Vizitator vip2009 Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 salutare am baterie de bormasina care are tensiune de 15,1V masurati cu aparatul. Problema este urmatoarea vreau sa alimentez un sir de leduri la aceasta baterie si as vrea sa pot micsora tensiunea, am incercat cu rezistenta de 10 Ohm am incercat si rezistenta variabila , scade doar 2 3 mili volti acolo , ce ar trebui pentru scaderea acestei tensiuni?Ms anticipat! Link spre comentariu
Vizitator vip2009 Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 mentionez ca ledurile merg alimentate pe 3Volti si nu pot fi legate in serie Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Total falsa afirmatia dvs. Incercati cu asta : http://led.linear1.org/led.wiz Link spre comentariu
Vizitator vip2009 Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 SALUT DACA NU MA CREZI CA NU MERG INSERIAT ESTE TREABA TA, AM INCERCAT SI STIU CUM SA LE INSERIEZ(+-+-+-+-+-+-)NUMAI CA NU MERG ACESTE LEDURI Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 ori ai gresit inversarea unuia ori unul din ele este defect (ars). incearca 2 cate 2 sa inseriezi pana descoperi care face probleme. orice poate fi inseriat cei drept nu intotdeauna cu folos. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 vip 2009,de ce strigi?cristian_draghiescu a avut dreptate,se referea la faptul ca nu micsorezi tensiunea,ci limitezi curentul inseriind o rezistenta cu ledurile;tensiunea ramane aceeasi,dar se divide ...Dupa felul cum ai reactionat,chestiile astea le sti f.bine,aici ai scris in cautare de scandal sau ce? Link spre comentariu
Vizitator vip2009 Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 nu stiu daca am strigat pe forum,treaba e cum o iei tu ca pe o problema sau ca o disperare Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 LED-urile se alimenteaza numai in curent, niciodata in tensiune! Adica nu trebuie puse in paralel, ci numai in serie. Nu aveti ce modifica la tensiune! Curentul trebuie limitat prin jonctiunile LED-urilor, nu tensiunea sursei de alimentare.Pentru Ua=15V si Iled=15 mA, cele 5 LED-uri vor fi inseriate cu un rezistor de 1 ohm/0,5W. Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Teoria ca teoria....Tensiunea pe acumulatorul acela va suferi o variatie pe fiecare ciclu functional (intre valoarea cu care o scoateti din incarcare si cea la care trebuie sa o reincarcati)Alimentand prin rezistor (cel mai simplu si ieftin "generator de curent constant"), veti avea prin leduri un curent variabil, cu atat mai variabil cu cat tensiunea pe rezistor e mai mica (la valoarea mare a tensiunii acumulatorului)"Economia" maxima o constituie utilizarea rezistentei interne a bateriei (si a ledurilor) ca element de limitare, solutie foarte utilizata in chinezariile ieftine.Pentru a 1000-a oara: calitatea costa!!! Fie bani, fie cunostinte!!! (De cate ori nu citesc: "s-a ars"; "a iesit fum"; "nu mai lumineaza" (caz tipic de "utilizare" a ledurilor!)...As lua un spritz sa ma calmez, ca m-am enervat!Spor celor care mai inteleg cate ceva! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 @blazeu:ar mai fi un motiv pt. spritz de calmareCristian:835 mesaje---mod adresare:dvs.vip2009:36 mesaje---mod raspuns:treaba ta daca nu crezi Link spre comentariu
joeoancea Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 poti pune linistit 4 led-uri in serie si o rez de cativa ohmi pt limitare de curent. nu are cum sa nu mearga Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 salutare am baterie de bormasina care are tensiune de 15,1V masurati cu aparatul. Problema este urmatoarea vreau sa alimentez un sir de leduri la aceasta baterie si as vrea sa pot micsora tensiunea, am incercat cu rezistenta de 10 Ohm am incercat si rezistenta variabila , scade doar 2 3 mili volti acolo , ce ar trebui pentru scaderea acestei tensiuni?Ms anticipat!Si cam cate LED_uri sa aiba acest "sir" ? Link spre comentariu
criss Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 calculeaza cu ajutorul acestui program.[attachment=0]RLC.zip[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum