Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bormasina 9,6V la 12V?

MishuL

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MishuL

8

• one

3

• adi_0106

1

• MIHAIS

1

Top autori în acest subiect

Mersic! Presupun ca diode auto RA-220 ar fi numai bune, ca pot lua de la servici- am facut o punte odata ca sa alim dintr-un transf un motor de usha de tramvai, de 250W/24 V iar ans. motor-reductor de la tramvai il fol la urcat galetzi de beton la etaj, adica un troliu, shi am urcat sute de galetzi shi nu s-a ars ni'ca in punte...

Link spre comentariu
Vizitator balogm

Pe fiecare dioda cu siliciu cade o tensiune de 0.6v deci pentru a reduce de la 12 la 9.6 e nevoie de 4 diode.Tinind cont ca un acumulator incarcat poate avea si mai mult de 9,6 ai putea folosi si doua diode.Nu recomand 1N4001 datorita curentului maxim de 1A, recomandat ar fi ceva la minim 2A si maxim 4-5A asta daca vrei sa nu se arda diodele repede. Poti folosidiode in paralel pentru marirea curentului de exemplu min 3x1N4001(paralel) adica in total 6 pentru un grup de doua diode echivalente.Diodele RA sunt mari, si e nevoie sa le demontezi de pe radiator si sa le izolezi carcasa si sa lipesti cite un fir de carcas. Diodele sunt scumpe si e pacat sa le strici pentru asa ceva._____________balog :smt020

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Ca trebuie 4 diode... s-a votat pentru... Ca la consum mai mare tensiunea pe diode atinge si 0.7-0.8V asta e alta problema... Daca tot recomandati diode de 1-3A, a masurat din curiozitate cineva consumul de curent la o bormasina electrica de acest tip?...Varfurile de curent sunt destul de mari.... Eu propun ca adaptorul de la 12-14V la 9.6V sa fie extern si atunci merge si cu 4 diode RA220 montate intr-o cutie... :smt030

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Nu va merge cu 1N... Foloseste RA220.Eu am pus o intrebare, legata de consumul unui astfel de echipament, deoarece se pare ca nu se tine cont de puterea electrica a motorului respectiv...Faceti un experiment cu un multimetru inseriat cu acumulatorul, pe o scala de 10-20A si discutam dupa aceea rezultatul... :smt001

Link spre comentariu

Multe din aceste bormasini sunt niste amaraciuni.Mai ales cele mai noi. Cele mai vechi intr-adevar au motor mai puternic. Cele noi sunt cu un motoras amarat care nu ia decat 1A. Si reductorul face treaba. Ganditi-va ca nici acumulatorul nu are cine stie ce capacitate.Exceptam bineinteles pe cele de firma.Este posibil ca 1N4001 sa fie cam mic, dar se poate experimenta. Oricum RA220 sunt cam mari zic eu. Aveam o asemenea bormasina si cu o sig de 3 A in serie si cand blocam mandrina se ardea siguranta, dar asta se intampla pentru scurt timp. Pentru reducerea tensiunii cred ca mai merg diodele acelea rusesti care erau prin anumite sursa TV... carcasa metalica.

Link spre comentariu

Bai copii, AM RA 220!!!!!!!!!! Shi marimea lor chiar nu ma deranjeaza, de fapt sunt montate intr-o cutiutza cam cat un releu de faruri- se fol la autobuze in paralel cu bobina de la intr. general electromagnetic. Pun 4 pe o placutza de textolit shi gata. Am folosit dupa cum am mai zis 4 de-astea ca sa redresez curentul pt un motorel de 24 V 250 W, dar cred ca eu "trageam" chiar 300-350-400 W din el...

Diseara sper sa experimentez.

A! Bormashina e Black&Decker mai vechiutza :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări