Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modalitate de comanda

Vizitator access

Postări Recomandate

Vizitator access

Va salut , la schema data la http://www.niqro.3x.ro/CHLH/coming_home ... ome_11.png comanda de la inchiderea centralizata se da pe K4 , dar este o comanda negatica (cu legare la minus - ) ce anume trebuie modificat la schema , ca acea comanda sa fie pe plus + ?

Din lipsa de timp niqro nu ma poate ajuta , mi-a dat un indiciu , se scoate tranzistorul Q1 iar intre emitor si colector se face comanda .Eu unul nu am inteles exact cum se face acea comanda .Rezistoarele R3, R4 nu se mai monteaza?

Se poate comanda tranzistorul Q2 cu un alt tranzistor BC547 , ce valoare va avea rezistorul R6?

Sunt incepator si va rog nu radeti ce eventualele prostii care le-am spus:)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• fratello

1

• alfabit

1

• davidut5

1

Top autori în acest subiect

"modificarea" ajunge la simularea de la

care in articol e denumita "CH/LH module ver.2"

poti inlocui tranzistorul care comanda releul cu orice tranzistor npn de mica putere, deci merge si un BC107..

Link spre comentariu
Vizitator access

"modificarea" ajunge la simularea de la

care in articol e denumita "CH/LH module ver.2"poti inlocui tranzistorul care comanda releul cu orice tranzistor npn de mica putere, deci merge si un BC107..
Ma refeream la altceva , am facut pcb-ul de pe site-ul lui niqro si a iesit superb dar ... am nevoie de comanda pozitiva , ce anume trebuie sa anulez , (tranzistor, rezistoare) ca montajul sa functioneze pe comanda pozitiva.Se modifica ceva la pcb sau ramane asa? sa nu trebuiasca modificati pini integratului 4093.
Link spre comentariu
Vizitator access

Am facut montajul , cel cu comanda negativa dar .. in momentul cand alimentez montajul releul cupleaza , cand ii dau un + pe borna K3 releul decupleaza indiferent ca fototranzistorul vede ca e ziua sau noapte afara.Borna K4 e "moarta" in momentul cand il ating de minus (cu senzorul acoperit sa "vada" noapte) nu cupleaza / decupleaza releul , lafel cand descopar senzorul de lumina.Daca are vreo importanta folosesc tranzistor BC337-25 , valorile rezistoarelor sunt cele din schema respectiv: R1,R2,R4,R5-10K si R3,R6-47K

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

in mod normail, K4 e in aer sau e legat printr-o rezistenta de 1..4,7k la plus? trebuie sa aiba acolo un "plus" sa poti da comanda pe minus....PS: masoara tensiunile pe K5 cand e "zi" si "noapte", la fel pe K3 si K4.. la K4 trebuie sa ai cu el in aer (daca ai rezistenta aia de 1K) o valoare de peste 80% din valoarea tensiunii de alimentare.. cand pui la masa, trebuie sa fie 0V...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări