Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare generala despre subwoofere

Vizitator Insan3k

Postări Recomandate

Vizitator Insan3k

In ultimul timp, m-am uitat pe net la siteme cu subwoofer (2.1,5.1) subwoofere gata facute si am o nelamurire, cum se face ca au atata putere in cutii asa mici si se aud bine?De exemplu, am auzit sistemul Logitech Z5500, care are un subwoofer de 188W (daca tin bine minte), dar cutia lui este mica 33x33x46cm(dimensiuni externe) si se auzea bine, basul adanc, fara dstorsiuni (intrun magazin flanco, daca nu ma insel, care este practic un spatiu deschis, fata de o camera de apartament), la aproximativ 50-60% din max acoperea clar si bine atmosfera, dar problema este ca nu inteleg de ce, pentru ca in masina, mi-am facut subwoofer dintrun difuzor de 30cm si 200w rms si cutia este considerabil mai mare - 2.2 sau 2.4 cu*ft volum intern, daca imi aduc aminte corect - adica Logitech-ul intra cu totul inauntru si ramane loc, si subwooferul facut de mine nu are amplificatorul in carca, amplificatorul este separat.Adica, nu isi face treaba winisd si e destul sa pui un dfuzor puternic intro cutie mica si sa ii faci un tub lung de reflex, ca sa aiba bas adanc si puternic? In alte cuvinte, daca ai un difuzor ale carui specificatii date de producator spun ca iti trebuie un volum intern al cutiei de 1.5 cu*ft pentru deep bass, daca faci o cutie cu volum intern de 0.8 cu*ft si ii trantesti un tub reflex lung nu se simte nicio diferenta? Ca eu traiesc cu impresia ca pentru bas adanc trebuie sa fie mult aer in cutie, dar vad ca pare sa nu trebuiasca sa fie asa.P.S. Prin bas adanc ma refer la bas gen Bass Mekanik, Ludacris, Ying Yang Twins, Lil John etc., nu drum and baseScuze, daca s-a mai discutat exact acelasi lucru si nu am gasit inainte sa postez.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări