Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte DTQWT 95 db

flancfuster

Postări Recomandate

Multumesc inca o data pentru oferta. Te anunt la timp.Se pare ca diametrul mic al firelor sta la baza efectului de absortie mult mai pronuntat decat la alte materiale. Din constatarile mele, dacronul e slab, cam ca vata bazaltica, nu merita decat pentru cazul in care e nevoie de cantitati mari.Lana e perfecta si poti regla mult in aproape toata plaja de frecvente dar problemele pe care le creiaza sunt mult mai mari.Minetul ramane la indemana, suficient de ieftin si f.eficient. La ce ai semnalat, eficienta la medie, asta e un lucru bun. Ca sa rezolvi atenuarea prea mare, procedeaza ca PMC care fac linii de transmisie cu absorbtie (nu inchid linia de propagare, doar reduc sectiunea cat au nevoie. La fel procedeaza si cei de la T+A in Germanika! Ei folosesc burete, ca e ieftin. Minetul e net superior buretelui si poti regla fin. De'asta m-am calat pe minet.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• flancfuster

31

• CBI

19

• VTP

13

• Shambala

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

DA! Am utilizat cu multi ani in urma. E mai slab decat minetul, dar mai usor de utilizat, mai ales in incintele B.R. Pretul e cam acelasi.depinde de ce tip de incinta vrei sa faci.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutare tuturor,De curand am facut un upgrade mare, in opinia mea, schimband tweeterele Audax cu Scanspeak D2904/710003. Userul sorin_denver a facut adaptorul pentru tweeterul Scanspeak, pentru care-i multumesc si pe acesta cale.Sunetul s-a modificat foarte mult in bine(detalii, inalte mai bune...) asadar daca mai este cineva care are aceste incinte il sfatuiesc sa-si faca modificarea.Atasaz si o poza.

post-30430-13982950827_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Frumos, SS-ul e din alta gama intr-adevar (si ca pret ) Ati facut modificari la filtru?

Da, asa e.Nu am facut nici o modificare filtrului, conform recomandarilor lui Troels. Daca o sa am ocazia, voi face niste masuratori.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Ar fi minunat sa vedem si ceva grafice.

De curand am achizitionat un microfon Dayton Audio UMM-6 USB(care vine cu un fisier de calibrare) si o placa de sunet externa Behringer. Am instalat pe un laptop programul REW si am facut cateva masuratori incintelor. Acestea sunt printre primele mele masuratori facute unor incinte acustice, asa ca aveti putina intelegere daca am facut greseli.

Atasez cateva fotografii cu masuratori si cu incintele.

Incintele au fost furniruite si lacuite de userul sorin_denver. Am folosit furnir zebrano achizitionat de la Holver iar lacul l-a luat fratele meu de Adi. Este un lac mat si s-au dat 3 straturi. Fotografiile sunt facute cu telefonul.

Posted Image

Trei masuratori la aceeasi putere: 0,5m, 1,0m si Pozitia de ascultare

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări