Vizitator radhu Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Salut,Imi poate spune cineva daca un magnetron poate functiona si in regim de impulsuri? Presupun ca se poate obtine puteri mai mari in acest regim de functionare...Stima! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 In impulsuri, general vorbind,se obtin puteri cu mult mai mari decat intr-un regim liniar,dar trebuie avut grija sa nu se depaseasca valorile de varf.O intrebare:ce ai vrea sa faci cu un magnetron in impulsuri?a)un radar,b)sa prajesti ceva mititei,c)sa prajesti vreun "divais"electronic,aaa...fara suparare Link spre comentariu
yo3gje Postat Noiembrie 17, 2010 Partajează Postat Noiembrie 17, 2010 Atentie la... prajeala! KIDS DON'T DO THIS AT HOME.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Un magnetron uzual, provenind de la un cuptor cu microunde de uz "culinar", poate scoate in regim de impulsuri 1MW fara probleme, practic de 1000x fata de puterea in mod continuu, insa, nu are viata lunga, apare fenomenul imbatranirii premature a catodului, pe de-o parte, deoarece campul electric intens si distanta mica catod-anod conduc la o depletie intensa a termocatodului, pe de alta parte, deoarece sarcina spatiala, generata de catod (si care se afla in proximitatea acestuia), e redusa.In plus, la unele modele de magnetroane, insuficient vidate, apare fenomenul de strapungere interna instantanee, ori apare plasma intre catod si anod, ori se produc descarcari in interiorul cavitatilor rezonante.Insa merita incercat... Link spre comentariu
Vizitator Horea1 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Tubul MI 189B poate fi folosit la ceva ? pe el mai scrie 26L19P , un logo de producator si data fabricatiei XII 69. Este un tub periculos ? Link spre comentariu
Vizitator Moş Crăciun Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Mă bag şi eu în discuţia asta veche.Să zicem că avem un magnetron care merge la 1MW timp de 1 microsecundă = 1 joule. Se poate prăji orice placă electronică cu el.Dar pe lângă magnetron mai trebuie:- condensator care să stocheze 1 J e simplu, dar e mai greu să se descarce cu 1000 A (la 1000V).- transformator în impulsuri care să producă câţiva kV cât are nevoie magnetronul.- tiratron care să comute 1 MW Link spre comentariu
walldemar Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Imi dau si eu cu parerea dupa un an : asa functioneaza radarele militare si civile - se comanda magnetronul (inseriat) cu un tub modulator , in impulsuri foarte scurte... Link spre comentariu
walldemar Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Magnetron si modulatorul sau : Detaliu magnetron : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum