Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul filtru de ordin 3

spinach

Postări Recomandate

Salutam ,Am incercat sa calculez un filtru [pasiv] lc , high , de ord 3 si am costatat ca tot ce am putut gasi sint calculatoare gata facute pentru Q=0.7 . Daca stiti cumva care sint formulele de calcul cu un anume Q impus s-au daca exista calculatoare cu Q variabil ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

6

• ahegyes

5

• Optiplex

1

• nimeni_altci

1

Top autori în acest subiect

filtrele nu se calculeaza cu ajutorul acestor calculatoare online. Aceste calcule sunt pur teoretice si nu au nimic de a face cu realitatea. Un filtru se calculeaza cam asa:

http://www.diy-audio.ro/cum-construim-u ... pasiv.html

Am scris acest articol pentru ca intrebarile de genul: cum calculez un filtru??? - erau foarte des intalnite. Am pus acest link in toate discutiile despre calculul filtrelor si vad ca tot nu se intelege.

Link spre comentariu

Solutiile de acolo cer executii de soft care nu sint in mod curent la dispozitia userilor . Eu am pus intrebarea daca sint cunoscute formule matematice de calcul pentru ordin 3 si cu Q preales .

Link spre comentariu

pui mana si descarci de pe net un soft de proiectat incinte,speaker workshop este free,mai exista si altele mai complexe precum lspcad,soundeasy si citesti la fiecare helpul si cateva tutoriale pt a afla cum se procedeaza.Nu trebuie sa fii savant sa intelegi cum se lucreaza cu ele,dar trebuie sa ai habar de ceva notiuni de baza de acustica fizica si electronica

la simulator trebuie sa legi o capsula de microfon cu raspuns cat mai liniar in frecventa.

Caracteristicile de frecventa ,spl si imedanta se schimba odata cu montarea difurilor in cutie si calculele matematice simple pt un filtru nu mai se potrivesc(raspusl obtinut este imprevizibil)

Calcularea din pix dupa formule generale nu poate lua in considerare fenomele care apar si nu se poate prevede ce raspuns se va obtine,cum arata sumarea,cum arata faza electrica cat si cea acustica ,nivelul de spl actual si altele la fel de importante pe care o sa le aflii pe parcurs

uite aici un calculator de filtr dupa formula cu q diferit(LR, bessel ,BTW,asta inseamna).Dar dupa cum a precizat si ahegyes,sunt destul de inutile si mai mult de invatare

Link spre comentariu

ok; am inteles . Am sa incerc sa vad ce o sa iasa dar problema este ca nu am incredere in masuratorile de la tweeter ; nu prea i-am gasit punct de rezonanta . Acuma , principial , ce diferenta poate fi intre un calcul simplu si cel sofisticat ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări