Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare placa de baza pc cu baterie(-ii)


Vizitator norbinus

Postări Recomandate

Vizitator norbinus

Am inceput sa construiesc un robot (poate ca este exagerata expresia). Pentru asta as avea nevoie sa alimentez o placa de baza de calculator la 12v. Cu un UPS in carca robotul meu nici nu se clinteste :rade:

 

M-am gandit sa folosesc un invertor care ar fi si scump si cred ca e si destul de mare risipa de energie.

 

As vrea sa obtin cumva voltajele de care am nevoie (+12 -12 +5 -5 +3.3) fara sa mai folosesc sursa ATX. Sunt nou in electronica dar cu ajutorul vostru as vrea sa construiesc acest alimentator.

 

Am la dispozitie doua baterii de UPS si ma gandesc sa pun la masa + de la una si - de la cealalta ca sa obtin +12 si -12 (nu stiu daca merge asa). Pentru +5 si -5 m-am gandit la un 7805 si un 7905 dar nu stiu daca e de ajuns si daca o sa reziste. Pentru cei 3.3v nu am nici o idee.

 

Am gasit asa ceva pe net (http://www.mini-box.com/Car-PC-Automoti ... -Solutions) dar sunt cam piperate la pret...

 

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Incearca sa folosesti partea "de jos" de la un laptop. E nepractica solutia ta, pentru ca pe tensinile negative consumul e mic.Se poate concepe bineinteles un grup de convertoare comandate si cu o protectie comuna care sa faca treaba. Placa ATX are o inaltime cam mare (cu proc, alte placi, etc). Ia-te de un laptop vechi, e mai usor de alimentat direct daca acumulatorii lui sunt morti.78XX,79XX sar din discutie.

Link spre comentariu
Vizitator norbinus

La varianta cu laptop m-am gandit si eu dar am nevoie de unul cu port paralel si asa ceva au doar alea mai vechi. Problema e ca nu prea gasesc asa ceva si de pe okazii parca nu m-as risca...Varianta adaptorului USB to paralel o exclud deoarece am si un USB to serial si in linux nu am reusit sa il fac sa mearga nicicum.Am vazut alimentatoarele mai sus amintite pe net, nu pareau foarte complicate si de aceea am sperat ca cu ajutorul vostru, o sa reusesc sa imi fac si eu unul...

Link spre comentariu

Solutia e stabilizatorul in comutatie,cu randament ridicat de transformare(peste 90%).La ce e necesar un consum de100W pe electronica de comanda?Vrei sa bagi FarCry2 pe robot?Un RISC consuma mai putin...AT Mega128?Poti sa prezinti proiectul,in mare,pt a ne forma o idee cat mai corecta despre natura cereri tale?

Link spre comentariu
Vizitator norbinus

Solutia e stabilizatorul in comutatie,cu randament ridicat de transformare(peste 90%).

Ca sa inteleg bine si sa reusesc sa construiesc acest stabilizator, mai trebuie sa studiez...

 

Momentan ma aflu in faza de adunat de piese si de teste. Scuzati calitatea de webcam

Posted Image

Posted Image

si pana la urma ar fi bine sa arate cam asa ceva

Posted Image

 

Proiectul se intituleaza ''wirelessly controlled rc car over internet'' dar mie imi place sa ii zic ''Who is visiting your wife while you're at work''. Microcontrolorul nu mi de ajuns deoarece trebuie sa aiba camera video si microfon, iar din motive financiare o sa folosesc o camera web si nu una IP (tot din motive financiare asa ceva nu intre in discutie http://www.robotroom.com/StreamHawk-Wireless-Explorer-Robot2.html). Pe placa de baza am sa ii pun o placa wireless sau un AP cu ip real si portul paralel o sa controleze motoarele. Pentru inceput o sa intru pe el remote si in viitor poate o sa ruleze pe el un server web.

 

Bineinteles toate astea raman doar planuri daca nu reusesc sa alimentez placa de baza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări