CBI Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 eu ti-as recomanda sa iei decat strictul necesar daca ai cum,basii tw si wg-urilefiltrele le poti realiza si la urma si asculta pe indeletesau daca nu se poate,mergi pe minimul necesar,este f ok si kit-ul standardvezi ca majoritatea componentelor se pot procura si din tara.Fa-ti niste calcule si vezi cum ieseca idee,ar fi de incercat si ultima varianta a lui VTP,cea cu 264,204 si 2 x 251.Poti incarca si tw ciare cu wg.Dezavantajul la acesta combinatie e ca,desi poate sa sune la fel de bine sau chiar mai bine,nu ai proiect! si daca nu le ai cu partea teoretica si practica,este f greu de dus la bun sf Link spre comentariu
flancfuster Postat Noiembrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 eu ti-as recomanda sa iei decat strictul necesar daca ai cum,basii tw si wg-urilefiltrele le poti realiza si la urma si asculta pe indeletesau daca nu se poate,mergi pe minimul necesar,este f ok si kit-ul standardvezi ca majoritatea componentelor se pot procura si din tara.Fa-ti niste calcule si vezi cum ieseca idee,ar fi de incercat si ultima varianta a lui VTP,cea cu 264,204 si 2 x 251.Poti incarca si tw ciare cu wg.Dezavantajul la acesta combinatie e ca,desi poate sa sune la fel de bine sau chiar mai bine,nu ai proiect! si daca nu le ai cu partea teoretica si practica,este f greu de dus la bun sfCei de la Janzen mi-au oferit doar cele 2 tipuri de kit. As fi incercat si cu alte difuzoare, dar nu stau prea bine cu partea teoretica si nici nu am aparatura sa masor raspunsul in frecv., etc... a incintele. Cred ca o sa comand kit-ul standard, si o sa fac proiectul dupa dimensiunile lui Troels. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 sa ne tii la curent daca se concretizeaza cevabafta Link spre comentariu
flancfuster Postat Noiembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Salut,Stie cineva unde gasesc pasla(felt material), grosime 10-12mm, 2-3 m patrati sa-l folosesc ca material fonoabsorbant in incinte? Exista vreun magazin online? Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Salut,Stie cineva unde gasesc pasla(felt material), grosime 10-12mm, 2-3 m patrati sa-l folosesc ca material fonoabsorbant in incinte? Exista vreun magazin online?Un material dens ca pasla (felt) este prea gros, reducand sensibil volumul. Foloseste minet de la magazinele de furnituri pentru plapumi si captuseli (croitorie). 10 mm, max. 20 mm ajung, si apoi, in TQWT nu se tapeteaza toti peretii! Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 felt material este feltru,nu pasla,care nu este prea buna dupa cum a precizat si VTP,este prea densaFeltrul este facut din resturi textile presate si eu am gasit la magazinele care comercializeaza piese auto,feltrul asta este folosit cu acelasi scop,izolarea fonica a zgomotului de la motor.Nu stiu dca gasesti asa subtire de 10-15mm,eu am gasit de 35 si l-am taiat cu mare arta cu cutterul pe din doua,dar in final nu si-a mai gasit locul pt ca rezultatele sonice mi-erau incerte.Am folosit lana sinetica(minet) mai multa si a fost okNu stiu daca o sa ajunga 10 max 20mm minet fara nimic altceva cum iti este recomandat pt reducerea sunetului de cutie la o incinta de asa dimensiuni,asa ca zic sa iei mai mult sa ai de incercari stanga-dreapta ca este ieftin.Se gaseste pe unde zice VTP.In marea majoritatea a oraselor sunt ai niste pietze unde vin rusi cu diverse scule electrice si materiale textile,pe acolo gasesti sigur,si ieftin Link spre comentariu
flancfuster Postat Noiembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Multumesc pentru sfaturi si recomandari. Am gasit pe net pasla insonorizanta pentru auto de 6 mm si nu de 10-12 mm grosime cum recomanda Troels. Nu spun ca incintele nu o sa sune la fel si cu minet(material recomandat de un prieten care construieste incinte cu dif. pro) dar eu incerc sa respect cat mai mult din proiectul facut de el, daca nu chiar in intregime. Probabil ca o sa dublez pasla aceea de 6 mm.Arata cam asa: Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 eu asa stiam ca arata pasla daca si feltrul se incadreaza la pasla,atunci ce ai gasit tu este bun Troels mai recomanda in locul fltrului si burete de 10-15mm.SIncer sa fiu eu nu prea am mare incredere in recomandarile multora,asa ca cel mai bine incerci.Troels asa pune in toate cutiile lui material fonoabsorbant,dar daca te uiti are o sectiune unde testeaza efectul lor,si e putin cam in ceata si el,nu e f convingator.El foloseste 2 tipuri de materiale in speranta ca vor lucra pe zona diferite si vor actiona mai bine... Link spre comentariu
flancfuster Postat Noiembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 ......daca si feltrul se incadreaza la pasla,atunci ce ai gasit tu este bunTroels mai recomanda in locul fltrului si burete de 10-15mm.SIncer sa fiu eu nu prea am mare incredere in recomandarile multora,asa ca cel mai bine incerci.Troels asa pune in toate cutiile lui material fonoabsorbant,dar daca te uiti are o sectiune unde testeaza efectul lor,si e putin cam in ceata si el,nu e f convingator.El foloseste 2 tipuri de materiale in speranta ca vor lucra pe zona diferite si vor actiona mai bine...Cei care vand pasla, asa mi-au spus ca se numeste(este o firma din ploiesti). Oricum nu are prea mare importanta daca e coresct sau nu, atata timp cat e ceea ce cautam. Cum spuneai si tu sunt 2 tipuri de fonoabsorbant in incinta. MDM-3 de la Monacor, l-am comandat deja. Daca nu imi va placea, atunci voi face modificari(cu toate ca e cam greu de schimbat fonoabsorbantul odata ce ai inchis incinta).Saptamana aceasta trebuie sa soseasca difuzoarele Eminence Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 ......daca si feltrul se incadreaza la pasla,atunci ce ai gasit tu este bunTroels mai recomanda in locul fltrului si burete de 10-15mm.SIncer sa fiu eu nu prea am mare incredere in recomandarile multora,asa ca cel mai bine incerci.Troels asa pune in toate cutiile lui material fonoabsorbant,dar daca te uiti are o sectiune unde testeaza efectul lor,si e putin cam in ceata si el,nu e f convingator.El foloseste 2 tipuri de materiale in speranta ca vor lucra pe zona diferite si vor actiona mai bine...Cei care vand pasla, asa mi-au spus ca se numeste(este o firma din ploiesti). Oricum nu are prea mare importanta daca e coresct sau nu, atata timp cat e ceea ce cautam. Cum spuneai si tu sunt 2 tipuri de fonoabsorbant in incinta. MDM-3 de la Monacor, l-am comandat deja. Daca nu imi va placea, atunci voi face modificari(cu toate ca e cam greu de schimbat fonoabsorbantul odata ce ai inchis incinta).Saptamana aceasta trebuie sa soseasca difuzoarele Eminence Trebuie sa fac unele precizari:- poti sa faci un proiect ad literam, dar in final sa nu obtii mari rezultate acustice sa, si mai grav sa nu-ti placa sunetul obtinut, mai ales daca in proiectul acela sunt interese ale celui ce-l propune, cum e in cazul de fata! Ramane doar satisfactia unei copii a ceea ce a facut si i-a placut altuia!!!- multe recomandari asupra materialelor sunt tot comerciale ( din interes) si costa cat NU FAC!!! Sa dai cateva sute sau mii de euro pe componente de retea de separare e curat impozit pe prostie, mai ales ca nu e vorba de solutia maxima!(care de multe ori e mai ieftina).- unele consideratii teoretice asupra DTQWT sunt totusi fara multa fundamentare teoretica, si asta ca sa nu spun ca e pur fantezista! (stie cineva la ce ma refer???) Sunt cel putin 2 chestii care contravin teoriei, intre care una este neconforma cu M.J.King, care a incercat sa defineasca teoretic fenomenele din TQWT.- testarile multiple ofera solutia cea mai buna, mai buna si decat a lui Troels, atat la asezarea materialului cat si la alegerea traductoarelor.- ce ziceti de o varianta Fostex 206E + woofer de 10", la alegere??? Filtrul ar fi simplificat, imaginea stereo mai coerenta, separarea inafara zonei critice!!! (SPL in jur de 96 dB/W/m).- cu PA100FN+PCT300 in VTP si cu o putere de circa 7-8 W/c. auditia este chiar peste nevoi , chiar daunatoare la bloc. Amp. este un Yarland mic cu 2xel84 in PP, iar incintele au impedanta de 4 ohmi (min. 3,2 ohmi) si SPL de 92 dB/w/m. Link spre comentariu
flancfuster Postat Decembrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2010 ....Trebuie sa fac unele precizari:- poti sa faci un proiect ad literam, dar in final sa nu obtii mari rezultate acustice sa, si mai grav sa nu-ti placa sunetul obtinut, mai ales daca in proiectul acela sunt interese ale celui ce-l propune, cum e in cazul de fata! Ramane doar satisfactia unei copii a ceea ce a facut si i-a placut altuia!!!- multe recomandari asupra materialelor sunt tot comerciale ( din interes) si costa cat NU FAC!!! Sa dai cateva sute sau mii de euro pe componente de retea de separare e curat impozit pe prostie, mai ales ca nu e vorba de solutia maxima!(care de multe ori e mai ieftina).- unele consideratii teoretice asupra DTQWT sunt totusi fara multa fundamentare teoretica, si asta ca sa nu spun ca e pur fantezista! (stie cineva la ce ma refer???) Sunt cel putin 2 chestii care contravin teoriei, intre care una este neconforma cu M.J.King, care a incercat sa defineasca teoretic fenomenele din TQWT.- testarile multiple ofera solutia cea mai buna, mai buna si decat a lui Troels, atat la asezarea materialului cat si la alegerea traductoarelor.- ce ziceti de o varianta Fostex 206E + woofer de 10", la alegere??? Filtrul ar fi simplificat, imaginea stereo mai coerenta, separarea inafara zonei critice!!! (SPL in jur de 96 dB/W/m).- cu PA100FN+PCT300 in VTP si cu o putere de circa 7-8 W/c. auditia este chiar peste nevoi , chiar daunatoare la bloc. Amp. este un Yarland mic cu 2xel84 in PP, iar incintele au impedanta de 4 ohmi (min. 3,2 ohmi) si SPL de 92 dB/w/m.Ai dreptate VTP. La asta m-am gandit si eu inainte de a incepe proiectul. Acest sunet este pe gustul meu sau nu? As fi vrut sa le ascut inainte, dar nu am avut unde. Mi-am asumat niste riscuri, pe care le voi suporta. Timpul va spune daca am luat decizia corecta sau nu. Ceea ce m-a determinat sa aleg acest proiect au fost:-cabinet mare cu midbass 8" si 2 basi de 10"(sunet mare, soundstage, etc.., nu imi plac bookshelf-urile)-SPL 95 db(eu avand amp. cu lampi)-feedback-ul celor care au realizat proiectul-adeptul incintelor pe 3 cai (un prieten vrea sa testeze incinta cu un dif. full range)Altenativa mea era sa imi achizitionez o pereche de incinte din comert, eu neavand cunostintele necesare si timp pentru a testa diverse incinte. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Ai dreptate VTP. La asta m-am gandit si eu inainte de a incepe proiectul. Acest sunet este pe gustul meu sau nu? As fi vrut sa le ascut inainte, dar nu am avut unde. Mi-am asumat niste riscuri, pe care le voi suporta. Timpul va spune daca am luat decizia corecta sau nu. Ceea ce m-a determinat sa aleg acest proiect au fost:-cabinet mare cu midbass 8" si 2 basi de 10"(sunet mare, soundstage, etc.., nu imi plac bookshelf-urile)-SPL 95 db(eu avand amp. cu lampi)-feedback-ul celor care au realizat proiectul-adeptul incintelor pe 3 cai (un prieten vrea sa testeze incinta cu un dif. full range)Altenativa mea era sa imi achizitionez o pereche de incinte din comert, eu neavand cunostintele necesare si timp pentru a testa diverse incinte.ta, de obicei inseamna sa fi construit Precizari referitoare la postarea lui flancfuster ( cu caracter general si utile si altor constructori DIY ):- incept cu finalul postarii: oricine doreste sa se apuce de DIY in domeniul incintelor TREBUIE sa aiba o minima idee asupra sunetului care-i place, si asta pentru ca difuzoarele, incintele, au caracteristici timbrale diferite care NU POT FI DETERMINATE ANTERIOR executiei proiectului. In plus, cu aceleasi difuzoare , 10 firme diferite, construiesc 10 perechi de incinte de acelasi tip, de exemplu bass-reflex, si timbrele celor 10 perechi, chiar asemanator (datorita utilizarii acelorasi difuzoare) este diferit. - odata lamurit acest aspect, o minima experienta in constructia incintelor ( ma refer la capacitatea de a detecta unde trebuie intervenit pentru a remedia sau corecta anumite aspecte acustice ) este necesara. - informatia de pe net trebuie atent filtrata, separata de prostiile de marketing ( ex.: se stie ca inca dinainte de anul 100 inainte de Cristos, difuzoarele noastre cu membrana din piele de broasca ........................, incomprehensibilitatea acustica a condensatorilor produsi de noi, recunoscuta de cei mai mari audiofili este ...............................etc.);- solutia prezentata are avantajul ca ................................ (dar uita sa mentioneze si minusurile care pot fi importante pentru cei care vor sa abordeze solutia respectiva). In cazul de fata, daca este sa fim corecti, in locul midbasului Jentzen de 8" se potriveste mai bine pentru integrarea medie-inalta, un mid-woofer de 6 1/2" sau chiar de 5", avand in vedere ca basul este sustinut de 2 colosi de 10 sau 12". Ca sa nu mai vorbim ca se poate utiliza un BL, evitandu-se o retea de filtrare cu probleme, oricat de buna ar fi.Personal, am reticente si la cum este terminata partea de medie ca si tratamentul acustic al partii de joasa, dar, bineinteles, eu nu sunt MARELE GRAVESEN! Nu ma luati in seama.- nu stiu ce amplificator si ce putere dezvolta acesta, ma refer la amplificatorul autorului topicului, dar si 92-93 dB/W/m sunt sficienti pentru un PP sau chiar un SE. Un SPL mai mare de 95 dB/W/m se poate obtine cu Fostex-uri (BL sau 2 cai ) si inca la un pret mai avantajos.- sunt reticent la solutia DTQWT, cu presiunea care se creiaza pe midbas si "ajuta" prin amortizarea suplimentara. Doar ca presiunea nu este constanta, prezentand variatii rapide.Desigur, sper ca autorul topicului sa ne prezinte concluziile sale critice si amanuntite dupa realizarea proiectului, ca de experienta sa sa beneficieze si alti constructori DIY. SUCCES! Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 VTP,ai idee,se mai gasesc pa100fn?DNA a zis ca nu mai are de 2 ani si nici nu mai aduceca au fost doar 8 bucati ramase de un proiect Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 VTP,ai idee,se mai gasesc pa100fn?DNA a zis ca nu mai are de 2 ani si nici nu mai aduceca au fost doar 8 bucati ramase de un proiectTrist, daca nu mai are vreun distribuitor al lui Dan. S-au dovedit a fi woofere redutabile (nu midwoofere, pe medii nu mi-au placut ca sunet)Am scos una din cele mai bune incinte cu ele si PCT 300 ( ramane unul dintre cele mai bune tweetere cu care am lucrat!!!) Link spre comentariu
flancfuster Postat Decembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Azi au sosit difuzoarele Eminence DeltaLite II 10". Placajul a fost taiat la dimensiuni, urmeaza asamblarea incintei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum