Vizitator mikenike Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Buna ziua!Nu sunt un fan forums dar as dorii opinia mai multora care se pricep (sau nu) in ale calculatoarelor.Am un sistem cu 4 GB rami 800mhz Kingmax ddr2 pe o placa de baza askrock p43DEI cu un proc core2 quad Q8300 bus 1333 care ruleaza deocamdata fara nici o problema.As vrea sa mai achitizionez inca 4 GB deci in total sa am 8 GB RAM. Acum intrebarea mea este.. in contextul in care placa de baza are 4 sloturi pentru rami, 2x galben ( in care stau cele 2 placute de memorie 2x2GB) si alte 2 sloturi rosii (care sunt libere) care ar fi combinatia perfecta ca memoria RAM in total de 8 GB sa functioneze la capacitate maxima ?Alte nelamuriri.. @ Ce se intampla daca scot 2 gb ram din slotul galben si ocup un slot rosu ? cum va functiona sistemul cu 4 giga, 2 pe slotul galben si 2 pe slotul rosu ? (daca va functiona...)@ Daca mai achizitionez 4 giga (2x2 GB)la fel de la acelasi producator, pot sa le pun in cele 2 sloturi rosii ramase libere ? Dar daca cumpar doar 1x2 GB si voi avea 2 sloturi galbene si 1 slot rosu ocupat ? Merge la fel ?@ Momentan am windows XP platforma de 32biti si nu imi vede decat 3.53GB din 4 GB totali. Nu am o foarte mare problema deocamdata dar din cate am inteles, pentru recunoasterea completa a RAM-ilor am neoie de o platforma pe 64 de biti. Care este diferenta intre platforma de 32 si 64 de biti ? Vor merge programele din 32 la fel de bine si pe cea de 64 ? (precizez ca folosesc si programe mai vechi care ruleaza in ddos). Eventual niste pareri PRO si CONTRA intre windows platforma 32 biti si 64 biti.@ Daca instalez Vista 32biti, voi avea aceasi problema cu memoria RAM ? Este neaparat necesar sa am un windows pe o platforma de 64 biti ca sa imi recunoasca sistemul mai mult de 3.53 GB RAM ?*** Precizez ca in momentul de fata, BIOS-ul imi vede toti cei 4 GB RAM dar windowsul nu vede decat 3.53GBIn speranta ca v-ati obosit sa cititi theardul respectiv pana la sfarsit, va multumesc anticipat pentru timpul acordat. Link spre comentariu
former_Alfred Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Informaţiile despre sloturile pentru RAM se găsesc în manualul plăcii-bază. În versiunea completă a manualului, nu în ghidul de instalare.Dacă are sloturi RAM de culori diferite, e o placă dual-channel, iar maximum de performanţă se obţine instalând module RAM identice pe fiecare canal. Detaliile se găsesc tot în manualul plăcii-bază. Dacă foloseşti Windows XP nu e nevoie de mai multă memorie. 2 GB ar fi suficient, iar tu ai deja 4 GB. Problema XP-ului cu câtă memorie vede e şi ea descrisă în manualul de la placa-bază.Sugestia mea ar fi să nu mai cumperi RAM suplimentar, dacă rămâi la Windows XP. Eventual, poţi instala altă versiune de Windows (4GB RAM sunt suficienţi pentru orice sistem de operare) şi vezi cum te împaci cu el. Cu aceeaşi bani, se pot face investiţii mult mai utile într-un calculator, decât un upgrade de la 4 la 8 GB RAM. O placă-bază mai serioasă decât AsRock ar fi un bun început. O placă Intel, de exemplu? Link spre comentariu
kodor2001 Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Sigur modelul placii de baza are si litera I la final? Sau e doar o greseala? http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P43DE Din manual, de la pagina 8, citez: " 5. Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows XP and Windows Vista. For Windows XP 64-bit and Windows Vista 64-bit with 64-bit CPU, there is no such limitation." Cred ca fragmentul citat este relevant vis-a-vis de preocuparea dumneavoastra pentru 8GB RAM si trecerea la Win 64-bit. (daca nu aveti manualul vi-l pot pune la dispozitie) Cele bune Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum