Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie boxe full-range / hi-fi

bographics

Postări Recomandate

• Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu Ianush

20

• ahegyes

10

• bographics

10

• VTP

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cat despre balcoane comuniste, iti garantez ca sunt pe forum colegi, care fac incinte intr-un balcon, care sunt mult peste ce poti cumpara la noi, cu mii de euro... nu neaparat la capitolul finisaje, de acord, dar la capitolul sunet...............

Nu putem compara cu Grande Utopia, acolo sunt resurse fantastice, bani, logistica, ingineri/ore/cercetare...

Eu cred ca am fost suficient de clar...

Iar in ceea ce priveste comparatia resurselor, de mai jos, cred ca si acolo e clar...

Deci, ma bat cu mii de euro, poate chiar cu zeci de mii, dar nu cu Focal, in cazul asta...

Asta, daca banii ar insemna totul. Am vazut si lazi de lemn, de 180 000, care m-au facut sa rad in hohote...

Iti garantez, iti dau scris, daca imi dai proiectul, iti fac cutiile, maine, absolut identice, cu cele ale Grande Utopia (ma refer la partea de lemn)... nu-s altceva decat mdf laquer. Am si cnc-ul, si atelierul de vopsit/lustruit.

Link spre comentariu
Vizitator IonelGazu

Cat despre balcoane comuniste, iti garantez ca sunt pe forum colegi, care fac incinte intr-un balcon, care sunt mult peste ce poti cumpara la noi, cu mii de euro... nu neaparat la capitolul finisaje, de acord, dar la capitolul sunet...............

Nu putem compara cu Grande Utopia, acolo sunt resurse fantastice, bani, logistica, ingineri/ore/cercetare...

Eu cred ca am fost suficient de clar...

Iar in ceea ce priveste comparatia resurselor, de mai jos, cred ca si acolo e clar...

Deci, ma bat cu mii de euro, poate chiar cu zeci de mii, dar nu cu Focal, in cazul asta...

Asta, daca banii ar insemna totul. Am vazut si lazi de lemn, de 180 000, care m-au facut sa rad in hohote...

Iti garantez, iti dau scris, daca imi dai proiectul, iti fac cutiile, maine, absolut identice, cu cele ale Grande Utopia (ma refer la partea de lemn)... nu-s altceva decat mdf laquer. Am si cnc-ul, si atelierul de vopsit/lustruit.

As fi foarteeee curios sa vad daca ai putea sa faci macar "cutiile". Ca oricum filtrele si diffurile nu ai de unde sa le faci rost. Focal nu vinde asa ceva decit ca piese de schimb pt. clienti.

In caz ca vrei sa vezi/auzi asa ceva poti sa imi dai PM.

Link spre comentariu

Uite aici:

De acolo ti-ai luat tu schema ? :ras: Eu ascult la ele in living.
Eu nu am luat schema de acolo, eu am vrut doar sa arat tuturor, ca vorbim de o lucrare in mdf, lipit cu adeziv, vopsit la pistol, lustruit de mana... Faptul ca asculti la ele in living, reprezinta norocul tau, si imaginea eforturilor pe care le-ai depus, muncind, ca sa ti le permiti. Bravo! Eu nu mi le permit...
Link spre comentariu
Vizitator IonelGazu

Eu ascult la ele in living.

http://elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=94283#p847843 sa intelegem ca intre timp sunteti fericitul posesor al acestor incinte?Ce sa zic felicitari si spor la bani! Ca sunt de vis.
Nu...chiar eu eram ala de aveam poza pusa undeva de a trebuit sa o scot dupa ce au inceput toti sa dea click sa o vada. Eu am zis doar asa ca "le-am auzit" fiind ca oricum nu m-ar fi crezut nimeni ca am asa ceva. Oricum nu au fost achizitionate de la dealerul local care practica niste preturi absolut nesimtite iar teapa e la ea acasa. Asa ca am preferat sa le achitionez direct din afara.
Link spre comentariu
Vizitator IonelGazu

Probabil, ca sunt unicat in Romania (in afara de dealer), dar cu siguranta sunteti un elitist nu doar audiofil.

Dealerul nu a adus decit modelul Scala (20k euro). Nu si-a permis niciodata sa aduca astfel de boxe si nici nu cred ca va aduce vreodata.
Link spre comentariu

Eu ascult la ele in living.

http://elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=94283#p847843 sa intelegem ca intre timp sunteti fericitul posesor al acestor incinte?Ce sa zic felicitari si spor la bani! Ca sunt de vis.
Au fost niste scandaluri monstruoase si in topicul ala... pe acelasi subiect.Combinatia om cu resurse financiare, apreciere, intelegere si gusturi pe masura, este rara... cunosc milionari in euro, care au o combina nenorocita in living. Si casa are 1000 mp desfasurati... so sad!
Link spre comentariu

Lucrurile au deviat aiurea, mai ales ca unii deformeaza lucrurile crezand ca asa isi fac dreptatea lor!!! Chiar daca ce voi spune in continuare are si parti off topic, se leaga bine de topic!Daca privind lucrurile in perspectiva reala:- cine a contestat calitatile Utopiei?- dece credeti ca o clona, avand planurile, difuzoarele originale si celelalte componente industriale, poate fi reprodusa cu aceleasi performante? Daca s-ar realiza partile componente din bileturi de aliaj care ar oferi o structura antirezonanta mai buna decat materialul utilizat de J.M. in prezent, incinta ar fi mai buna sau mai slaba in performante acustice (considerand ca masuratorile ar da unii parametri ca imbunatatiti)???Am parerea personala ca este absurd sa faci ierarhizari intre incinte, mai ales sa ajungi la concluzii fara suport, in care o realizare sau alta e nec plus ultra!!!- in general, atunci cand o firma vrea sa arate masura realizarilor sale maxime intr-un domeniu, realizeaza un produs de varf, care sa-l reprezinte. Asta nu inseamna ca acel produs nu mai poate fi imbunatatit sau ca nu are puncte mai slabe.- comparatiile se fac pe baze pur subiective, LUCRU CARE NU POATE FI TRECUT CU VEDEREA!!!Daca iesim din sfera inalta si coboram la realitatea romaneasca, avem dureri de cap. In sfera DIY sunt multe de spus:- posibilitati de acces limitate la prelucrari mecanice, la unele materiale, preturi nejustificate la aproape orice, calitatea lucrurilor importate reflecta realitatea puterii de cumparare a celor ce lucreaza, etc.- nivelul de pregatire si experienta scazut, idei preconcepute, etc.- asta nu inseamna ca nu se pot realiza lucruri bune in conditii de amator, competitive cu multe produse de pe piata si la nivel de pret comparativ. In definitiv multe firme renumite au plecat de la o pasiune, un garaj sau o anexa a locuintei si asta nu numai in audio. Ca la noi nu a fost o baza in acest domeniu, aici lucrurile sunt mai complicate, tin de realitatile economice de la un moment dat si nu se pot discuta in doi peri, cu referiri la balcoane comuniste sau boxe sovietice. - ideea de a lua in deradere munca altora, tributari unor idei preconcepute care ne-au facut rau tot timpul si vor continua sa ne faca rau e unul din puternicele motive pentru care aici nu s-a inchegat nimic in domeniul audio. S-a spulberat si ce aveam, asa prost, comunist, cum era, fara a se pune nimc in loc decat prosternarea la orice din import.Avem o MARE realizare! O tara mai mica decat Bucurestiul ca populatie are ceva in domeniu (Slovenia), ca sa nu mai vorbim de Bulgaria, Ungaria sau Polonia!!! Asa ca de unde sa clonam Utopia??? E o UTOPIE!!!( Ca veni vorba de clone, ceea ce a facut polonezul acela era o varianta simplificata de W.Royal cu un alt dual concentric. Din cate stiu, Tannoy nu a vandut traductorul ce echipeaza W.R.! - asta nu-i scade din merit! )Si sa nu uit: Utopia are SPL de 94 dB/W/m conform specificatiilor. E normal sa aiba o prestatie excelenta d.p.d.v. muzical! De altfel am remarcat de-a lungul timpului ca firmele franceze au considerat ca SPL-ul mare este un MUST pentru o redare de calitate.

Link spre comentariu

Tin sa fac si eu o precizare.Eu zic sa te orientezi si in gama celor de la tonsil ca nu sunt de neglijat, un astfel de proiect am si eu de gand sa fac , dar momentan ma tine partea material in loc, eu am facut asa niste calcule si te costa peste 1000 de lei cu totul poate undeva spre 1500. eu ma gandeam laun proiect cu 2 basi de 8" medii si inalte sau, cu dif de 12" pe 3 cai toata smecheria asta costa undeva la 200-250 de euro numai difuzoarele pentru oricare din proiecte plus incintele si filtrele te duc si alea lejer inca 500 .Eu unu as prefera niste unitre de 140 cu basii dusi .Reconditionati ori schimbati cu totul te cosata mai putin de 150 de euro daca ii iei noi daca sunt bune in rest si trebuie doar schimbate suspensiile la basi si medii e mai ok te costa cel mult 150 ron. si sa dai pe ele 500 de lei eu zic ca ar fi bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări