine fac altele ... si aceste incinte le-am facut tot dupa un poiect , dar cand sa gasesc difurile pentru incinte , am avut stupoarea :speriat sa nu le mai gasesc in magazine , asa ca , am luat de am gasit pentru incinte (le facusem deja gauri) :jytuiyu . deci ... pana la urma , are cineva un proiect facut de el ??? as vrea sa incep altul .... P.S. : la astia 2 am muncit vre-o luna .... tre'a sa gasesc timp intre serviciu si copil. :nebun:

Link spre comentariu

proiecte sunt ... doar ca ele incep de pe la 200E ( sau mai putin daca iei SAL sau alte chinezaraie) si ajung la 7000-8000-9000 E , cat ai de cheltuiala pe proiectul curent ? Cei de la Ciare care au preturi acceptabile livreaza difurile cu un proiect de incinta ...

Link spre comentariu
Vizitator araboiu

in principiu decat sa iti iei filtre pe boxa mai bine pui filtre mai mici pe intrare in amp si pe L pleci cu bass direct in difuri si pe R pleci cu inaltele ....inaltele le poti filtra cu un condensator de 4,7 microfarazi la 12V iar basul il poti filtra cu o bobia home made pe o bara de ferita prin care treci borna de + a bassului si foarte scurt si ok zic eu asa e cel mai profi

Link spre comentariu

in principiu decat sa iti iei filtre pe boxa mai bine pui filtre mai mici pe intrare in amp si pe L pleci cu bass direct in difuri si pe R pleci cu inaltele ....inaltele le poti filtra cu un condensator de 4,7 microfarazi la 12V iar basul il poti filtra cu o bobia home made pe o bara de ferita prin care treci borna de + a bassului si foarte scurt si ok zic eu asa e cel mai profi

nu am inteles ce vrei sa spui , din cate am inteles , spui sa am in boxa stanga numai bas si in boxa dreapta numai inalte .... :nas:
Link spre comentariu

proiecte sunt ... doar ca ele incep de pe la 200E ( sau mai putin daca iei SAL sau alte chinezaraie) si ajung la 7000-8000-9000 E , cat ai de cheltuiala pe proiectul curent ? Cei de la Ciare care au preturi acceptabile livreaza difurile cu un proiect de incinta ...

pai man ... daca am 200 de euro as fi cumparat niste incinte gata facute .... sau luam niste difuri mult mai bune ... sa nu mai zic daca aveam 9000 de euro , cu siguranta nu ii bagam in 2 incinte . 9000 de euro sunt totusi bani ... tu ai baga bani astia in 2 incinte ??? bugetul sa zicem la NOILE incinte este pe undeva pe la 500 de RON
Link spre comentariu

scuze ... am dat sumele ca exemplu ... evident ca nu as da 9 miare pe incinte :limb: . Ziceam de 200E ... am vazut proiectul asta si din cate am citit eu acolo pret final era 170-200 E http://forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=3665 .

La asa buget as merge pe Monacor , uite aici vezi preturi: http://www.partysound.ro/difuzoare-prof ... =1&sort=2a . Si pentru inalte tot monacor : http://www.partysound.ro/difuzoare-prof ... 7_121.html. Ramai la 2 cai , e mai simplu de realizat si mai simplu de realizat filtrul .

Astea stiu eu ca ar fi bune pentru acel buget , poate cei mai experimentati stiu altele mai bune . :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări