Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul Subwofeer

spinach

Postări Recomandate

Salutam, Incercind sa calculez un subwofeer , cu 2 drivere , am constatat limitarea unor softuri . Am reusit sa testez cu winisd si bassbox si am constatat ca rezultatele sint foarte diferite ; diferente de 30% la Vb , ie mi se par enorme si nu am inca incredere . Spuneti-mi , daca se stie , ce soft ar fi demn de incredere .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

4

• spinach

3

• ahegyes

1

Top autori în acest subiect

Am verificat daca datele driverului sint la fel ; totul ok. Dupa ce bag datele , apare la fiecare o valoare pentru Vb si Fb , astfel :winisd : Vb=39.82 Fb=48.02BB : Vb=29.5 Fb=47.26 daca am gresit eu , unde am gresit ?

Link spre comentariu

am presupus corectai apasat butonul "optimum"Acele programe nu fac munca designerului .acele programe simuleaza comportamentul in niste conditii date. Conditii ce trebuie introduse de catre utilizatorbutonul "optimum" genereaza o recomandare doar dupa niste indicatii interne a programelorunele incearca sa obtina un raspuns cat mai liniar , altele cat mai multa extensie.Proiectatul incintelor nu este atat de simpla, altfel persoanele ca mine ar fi somere :limb: Graficele trebuie interpretate si comparate cu limitele termice si mecanice date de producator, ulterior stabilindu-se modificarile necesare ca intreg ansamblul sa poata functiona in siguranta.

Link spre comentariu

1.Nu am apasat pe nici un buton si nu am gasit asemenea buton . Eu sa inteleg ca fiecare soft are o prepersonalizare , dupa urechea si ideile autorului ok .2.winisd are setari tip BB4 , QB3 , SC4, EBS3 , EBS6 .;bas box nu , sau nu am gasit . Cind se folosesc si de ce ?3.Ce se recomanda in abordarea fecventei de lucru a incintei Fb ? [vented] ?

Link spre comentariu

1.Nu am apasat pe nici un buton si nu am gasit asemenea buton . Eu sa inteleg ca fiecare soft are o prepersonalizare , dupa urechea si ideile autorului ok .

folosesc in mod uzual ambele programe impreuna cu cateva mult mai avanate si mai complexenici unul din ele nu-ti da prin magie Fb sau F3 fara apasarea butoanelor de recomandare (Optimum / X-bass pt Bass box 6)
Link spre comentariu

1. Da, autorul programului hotaraste ce recomanda programul pentru un set de parametrii dati.

Trebuie sa intelegi de la inceput ca nu exista o incinta "corecta" sau "ideala" orice incinta este suma unor compormisuri acceptate pentru a indeplini o anumita functie. Alegerea compromisurilor se face de catre proiectant pentru a indeplini scopul dat. Orice boxa reprezinta gusturile si perceptiile persoanei care o dezvolta.

2. Acele aliniamente se folosesc pentru compensa raspunsul boxei.

mai multe detalii poti citi in acest articol

http://en.wikibooks.org/wiki/Acoustics/ ... ure_Design

presupun ca winisd are mai multe posibilitati deoarece este destinat in special zonei hi-fi si nu zonai pro

in zona pro nu se prea folosesc filtre pasive deoarece lucram cu puteri mari in benzi de frecvente inguste si filtrele pasive ar fi ineficiente.

Spun asta deoarece alimiamentele de care vorbeai tu se bazeaza pe circuite ce compensare pasive (Filtre)

3. Incearca sa nu cobori cu Fb sub Fs-ul difuzorului din motive de siguranta a sistemului mobil, in rest trebuie urmarita cursa membranei in raport cu extensia dorita. astea sunt chestiuni care vor veni de la sine pe masura ce vei proiecta mai multe incinte. Nu prea pot sa le explic in cateva randuri pe un forum.

Sper ca ai un punct de plecare

Spor la munca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări