Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

coborator de tensiune

Vizitator 83n14m1n

Postări Recomandate

Vizitator 83n14m1n

Buna ziua.Am un transformator care imi scoate 24V cc si are o putere activa de 30VA.As vrea sa-l folosesc la alimentarea unui casetofon auto in casa.Cum as putea cobora tensiunea?Eu ma gandeam sa rezolv problema cu ajutorul unu divizor de tensiune, dar... ii umpic de calculat, si ma gandeam ca ma poate ajuta cineva sa rezolv problema mai usor fara prea multe calcule cu ajutorul unu montaj mai simplu.Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi, scheme sau ideii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am un transformator care imi scoate 24V cc

Asa ceva este imposibil, poate ati vrut sa spuneti 24V ca, sau, daca aveti deja o punte + condensator de filtrare, "scoate"aproximativ 17 V (c.a. !) pentru 24 V cc masurati in gol.Un divizor de tensiune nu va ajuta, consumul va fi variabil in functie de nivelul auditiei si decitensiunea va avea abateri mari fata de valoarea de 12 V necesara.Folositi un stabilizator serie, daca doriti ceva simplu, gasiti scheme cu tonele, folositi functia "Cautare", topicuri asemenea cu cel al dvs. sunt foarte multe.O alta solutie ar fi rebobinarea secundarului, reducand numarul de spire si utilizand sarma de sectiune mai mare.
Link spre comentariu

Poti obtine 12V prin lm350(randament 50%);la 1,25A o sa ai 15W de disipat-cu un radiator mare se rezolva,objectul va functiona la 85C.O alta solutie e cu stc cu lm2576(niu de 75%,4W,) sau lm2676(94%,1W).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări