spinach Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Salutam ,Am incercat sa calculez un filtru [pasiv] lc , high , de ord 3 si am costatat ca tot ce am putut gasi sint calculatoare gata facute pentru Q=0.7 . Daca stiti cumva care sint formulele de calcul cu un anume Q impus s-au daca exista calculatoare cu Q variabil ? Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Incearca cu WinISD, eu cu ala mi-am calculat filtrul. Link spre comentariu
Optiplex Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 cum calculezi folosind winisd ? eu nu reusesc , nu am apucat sa le fac ( din lipsa de bani) dar am folosit asta ca sa le calculez : http://www.diyaudioandvideo.com/Tutorial/Crossover/ pe pagina aia e crossover calculator , l-am folosit ca sa vad ce piese imi trebuie pentru filtrul meu ( topic : My project...need advice) dar nu stiui daca e bien ce mi-a dat . Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Ori nu ati citit ce am scris , ori nu ati inteles ce am vrut sa spun. Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 filtrele nu se calculeaza cu ajutorul acestor calculatoare online. Aceste calcule sunt pur teoretice si nu au nimic de a face cu realitatea. Un filtru se calculeaza cam asa: http://www.diy-audio.ro/cum-construim-u ... pasiv.html Am scris acest articol pentru ca intrebarile de genul: cum calculez un filtru??? - erau foarte des intalnite. Am pus acest link in toate discutiile despre calculul filtrelor si vad ca tot nu se intelege. Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Solutiile de acolo cer executii de soft care nu sint in mod curent la dispozitia userilor . Eu am pus intrebarea daca sint cunoscute formule matematice de calcul pentru ordin 3 si cu Q preales . Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 OK. Iar eu am spus ca acele calcule sunt teoretice, practica e alta. Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Pai si concret cum se poate calcula ? este un lucru imposibil pentru un amator ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Pai si concret cum se poate calcula ? este un lucru imposibil pentru un amator ?DA!!! Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 pui mana si descarci de pe net un soft de proiectat incinte,speaker workshop este free,mai exista si altele mai complexe precum lspcad,soundeasy si citesti la fiecare helpul si cateva tutoriale pt a afla cum se procedeaza.Nu trebuie sa fii savant sa intelegi cum se lucreaza cu ele,dar trebuie sa ai habar de ceva notiuni de baza de acustica fizica si electronica la simulator trebuie sa legi o capsula de microfon cu raspuns cat mai liniar in frecventa. Caracteristicile de frecventa ,spl si imedanta se schimba odata cu montarea difurilor in cutie si calculele matematice simple pt un filtru nu mai se potrivesc(raspusl obtinut este imprevizibil) Calcularea din pix dupa formule generale nu poate lua in considerare fenomele care apar si nu se poate prevede ce raspuns se va obtine,cum arata sumarea,cum arata faza electrica cat si cea acustica ,nivelul de spl actual si altele la fel de importante pe care o sa le aflii pe parcurs uite aici un calculator de filtr dupa formula cu q diferit(LR, bessel ,BTW,asta inseamna).Dar dupa cum a precizat si ahegyes,sunt destul de inutile si mai mult de invatare Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 ok; am inteles . Am sa incerc sa vad ce o sa iasa dar problema este ca nu am incredere in masuratorile de la tweeter ; nu prea i-am gasit punct de rezonanta . Acuma , principial , ce diferenta poate fi intre un calcul simplu si cel sofisticat ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Acuma , principial , ce diferenta poate fi intre un calcul simplu si cel sofisticat ?Foarte mare !!!! uite aici un exemplu:http://www.troelsgravesen.dk/crossovers.htmdaca ce vezi acolo nu e diferenta mare pentru tine.....atunci merge si calculul cu pix-ul. Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 X over 3 pro este bun ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 nu am lucrat cu el dar cred ca e OK. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum