Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnetron in regim impulsuri

Vizitator radhu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• walldemar

2

• Spitfire

1

• yo3gje

1

In impulsuri, general vorbind,se obtin puteri cu mult mai mari decat intr-un regim liniar,dar trebuie avut grija sa nu se depaseasca valorile de varf.O intrebare:ce ai vrea sa faci cu un magnetron in impulsuri?a)un radar,b)sa prajesti ceva mititei,c)sa prajesti vreun "divais"electronic,aaa...fara suparare :ras:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Un magnetron uzual, provenind de la un cuptor cu microunde de uz "culinar", poate scoate in regim de impulsuri 1MW fara probleme, practic de 1000x fata de puterea in mod continuu, insa, nu are viata lunga, apare fenomenul imbatranirii premature a catodului, pe de-o parte, deoarece campul electric intens si distanta mica catod-anod conduc la o depletie intensa a termocatodului, pe de alta parte, deoarece sarcina spatiala, generata de catod (si care se afla in proximitatea acestuia), e redusa.In plus, la unele modele de magnetroane, insuficient vidate, apare fenomenul de strapungere interna instantanee, ori apare plasma intre catod si anod, ori se produc descarcari in interiorul cavitatilor rezonante.Insa merita incercat... :da

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator Moş Crăciun

Mă bag şi eu în discuţia asta veche.Să zicem că avem un magnetron care merge la 1MW timp de 1 microsecundă = 1 joule. Se poate prăji orice placă electronică cu el.Dar pe lângă magnetron mai trebuie:- condensator care să stocheze 1 J e simplu, dar e mai greu să se descarce cu 1000 A (la 1000V).- transformator în impulsuri care să producă câţiva kV cât are nevoie magnetronul.- tiratron care să comute 1 MW

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Imi dau si eu cu parerea dupa un an : asa functioneaza radarele militare si civile - se comanda magnetronul (inseriat) cu un tub modulator , in impulsuri foarte scurte...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări