Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bormasina 9,6V la 12V?

MishuL

Postări Recomandate

Prieteni.... multzam' de bunavointza.... dar... am avut o sclipire de geniu :rolleyes: : DACA incarcatorul nu merge?? Shi, intr-adevar, nu baga curent in acumulator- chestie de contacte..... am legat acumulatorul la incarcator cu 2 cabluri cu cleshtishori, l-am lasat o noapte shi acum bohrmashina merge bobok! :smt006

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MishuL

8

• one

3

• adi_0106

1

• MIHAIS

1

Top autori în acest subiect

Am si eu ceva de spus despre chestiunea asta.Am avut o bormasina de 12V luata de noua. Buna, avea acea parghie pentru a face ca mandrina sa se roteasca fie la stanga fie la dreapta, viteze de la 1 la 5, mandrina fara cheie, mergea mai repede daca apasai progresiv pe buton etc.. Eram multumit de ea, la banii dati (500 mii). Apoi i s-a dus acumulatorul si i-am pus 2 fire (rosu si negru), cu crocodili, frumos si de asemenea mergea perfect, alimentata la bateria masinii. Pana cand, din greseala, am alimentat-o invers!!! A iesit fum si s-a incheiat distractia! De atunci ii caut acel variator sau ce este si nu il gasesc. Este foarte prost ca nu e protejata la alimenatare inversa. Nu stiu a ta cum este, daca are aceasta protectie . Daca NU o are si daca vei decide sa-i pui fire, ai grija si la treaba asta, sa-i rezolvi si protectia, cred ca se rezolva cu o dioda de putere (poata mai babana decat acel RA) in serie.

Link spre comentariu
Vizitator balogm

Hai sa fim seriosi ce este mai baban decit o dioda de 50A Probabil ca la o masina de gaurit amarita dupa parerea ta consuma pe putin 30A la 12V adica uneori depaseste 300W. Foarte exagerat.______________balog :smt020

Link spre comentariu

Marfa bormashinile astea! Nu shtiu daca am mai zis, eu lucrez la reatebeu, oarecum la uzina de reparatzii. Din cand in cand mai vin tramvaie de-alea albastre de Munchen la casare shi au multe holtzshuruburi din alama pe la lemnaraia interioara shi imi place sa le recuperez. Ei bine, azi, in 20 min., cu bormashina asta, am chelit un vagon intreg, treaba care inainte imi lua f'o 2 ore! :smt005

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Am patit-o si eu.AM luat de aici de pe forum o bormasina rotopercutanta pe care am alimentat-o invers la o sursa de calculator(12V).Variatorul este electronic cu tranzistor IRF540 insa nu stiu care este schema si cum sunt legate terminalele de reostat.Acumulatorul este 12V1200mA NiCd.Ps. Cer scuze moderatorilor pentru postarea acestui subiect pe 2 arii diferite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări