Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa tare

Vizitator mhorea

Postări Recomandate

Vizitator mhorea

SalutareAs dori sa achizitionez o sursa alimentabila la 220V care sa-mi furnizeze 12V si sa tina un consum constant de 40A. Aveti ceva sugestii unde pot gasi asa ceva ? Am cautat la Vitacom si nu au asa ceva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

3

• bolek

2

• one

1

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

...si daca nu trebuie sa fie o sursa mica si usoara, nu e nevoie sa fie in comutatie , deci poti sa iti iei de la Oderom ( e pe Baba Novac) un traf de retea de cateva sute de W la tensiunea dorita cu vreo 300 de mii de lei vechi, si ii pui punte redresoare si condensatoare tot de le ei ...si gata ! 'Eftin si Sigur!

Link spre comentariu
Vizitator mhorea

multumesc de informatii. o sa trec saptamana viitoare prin bucuresti si ma duc sa caut firma. poti sa-mi spui adresa mai exact ? eu sunt din cluj.sursa aia in comutatie e extrem de scumpa la conex (725 lei)

Link spre comentariu

intradevar astia de la conex electronica au niste preturi mai de neam prostdar am auzit ca au shi produse de calitatetu la ce vrei sa fol sursa pt ca s-ar putea sa iti trebuiasca o sursa stabilizata shi atunci iti va trebui una de genul aleia de la conex

Link spre comentariu
Vizitator mhorea

am un incarcator de acumulatori profesional, cu care incarc zece celule LiPo. asta inseamna 37.1 V. incarcatorul trebuie sa bage in procesul de incarcare 6A, rezulta o putere de 222.6W. Avand in vedere ca este alimentat la 12V am nevoie zic eu de minim 30A, stabilizat. Tensiunea la bornele sursei nu are voie sa scada sub 11.1V in timpul utilizarii, altfel incarcatorul opreste procesul de incarcare. s-ar putea deci ca singura solutie sa fie sursa de la connex, sau una hand-made stabilizata corespunzator.

Link spre comentariu

din cate stiu eu la incarcatoare trebuie neaparat o sursa stabilizatadar asteapta shi vezi shi ceilalti mai documentatzi ca mine!incearca o sursa in comutatie, stiam ca vasile vindea niste surse incomutatzie, i-a legatura cu el shi poate iti gasesti pan la urma

Link spre comentariu

Firma Oderom are sediul pe langa Dristor..acolo intrebi de strada Baba Novac si e foarte aproape...adresa se numeste Strada Stejar 19, e o casa mare cu garaje verzi langa ea. Singurul motiv sa iei de la ei ar fi ca un traf de care vrei tu costa putin, si are puterea reala mentionata. Diode aveau tot ei, din alea de 10 A cred si pui multe in paralel ca sunt ff ieftine, sau poti sa iti iei o punte de 40A de-a gata. Din cate stiu eu, pentru incarcator de acumulatori NU este nevoie de sursa stabilizata, si nici daca are 14-15V in loc de 12 nu cred ca tusheshte :drinkers:P.S.:Un incarcator inteligent tip 1 este in mod normal o sursa de curent constant ( NU de tensiune constanta , cum sunt chinezariile ne-inteligente din comert!) care atunci cand tensiunea acumulatorului atinge valoarea de catalog pentru starea incarcat, opreste curentul pe iesire. Un incarcator tip 2 in genul celor "fast-charge" din telefoanele mobile este o sursa de pulsuri de curent foarte mare fata de cel nominal de incarcare, si se opreste termic ( cand acumulatorul este cald) acumulatorul avand un termistor sau o dioda in carcasa, apoi ciclul se reia pana candtensiunea acumulatorului atinge valoarea de catalog pentru starea incarcat,si atunci opreste curentul pe iesire definitiv. Al tau de care e ?

Link spre comentariu
Vizitator mhorea

al meu incarcator este un Graupner Ultramat 30. se foloseste in modelism.are computer care detecteaza automat cand acumulatorul este incarcat folosind procedeul delta peak pentru acumulatori de tip NiCd si NiMh iar pentru Lipo si Pb are alt program de incarcare. el functioneaza pe acumulatorul de masina in mod normal. la utilizarea in casa am nevoie insa de o sursa cu caracteristicile descrise anterior.

Link spre comentariu

Daca vrei poti folosi surse AT de calculator in care legi in paralel iesirile de 12 V (la 200W sunt cam 12V si 8A) sau legi in serie iesirile de 5V (trei surse +3 diode la 50A in serie pentru a avea cadere de tensiune de la 15V la 12V).La 480W cred ca se pot descurca destul de bine.Experimenteaza mai intai.Surse AT gasesti ieftin si la second hand.Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări