Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor cu lampa PCH200 alimentat la 9V

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 106
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mila

21

• feri.visky

12

• kripton

3

• mitokadona

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dl. Cristian74 vreti va rog sa postati din nou schema pentru " Radioreceptor cu lampa PCH200 alimentat la 9V"?

Era postata pe photobucket, dar s-a terminat gratuitatea si am renuntat la cont :ras: Am sa o caut prin foldere din my computer :nas:
Link spre comentariu

Nimeni, inafara de intentia producatorului, nu o sa stie exact care a fost scopul si intentia... initiala!

Da eu inca lucrez foarte mult cu tuburile, am optimizat planul energetic de consum al montajelor cu lampi si am obtinut un receptor FM hybrid cu 6j1b alimentat la baterii cu un consum redus in jur de 50mA, la 6V anodica :nebunrau: ! videoclip : http://youtu.be/C8MltOpClNgInsa nu am mai publicat scheme de genul celei de mai sus. Multi nu cred. Asta-i chiar un motiv.Dar eu ma distrez in continuare. :n1
Link spre comentariu

...eu nu ma pot lauda inca cu receptor fm cu tuburi sau macar hibrid, dar pot sa va spun ca am reusit performanta (cel putin pentru mine) de a constriu un radioreceptor bibrid cu tubul 1p4b , pe unde medii, alimentat la 1,4volti (atat filament cat si anodica) si functioneaza fara antena, auditia se face in casca de 8 - 32 ohmi.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Da, normal că se prinde dacă ai o antenă lungă și ești relativ aproape de postul de emisie.Aia e detecție simplă, cel mai bine merge cu căști de impedanță mare, 1000-2000 Ohmi (nu se mai găsesc decât la colecționari). Dar dacă stai chiar lângă antena de emisie cu o diodă-n gură, s-ar putea să auzi muzică în cap  :rade:

Link spre comentariu

O mulțime de ”myth busted” din emisiunile lor aveau la bază o incompetență desăvârșită. Pur și simplu nu înțelegeau ce încearcă să demonstreze. Încearcă să faci diferența între filme documentare și divertisment. Mythbusters era divertisment. 

Editat de former_Alfred
Link spre comentariu

Nu vreau sa continuam pe aceasta linie dar daca stai 5 minute si te gandesti atent o sa ajungeti la concluzia ca e un mit.Am cunostinte care lucreaza sub antenele statiei si la 5KW nu le canta gura :rade:

Editat de mila
Link spre comentariu
Vizitator overseas

Dl. Cristian74 vreti va rog sa postati din nou schema pentru " Radioreceptor cu lampa PCH200 alimentat la 9V"?

Am toate schemele, inclusiv realizarea practica in fisierul .pdf

Si inca doua scheme pentru cei ce vor sa construiasca radiouri pe lampi cu PCH200.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări