Vizitator SunG0d Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Buna serara dragi forumisti, fiind primul meu post pe acest forum sper ca am ales bine aria daca nu sa-mi fie cu iertare. Sa trec direct la subiect, as avea nevoie de o sursa de caldura alimentata la tensiune de maxim 12v si care sa produca o temperatura constanta de numai cateva grade, adica sa isi mentina temperatura pozitiva pe parcursul iernii (cateva grade peste temperatura de inghet imi sunt suficiente) .Concret am nevoie de un device pe care sa il includ in izolatia termica a unei cismele, device care va fi plasat pe robinetul acesteia, deci nu trebuie sa incalzeasca decat o suprafata mica, in fapt e suficient sa mentina temperatura robinetului la valori pozitive astfel incat robinetul sa nu inghete. Doresc sa realizez asta la o tensiune mica din motive evidente, as dori ceva cat mai simplu si fiabil preferabil fara termostate, senzori de temperatura si timeri. Orice idee e binevenita! Multumesc. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 La tensiuni mici pentru a disipa caldura e nevoie de curenti mari, asa ca tot o sa ai un consum deloc neglijabil. Pentru proiectul tau sunt in comert un anumit fel de cabluri speciale pentru aceasta operatie de incalzire a conductelor,degivrare,samd.Se numesc cabluri electrice Fenix. Da un search cu Gogu si o sa vezi : http://www.cipec.ro/ Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Buna serara dragi forumisti, fiind primul meu post pe acest forum sper ca am ales bine aria daca nu sa-mi fie cu iertare. Sa trec direct la subiect, as avea nevoie de o sursa de caldura alimentata la tensiune de maxim 12v si care sa produca o temperatura constanta de numai cateva grade, adica sa isi mentina temperatura pozitiva pe parcursul iernii (cateva grade peste temperatura de inghet imi sunt suficiente) .Concret am nevoie de un device pe care sa il includ in izolatia termica a unei cismele, device care va fi plasat pe robinetul acesteia, deci nu trebuie sa incalzeasca decat o suprafata mica, in fapt e suficient sa mentina temperatura robinetului la valori pozitive astfel incat robinetul sa nu inghete. Doresc sa realizez asta la o tensiune mica din motive evidente, as dori ceva cat mai simplu si fiabil preferabil fara termostate, senzori de temperatura si timeri. Orice idee e binevenita! Multumesc.Presupunand prin absurd ca aveti o sursa de 12V de o capacitate imensa si nu se pune problema curentului consumat...Cu rezistente normale e foarte greu de gasit un compromis. Numai prin tatonari (foarte multe) se poate gasi o solutie. Daca ar fi sa folositi rezistente de , sa zic 5W de ceramica, micute, ar trebui cumva gandita o combinatie serie/paralel astfel incat sa fie multe rezistente pentru a incalzi intreaga teava (in multe puncte).Incercati cum a zis dn. Aurelian6n2 cu rezistente de pardoseala. Astea ar trebui sa fie cumva izolate de la mama lor si sa nu dea o temperatura prea mare la exterior.Dar, cel mai simplu nu e cu vata minerala sau alte izolatii moderne? Link spre comentariu
Vizitator SunG0d Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 E izolata, dar experienta iernii trecute mi-a aratat ca izolatia e eficienta acolo unde poate fi aplicat in strat suficient, ori actuala structura nu imi permite o izolare prea eficienta a zonei robinetului, teava pana la el nu are nici o treaba si nu trebuie incazlita, ma intereseaza strict robinetul deci o zona relativ mica. Ma gandeam ca pot realiza asta intr-un mod minimalist nefiind vorba de zeci de grade, ce doar de cateva. Ma gandisem si eu la rezistente dar e munca de sisif sa gasesc o varianta in care caldura generata sa fie constanta in timp si sa nu devina excesiva iar in acelasi timp sa nu imi omoare sursa. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Daca ar fi robinetul cumva izolat...dar nu e ,si mediul e si el umez...ar fi mers bobinata pe robinet niste nichelina. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 daca ar fi importanta acea sursa de apa pentru mine eu as incerca sa folosesc o electrovalva ingropata (si izolata) cu care sa dau drumul la apa si o a doua electrovalva cu care sa dau drumul la apa afara de pe teava (in partea de jos a tevii intr-un recipient care il golesc). adica mai bine nu are ce sa ingete decat sa dezghet sau sa previn inghetarea apei... eventual a doua electrovalva sa fie optionala... poate fi doar o gaura mica care sa permita scurgerea apei... dar prea mica ca sa ai pierderi cand folosesti apa...dezavantajul de a folosi electrovalva este ca nu poti deschide partial ci doar total... dar asta nu cred a fi un inconvenient major. trebuie totusi avut grija sa nu se imbibe cu apa pamantul in jur pentru ca va ingheta bocna tot. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Studiati cu atentie acele cabluri de care v-am spus si o sa vedeti ca sunt pe categorii, adica si pt conducte/tevi si pt alte aplicatii, consumul fiind destul de decent, iar temperatura relativ constanta in conditiile unei bune izolatii.Cred ca e destul de relevant faptul ca o sursa coboratoare de tensiune nu e o solutie viabila pentru aplicatia dvs.Daca totusi aveti retineri in folosirea acestor sisteme atunci recomandabil ar fi o izolare cat mai buna a tevii(tevilor) chiar daca se face rabat la estetica lucrarii.Dar decat sa stati la -20 de grade cu lampa de gaz in incercarea de dezghetare a tevii mai bine apelati la o izolatie "sanatoasa" - stiti cum e : tot patitul e priceput. Link spre comentariu
Vizitator SunG0d Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Done!!Dupa numeroase incercari cu tot felul de rezistente, am dat peste o rezistenta de feon si mi-am zis ce ar fi sa incerc sa folosesc spirala de nichelina, zis si facut, incercat toata rezistenta - se incalzea foarte putin (normal) incercat succesiv scotand cate un segment pana am reusit sa gasesc un echilibru intre puterea calorica generata si stabilitatea acesteia, ura! . Am lasat-o 30 de minute elimentata si temperatura sa mentinut constanta, fara sa creasca excesiv iar traful nu sa incalzit sesizabil! cred ca "ma risc" sa infasor robinetul cu rezistenta respectiva dupa care sa il izolez. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 E perfect ! asta era si ideea !Dar cum il izolati ?Ar trebui si rezistenta izolata fata de robinet, dar si fata de mediul exterior.Ati putea incerca cu silicon rosu, din acela care se foloseste la etansarea chiulasei sau a pompei de apa la auto. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Un sistem de degivrare au locomotivele diesel mai vechi,respectiv la baza fluierului iarna ajunge apa ,apa care ingheata si obtureaza canalul de aer comprimat.Incalzitorul e un dispozitiv in forma de tor,la interior are o rezistenta dintr-un fir de nichelina bobinat in 3 straturi,firul e izolat cu...varnis termorezistent.Alimentarea e la 24V direct,fara termoregulator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum