Vizitator access Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Va salut , la schema data la http://www.niqro.3x.ro/CHLH/coming_home ... ome_11.png comanda de la inchiderea centralizata se da pe K4 , dar este o comanda negatica (cu legare la minus - ) ce anume trebuie modificat la schema , ca acea comanda sa fie pe plus + ? Din lipsa de timp niqro nu ma poate ajuta , mi-a dat un indiciu , se scoate tranzistorul Q1 iar intre emitor si colector se face comanda .Eu unul nu am inteles exact cum se face acea comanda .Rezistoarele R3, R4 nu se mai monteaza? Se poate comanda tranzistorul Q2 cu un alt tranzistor BC547 , ce valoare va avea rezistorul R6? Sunt incepator si va rog nu radeti ce eventualele prostii care le-am spus:) Link spre comentariu
alfabit Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 " http://www.niqro.3x.ro/CHLH/coming_home ... ome_11.png nu exista pe serverul de gazduire gratuita 3x.ro " Cu asemena linkuri, cu scheme inexistente,nu prea te putem ajuta, oricita bunavointa am avea. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 mie unul imi merge link-ul incerc sa atasez altul http://www.niqro.3x.ro/CHLH/coming_home ... g_home.htm Ultima schema care are si pcb-ul , aceea e cu comanda negativa , eu am nevoie cu comanda pozitiva. Link spre comentariu
fratello Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Cred ca merge asa. R3 l-as pastra; 1k - 10k. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 iar in locul lui bc 337 merge un bc 547? mie mai la indemana , ce valoare va avea rezistorul daca inlocuiesc tranzistorul. Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 "modificarea" ajunge la simularea de la care in articol e denumita "CH/LH module ver.2" poti inlocui tranzistorul care comanda releul cu orice tranzistor npn de mica putere, deci merge si un BC107.. Link spre comentariu
davidut5 Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Cu un simplu releu poti face aceeasi treaba fara sa mai modifici nimic. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 "modificarea" ajunge la simularea de la care in articol e denumita "CH/LH module ver.2"poti inlocui tranzistorul care comanda releul cu orice tranzistor npn de mica putere, deci merge si un BC107..Ma refeream la altceva , am facut pcb-ul de pe site-ul lui niqro si a iesit superb dar ... am nevoie de comanda pozitiva , ce anume trebuie sa anulez , (tranzistor, rezistoare) ca montajul sa functioneze pe comanda pozitiva.Se modifica ceva la pcb sau ramane asa? sa nu trebuiasca modificati pini integratului 4093. Link spre comentariu
Vizitator access Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Am facut montajul , cel cu comanda negativa dar .. in momentul cand alimentez montajul releul cupleaza , cand ii dau un + pe borna K3 releul decupleaza indiferent ca fototranzistorul vede ca e ziua sau noapte afara.Borna K4 e "moarta" in momentul cand il ating de minus (cu senzorul acoperit sa "vada" noapte) nu cupleaza / decupleaza releul , lafel cand descopar senzorul de lumina.Daca are vreo importanta folosesc tranzistor BC337-25 , valorile rezistoarelor sunt cele din schema respectiv: R1,R2,R4,R5-10K si R3,R6-47K Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 in mod normail, K4 e in aer sau e legat printr-o rezistenta de 1..4,7k la plus? trebuie sa aiba acolo un "plus" sa poti da comanda pe minus....PS: masoara tensiunile pe K5 cand e "zi" si "noapte", la fel pe K3 si K4.. la K4 trebuie sa ai cu el in aer (daca ai rezistenta aia de 1K) o valoare de peste 80% din valoarea tensiunii de alimentare.. cand pui la masa, trebuie sa fie 0V... Link spre comentariu
Vizitator access Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 E ok acum , am inteles principiul , ceea ce observ fata de schema originala e ca acest modul (varianta lui niqro) nu are acea temporizare sau... gresesc eu?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum