mila Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Am testat zilele trecute o suma de lampi in incercarea de a afla care tuburi se comporta mai bine la tensiuni anodice mici.Castigul a fost calculat pentru o rezistenta anodica de 33KOhm pentru tuburile de semnal si de 10KOhm pentru tuburile de putere.A fost fizic masurat curentul anodic la: Ua=3V si G1=0V Ua=21V si G1=0V respectiv G1=-0,5VIn general am testat 2-3 tuburi.In functie de timp mai am cateva modele pe masa pentru testare. Tabel lampi.pdf Link spre comentariu
mila Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 Complectare tabel lampi.De remarcat compartarea tubului E88CC si ce pot clonele PCC88, 6H23P, 6H6P. Tabel lampi2.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 Am analizat cu interes tabelul facut de tine din practica rezultatele sunt foarte apropiate de testul prezentat.Singura lampa care scoate un curent anodic mult mai mare decat lampile studiate este 12K5.viewtopic.php?f=28&t=136970 Link spre comentariu
mila Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Nu inteleg... topicul facut de tine e foarte serios.12K5 e o lampa care a aparut in urma unor studii serioase, exceptionala si la fel de rara :cry: Multi au impresia gresita ca daca lampa a aparut in 1940 e o lampa construita exprimental si nu in urma unei proiectari riguroase si teste ample.Nu concep calcule laborioase fara PC. Stau si ma intreb cum ar arata lampile daca apareau dupa Microsoft Windows95 In general lampile construite pentru funtionare la 12V sunt rare...rau :cry: De aceea vrea sa fac acest test(studiu e prea pompos mai ales ca nu sunt primul care incearca) pentru a afla ce lampi normale se comparta bine sa zicem sub 27V tensiune de alimentare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Nu inteleg... topicul facut de tine e foarte serios.12K5 e o lampa care a aparut in urma unor studii serioase, exceptionala si la fel de rara Multi au impresia gresita ca daca lampa a aparut in 1940 e o lampa construita exprimental si nu in urma unei proiectari riguroase si teste ample.Nu concep calcule laborioase fara PC. Stau si ma intreb cum ar arata lampile daca apareau dupa Microsoft Windows95 In general lampile construite pentru funtionare la 12V sunt rare...rau :cry: De aceea vrea sa fac acest test(studiu e prea pompos mai ales ca nu sunt primul care incearca) pentru a afla ce lampi normale se comparta bine sa zicem sub 27V tensiune de alimentare.Mila ar mai fi si EL95, tu stii ca se comporta bine la 12V...ECH83 si ECC86 ies din discutie pentru ca deja sunt cunoscute dar pentru comparatie ca si model ar fi interesant de vazut pe unde se situeaza lampile studiate (E88CC...).Rezultate bune am avut si cu ECC85 la 12V.Dar lampa care merge si la 2.4V anodica si care m-a socat cand am realizat primul montaj experimental este 2j27p Efectiv am testat-o intr-un radio portabil cu reactie alimentat la doi acumulatori micuti inseriati; in exterior cu o antena fir intre doi copaci scotea in audio semnal de "duduia" galena.Imi place mult seria asta de lampi, la una i-am scos blindajul de Al si arata foarte fain balonul de sticla.http://www.youtube.com/watch?v=-lvlUn63mfYhttp://www.youtube.com/watch?v=u8rLCC4Fj9Mhttp://www.youtube.com/watch?v=9T90krMrvvc Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 Ai putea detalia putin modul de functionare? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Ai putea detalia putin modul de functionare?Erau mai multe detalii in topicul acesta viewtopic.php?f=183&t=66179 Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 ... acolo era vorba de altceva...... aici, g1, g2 si a, sunt pozitive iar g2 este "0"... poate nu ma prind eu... te rog... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 ... acolo era vorba de altceva...... aici, g1, g2 si a, sunt pozitive iar g2 este "0"... poate nu ma prind eu... te rog...Aici ai raspunsul:http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... ion2V4.htmA da si diferenta : modul de cuplare al antenei in circuitul oscilant >> din teste am receptionat mai bine cu circuitul in configuratia facuta de mine.Toate cele bune. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Preferam sa avem o explicatie.... autohtona... dar e bine si asa! Schema este un fel de audion cu reactie pozitiva pe g2...Bine ca ai marcat plusul pe baterie ca altfel eram derutat de tot... in schema... Schengen nu mi se potrivea cu ... Conventia... Vai de mine, dar am dat-o pe politica... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Preferam sa avem o explicatie.... autohtona... dar e bine si asa! Schema este un fel de audion cu reactie pozitiva pe g2...Bine ca ai marcat plusul pe baterie ca altfel eram derutat de tot... in schema... Schengen nu mi se potrivea cu ... Conventia... Vai de mine, dar am dat-o pe politica...Da am evitat sa fac o traducere nu prea stau bine cu lb germana iar o traducere aproximativa cu google nu este de dorit...Dar asa cum spune B Kainka este vorba de un receptor cu reactie in care tubul este cuplat in modul trioda...Faptul ca am cuplat Anodul cu o priza mai jos fata de G2 duce la cresterea reactiei lucru care implica o crestere a nivelului de semnal audio in casti. Dar chestia asta am constatat-o practic.E o schema extrem de simpla dar cu performante notabile. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Am observat ca iesti fan Kainka... si mie imi place de el... Insa...-folosirea notatiilor tuburilor rusesti, folosind alfabetul latin te baga in ceata daca nu se precizeaza codul folosit. In cazul de fata trebuia folosit "J" in loc de SH si "L" in loc de P , cel putin dupa radiomuseum.org...-tubul indicat apare in catalog (Catalogul de tuburi electronice, E.T. 1967) ca avand anodul in "caciula", deci ceva nu este in regula ... sau interpretez eu gresit...Lagate de schema:-imi este greu de inteles cum poate antena functiona in "zona de reactie" a bobinei...-lucrand ca trioda, tubul intra in categoria tuburilor bigrila ceea ce ne duce in zona sarcinilor spatiale ceea ce nu prea vad cum ar fi posibil aici...In concluzie: nu stiu ce fel de trioda este... cu acest principiu de functionare...P.S."L" si "P" rusesc pot fi confundate? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Feri, din cate stiu Svetlana au produs tuburi marcate folosind alfabetul latin sau chiar au folosit un marcaj dublu inca din anii 70 .Stiu sigur chestia asta pentru un user chiar mi-a spus ca detine tuburi marcate EL34 facute de Svetlana... http://www.svetlana.com/ProductListing.aspx?CatId=35 Pe de alta parte in occident sunt acceptate deja inlocuirea literelor rusesti cum ar fi Ж cu SH sau J am vazut chiar articole in revista eleKtor. Sunt eforturi de ambele parti. Legat de modul de functionare al aparatului pot sa spun ca oriunde se cupleaza antena prin intermediul unui condensator pe bobina aparatul de radio functioneaza, mai putin in punctul de masa se subintelege. Dar practic cel mai tare ca sa zic asa se auzea cu antena cuplata acolo in punctul indicat pe schema. Eu am acest obicei de a modifica si a incerca sa obtin cat mai mult dintr-o schema chiar daca este recomandata intr-un anumit fel. Asa am ajuns sa construiesc diverse radioreceptoare cu tuburi folosind diverse scheme la care nimeni nu s-ar fi gandit. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Schema este interesanta si prin faptul ca a fost oarecum redesenata... Nu stiu daca nu ar functiona tot asa de bine ca si negadyn...Ar fi un articol interesanta comparatia... Te bagi? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Schema este interesanta si prin faptul ca a fost oarecum redesenata... Nu stiu daca nu ar functiona tot asa de bine ca si negadyn...Ar fi un articol interesant comparatia... Te bagi?Buna intrebare: experimentul meu contra montajului lui Kainka, ma mai gandesc (nu stiu ce ar putea sa iasa din asta)...Experimentele astea insa trebuie sa atraga pe useri spre un domeniu interesant si anume utilizarea tuburilor la tensiuni mici.In primul rand eu asta intentionez...Si chiar am reusit intr-o mica masura.Dar in cativa ani poate prin efectul de bulgare vor fii din ce in ce mai multi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum