moska2003 Postat Octombrie 6, 2005 Partajează Postat Octombrie 6, 2005 Stiu ca nu aici e locul acestui topic dar ma intereseaza parerea unui electronist care se pricepe la filtre.Am un telefon Nokia N-Gage si nu merg toate tastele deoarece exista un filtru pasiv despe care cei de la service au spus ca ar fi busit. Probema e ca nu reusesc sa gasesc acest filtru si as vrea sa stiu daca s-ar putea strica si alte componente daca sar peste acest filtru. Filtrul este EMIF02-MIC02F1. Are importanta chiar atat de mare filtrul asta??? Link spre comentariu
cniky Postat Octombrie 7, 2005 Partajează Postat Octombrie 7, 2005 da, are importanta, nu poti sari peste. Incerca un reflow in cel mai bun caz, dar tinand cont de faptul ca este capsula ceramica cel mai probabil din cauza socurilor mecanice este fisurata (chiar nevizibil cu ochiul liber). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2005 Partajează Postat Noiembrie 18, 2005 "Filtrul" respectiv e de fapt o protectie ESD pentru a proteja intrarile procesorului de descarcari electrostatice sau alte varfuri de tensiune care se creaza la apasarea tastelor. Stii cum e... orice contact mecanic poate creea mici contacte imperfecte care la randul lor creeaza varfuri de tensiune. Poti sa "sari" peste aceste protectii dar exista posibilitatea sa ai probleme in timp. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum