Liviu Ianush Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Nu o lua ca ofensa! Daca crezi ca te-am jignit imi cer scuze! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Nuu, Doamne fereste, am precizat, sa nu se inteleaga ca vorbesc in necunostinta de cauza...Mi-ar placea sa existe un topic despre cum ar trebui sa tratam un interior modest, max 25mp, incat sa devina un spatiu cu acustica decenta... avem multe de invatat unii de la altii. Link spre comentariu
Vizitator IonelGazu Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Se pot pune la dispozitie imagini generale si planuri simplificate. Nu se pot pune la dispozitie planse de executie, acestea au in spate un volum titanic de munca, research, nopti pierdute... costurile unui astfel de proiect se invart in jurul valorilor de mii, catre zeci de mii de euro. Ipotetice... eu nu am avut un astfel de client, si nici n-o sa am. Cel putin nu in Romania. Mai exista una, cu costuri de executie estimate, ~1mil euro, am lucrat la ea 1 an, si as mai avea mici detalii la interior... deci planurile n-ar fi gata. Nu am ascultat Grande Utopia EM, si nici n-as face-o inainte. Daca i-as avea, as livra banii in contul lor, acum, pe loc, fara auditie, asa cum as livra banii celor de la Mercedes-Benz, pentru un SLS, fara sa-i fac drive test... asta inseamna sa ai incredere intr-un producator/produs, si in gusturile si asteptarile tale. P.S. Nu trebuie mers departe, pentru a intelege... studiati lucrarile prof. dr. arh. Radu Teaca, mi-a fost prof. la atelier proiectare, e un om pentru care am un profund respect, ca om si ca profesionist. Ai dreptate...Citeodata firma face toti banii. Indiferent ca se gasesc te miri ce DIY-eri de pe plaiuri mioritice care incearca sa te convinga ca troacele lor de boxe facute pe genunchi intr-un balcon comunistic sunt peste asemenea monumente tehnologice...Grande Utopia a fost si ramine o boxa cu care putini se pot mandri chiar si numai ca au audiat-o...ca sa nu mai vorbim de a o detine.Citeam mai devreme un batran care zicea ca traductoarele focal sunt facute in china...vai de mama lui sa scri asa ceva pe un forum ca asta. In concluzie daca vrei sa le auzi..esti binevenit la o auditie in caz ca stai in bucale...da-mi un PM si ne auzim la un telefon. PS : Mercedes rulez Editat de Madalina Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Citeam mai devreme un dezaxat de batrin senil la virsta a enspea care zicea ca traductoarele focal sunt facute in china...vai de mama lui sa scri asa ceva pe un forum ca asta.Si care ar fi problema daca ar fi facute in China. Sa faca si altii traductoare ca Focal daca sunt asa tari in clont. Sa le faca in China, pe Luna ori pe Marte, dar sa faca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 In primul rand a gresit mosul. Pot sa fie facute si in Bucuresti, in Voluntari, intr-un garaj de tabla. Daca sunt respectate conditiile impuse de Focal, nu vad problema... alegerea e clara, la noi un salar e x, la ei e 4x, asa si cu chiriile pe spatii, impozite, etc. Eu am lucrat arhitect la un grec, care a vrut sa faca relocare pentru o intreaga fabrica, la noi...Cat despre balcoane comuniste, iti garantez ca sunt pe forum colegi, care fac incinte intr-un balcon, care sunt mult peste ce poti cumpara la noi, cu mii de euro... nu neaparat la capitolul finisaje, de acord, dar la capitolul sunet...............Nu putem compara cu Grande Utopia, acolo sunt resurse fantastice, bani, logistica, ingineri/ore/cercetare... Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 INu putem compara cu Grande Utopia, acolo sunt resurse fantastice, bani, logistica, ingineri/ore/cercetare...Or fi. De aceea a aparut miscarea DIY. Nu toate proiectele sunt "motz", dar si care sunt bune se pot "bate" linistit cu realizari de referinta ale numelor celebre.Fiecare brand are un virf, pentru a demonstra capabilitatile tehnice, unde se folosesc resurse mari de cercetare etc. Prin aceste vf. firma vinde si mass pt. consumeri, alte produse. Asta e smecheriala DIY, bagi ce ai, ce poti, cit poti, nu te opreste nimeni. Si daca stii ce faci, poti relaxat, cu bani mai putini sa atingi performantele unor scule mai scumpe (nu mai ai sigla brand-ului, dar ai sunetul). Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Asta e smecheriala DIY, bagi ce ai, ce poti, cit poti, nu te opreste nimeni. Si daca stii ce faci, poti relaxat, cu bani mai putini sa atingi performantele unor scule mai scumpe (nu mai ai sigla brand-ului, dar ai sunetul).Da, singura problema e ca bagi o groaza de bani si investesti f mult timp pana cand "stii ce faci". Deci musai si multa pasiune. Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Or fi. De aceea a aparut miscarea DIY. Nu toate proiectele sunt "motz", dar si care sunt bune se pot "bate" linistit cu realizari de referinta ale numelor celebre. Aha, si poti sa ne arati ce ai facut tu in acest sens? Ceva care se "bate" linistit cu realizari de referinta ale numelor celebre , spre exemplu Grande Utopia. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Aha. Nu pot sa iti arat nimic din ce am facut EU care sa se bata cu Grande Utopia. Sunteti multumit de raspuns?Off-topic: Imi poti cumva ranchiuna ca nu sunt de acord cu parerea ta personala legata de SPL incinta vs. putere amplificator? Mai bine las-o cum a picat decit sa ma urmaresti si sa ma ei in balon. Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Si atunci de unde atata tupeu pe tine? Eu vad ca te joci cu lampi recuperate din vechituri, difuzoare la fel, am mai vazut si ceva difuzoare Ciare decente - e drept, dar departe....... de Grande Utopia, iar tu dai altora lectii cum ca pe balcon se pot face lucrari de referinta. DA, e adevarat, am vazut lucrari facute pe balcon care rivalizeaza cu Grande Utopia, dar nu le-ai facut tu. Pana vei ajunge sa faci asa ceva las-o mai moale cu abureala si mai bine pune mana si demonstreaza ce poti face.Nu-ti port ranchiura - dar dupa parerea mea numai gura e de tine. Demonstreaza ca ma insel si am sa-mi cer scuze public. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Total off-topic: Ti s-a pus pata , am inteles! Incearca sa pui mina pe ceva teorie acustica, sa pui in valoare lucrarile, tale (pentru ca sunt bune). Ceea ce vrei sa arati, e posibil, sa te puna in dezavantaj, pentru ca NU AI DREPTATE din punct de vedere tehnic.Las-o cu Grande Utopia, te-ai agatat aiurea de ele, nu o sa fac niciodata asa ceva.Aia cu balconul a zis-o LE: Ionelgazu.Nu vreau sa iti ceri scuze, nu ai de ce, fiecare are personalitatea lui, deci, asa esti tu!Dar daca continuii sa fii absurd e posibil sa iti faci un deserviciu, singur cu ceea ce spui si asta dovedeste ca anumite aspecte nu le intelegi/stapinesti deloc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 N-am zis-o eu, a zis-o IonelGazu...Eu cred asa, eu cred ca toti suntem oameni, si noi, si aia de la Focal. Presupunand ca avem cu totii, teoria si experienta, singurele diferente sunt ca noi avem masina frezat, pendular si spaclu, iar aia au cnc-uri, camera de vopsit, si Beriliu... atat.Acum, ca-i hala industriala, balcon sau grajd (as vrea eu un grajd d-ala americanesc, cat o hala), e tot un drac... Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 @Liviu Ianush Perfect. Fix ce spuneam. Multa gargara. In tara asta toata lumea stie ce trebuie facut si cum trebuie facut dar nimeni nu face nimic. Din acest motiv eu nu mai primesc sfaturi de la oameni care doar vorbesc. Vreau fapte. Dupa ce avem fapte mai stam si de vorba. O fi asa cum spui tu, sunt varza d.p.d.v. teoretic, lasa-ma pe mine sa-mi fac griji pt. asta. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Eu doar incerc sa nu fiu absurd si sa fiu de folos prin a-mi pune la dispozitie micile mele experiente, legate de subiect. Nu am de ce sa fiu radical cind argumentul tehnic este fundamentat si este altul decit al meu personal. Si in plus continui sa invat si sa fac alceva, diferit si mai bine, de la o zi la alta. @ahegyes: Las-o in colo de viata, ca nu vorbesti cu pusti corditi. Chiar nu am chef sa vorbesc cu tine dincolo de hobby. Nu iti dau sfaturi. Fii cum vrei tu, dar nu bate cimpii (nu esti varza, esti doar absurd) si pune mina de calculeaza sau fa masuratori ale spatiului de auditie, inainte sa vorbesti, ca se mai iau si altii dupa spusele de pe aici si merg cu amplificatoarele in cliping, ca boxa nu poate acoperi spatiul de auditie. Daca esti curios, pot sa iti povestesc despre tara asta, ce am facut si pe unde, sa vezi cit nimic, pe meseria mea. Link spre comentariu
Vizitator IonelGazu Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 N-am zis-o eu, a zis-o IonelGazu...Eu cred asa, eu cred ca toti suntem oameni, si noi, si aia de la Focal. Presupunand ca avem cu totii, teoria si experienta, singurele diferente sunt ca noi avem masina frezat, pendular si spaclu, iar aia au cnc-uri, camera de vopsit, si Beriliu... atat.Acum, ca-i hala industriala, balcon sau grajd (as vrea eu un grajd d-ala americanesc, cat o hala), e tot un drac...Tot nu ai raspuns la intrebarea mea...Le-ai ascultat (Grande Utopia) ca sa poti afirma ca unele DIYere se compare cu ele ?Mi se pare de-a dreptul stupid sa compari lucruri facute pe genunchi cu asemenea capodopere ale ingineriei actuale. Numai cind te gindesti cine e Jaque Mahul in domeniu si ai cam spus tot. Asta asculta si facea reviewuri la boxe pe vremea cind la noi tronau boxele rusesti facute de bravul popor rus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum