mydylyn Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Recent am gasit acest display este de la un xerox Konica si ma gandeam ca as putea sal folosesc la ceva va rog sami spuneti si mie la ce il pot folosii si cum . Multumesc! Robeert: reeditare titlu. Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Dupa cum se vede din a doua poza, are un controller HD44780. Este un LCD 2x16.Montaje care folosesc acest display, sunt destule pe forum, foloseste functia "Cautare".Depinde ce montaj vrei sa realizezi.Deci, in concluzie cauta si apoi ... Spor la mesterit. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 iar daca este hd44780 atunci nu este grafic ci este alfanumeric. Link spre comentariu
mydylyn Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 as vrea sal folosesc ca un fel de vu metru ceva de genul : http://www.youtube.com/watch?v=CGrBxH7qL94 Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 as vrea sal folosesc ca un fel de vu metru ceva de genul : http://www.youtube.com/watch?v=CGrBxH7qL94Eu cred ca este "pacat" de display, ca sa-l folosesti doar pentru un vu-metru, vu-metru care se poate face si cu LED-uri. Decizia iti apartine. Link spre comentariu
mydylyn Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 pai atunci la ce as putea sal mai folosesc ? idei ceva scheme ? scuze ca pun atatea intrebari dar sunt incepator nu prea le am cu electronica inca sunt la stadiul : led-2 fire-baterie Link spre comentariu
GeoMar Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 pai atunci la ce as putea sal mai folosesc ? idei ceva scheme ? scuze ca pun atatea intrebari dar sunt incepator nu prea le am cu electronica inca sunt la stadiul : led-2 fire-baterie Pai ce sa zic, in stadiul "led-2 fire-baterie" NU cred ca reusesti sa construiesti vu-metrul.Asa cum am mai scris, sunt destule scheme chiar aici pe forum, foloseste functia " Cautare". Incearca, pentru inceput, alte scheme mai usoare, asta ... pana inveti electronica. Link spre comentariu
mydylyn Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 un exemplu de schema daca se poate k nu gasesc ori sunt prost ori nu stiu ce sa caut Link spre comentariu
red93 Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 LCD-ul alfanumeric se leagă de obicei de un procesor care îl comandă. Daca eşti începător în electronică eu te sfătuiesc să înveţi întâi bazele şi apoi să treci la aşa ceva. O idee totuşi dacă vrei să te chinui cu display-ul ar fi să faci un LCD Smartie: http://lcdsmartie.sourceforge.net/winampplugin.html http://lcdsmartie.sourceforge.net/circuits.htm dacă nu ştii engleză foloseşte google translate. Link spre comentariu
mydylyn Postat Noiembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 va multumesc pentru idei sunt destul de interesante dar mai e o problema din cate am vazut in acele scheme acele display-uri au 16 pini al meu are decat 14 si nu stiu care cum sunt, cum pot afla chestia aceasta? Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 daca stii engleza citeste aici: http://www.codeproject.com/KB/cs/cspplcds.aspx daca nu, uite-te doar pe tabelu cu semnificatiile pinilor. tie iti lipsesc pinii 15, 16 care sunt folositi pentru iluminatul de fundal (alimentarea led-urilor). dar din moment ce lipsesc inseamna ca modelul tau nu are acele led-uri. in rest e identic. practic nici de ultimii 4 pini (D4-D7) nu ai musai nevoie dar atunci se complica soft-ul de comanda al LCD-ului. Link spre comentariu
mydylyn Postat Noiembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 in sfarsit am inteles va multumesc mult pentru ajutorul acordat Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 practic nici de ultimii 4 pini (D4-D7) nu ai musai nevoie dar atunci se complica soft-ul de comanda al LCD-ului.Tocmai ăia sînt folosiţi pentru comanda pe 4 biţi. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 practic nici de ultimii 4 pini (D4-D7) nu ai musai nevoie dar atunci se complica soft-ul de comanda al LCD-ului.Tocmai ăia sînt folosiţi pentru comanda pe 4 biţi.asa este... primii 4 nu sunt folositi (m-am grabit ca fata mare la ) merci de corectare Link spre comentariu
mydylyn Postat Noiembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 mai am o problema cum este numaratoarea la pini adica la mine nu sunt in linia sunt asa pusi in paralel si de unde stiu eu care 2-3 ca 1 scrie unde e si 14 nu imi dau seama cum e pinul 2 este langa pinul 1 sau deasupra lui Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum