Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

panou infrarosii sau incalzire in pardoseala cu ECOFILM

Vizitator stk

Postări Recomandate

Salutare cei care citesc aceste rinduri.Vreau sa cer citeva pareri despre doua produse .Am o camera de 15mp (30mc)e inainte de zugraveala fiind incalzirea pe curent numai, ca gaz nu am in bloc ,ma gindeam sa caut o sursa ieftina de incalzire.Am ajuns sa gasesc doua produse, panou de infrarosii si incalzire in pardosea cu ECOFILM.E bine ca e cam acelasi la consum si la preti dupa calculele mele in jurul de 2000 de lei la camera respcectiva.Acuma rugamintea mea este care e mai viabil mai eficient ?Daca optati la ecofilm nu miar strica ceva scheme sau lincuri ca trebe montate ,ceva am gasit pe youtube dar nu e satisfacator .Stiu ca nu e mare scofala dar as vrea sa montez eu pai la urma urmei si eu sunt depanator in electronica . ASRTEPT RASPUNSURILE VOASTRE

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

6

• miron1947

2

• srdjan

1

Top autori în acest subiect

Vizitator stk

Vad ca nu pre a le aveti , am ajuns la convingere sa montez ecofilmul pai ma lasat cu gura casacata diferenta de a ma incalzec cu un rejo si ecofilmu cum a mai zis cineva te incalzeste pe tine stai in pat si simti ca te ia caldurile. Bun acuma poate sunteti curios consumul in ianuarie o sa va spun exact acuma numa estimativ in 24 de ore 10kilowati dar ma astept sa se mai ridice ca inca nu a intrat frigurile mare desi am prins nopti cu minus 5 dar nam sesizat consum mare mai revin cu experiente ca nu am gasit nici pe alte siteul concrect sa povesteasca de ecofilm

Link spre comentariu
Vizitator stk

ecofilmul cum descrie si situl unde se face comanda si cine e interesat se poate documenta e pe baza grafitului cu un consum foarte redus de consum si cum sustine si producatorul ar emite ceva pe care si cred ,nui pe rezistente cum cred unii si se aprinde parchetul si eu stiu ce ecofilmul se incinge max pina la 40 de grade dar datorita senzoru care se monteaza sub parchet nu lasa numa la 27 de grade asa e din fabricatie deci nu se pune problema de foc nare cum si daca se defecteaza termostatul nu mai cupleaza sigata

Link spre comentariu
:nas: Pai daca ai o rezistenta de 1K intr-un anumit circuit si disipa 1W, daca montezi una de 4k in acelasi circuit, va disipa numai 0,25W si NU se va mai incalzi la fel... Cam asta e cu "gradele" de la temperatura...
Link spre comentariu
Vizitator stk

mai remus e dracu stie ce dar e pe baza de grafit ca daca citesti despre el si cum arata de 0, 4 nare cum sa fie rezistenta traditionala ca in comert se gaseste si varianta cu rezistenta stie dracu cum si ce ideea ca e sub picioarele mele si are un randament foarte bun si topicul este pentru cine e interesat de asa ceva si nu se poate informa ca eu asa am patit nu gaseam raspuns la ecofilmul si de panouri radiante si pe elforum na fost deschis subiectul mentionat de mai sus . pe alte saituri tot intrebau ca cine a montat asa ceva ? simam gindit sa deschid aicea subiectu ok poate ai dreptate dar incalzeste la mine

Link spre comentariu

baza de grafit ca daca citesti despre el si cum arata de 0, 4 nare cum sa fie rezistenta traditionala ca in comert

Exista si rezistente de wataj cu pelicula de carbon, deci sunt "traditionale".
Link spre comentariu

Nu toate rezistentele sint rotunde si cu doua sirme la capete! Cel putin aia de uscator de par arata altfel... si mai sint multe, foarte multe exemple. Intr-adevar, sistemul cu ecofilm prezinta un randament mai bun decit alte sisteme de incalzite si beneficiaza de avantajul ca incalzind podeaua, aerul cald se va ridica; pentru obtinerea acestui randament este foarte importanta termoizolarea din partea inferioara a rezistentei-ecofilm, ca altfel ai incalzi si tavanul celui care locuieste cu un etaj mai jos (la bloc). Asta este valabil pentru orice alt sistem de incalzire in pardoseala.

Link spre comentariu

Practic este o incalzire in pardoseala, dar trebuie avut in vedere ca daca o anume incinta necesita de ex.8kw pentru a ajunge la 21grade in interior, cu ecofilm tot cam pe acolo se invarte ca consum.Trebuie tinut cont de izolatia exterioara existenta,de zona climatica si altele pentru ca in caz contrar dupa o investitie destul de consistenta sa nu ajungeti sa fiti deceptionat de rezultat.Este adevarat ca se obtine o incalzire uniforma si se mai castiga spatiu in interior, dar daca aveti copii mici nu prea se recomanda deoarece in aer la 40~60cm de la podea vor exista multe particule de praf in suspensie(invizibile cu ochiul liber)pe care copilul le inhaleaza fara sa vrea.Asta e doar o parere si trebuie luata ca atare.

Link spre comentariu
Vizitator stk

da asai dar dar cum am mentionat se la inceput conditile mele cam is la limite(bine descriu un caz al meu)numa curent.Inainte ma incalzeam cu un incalzitor pe baza de ulei randament nul am luat un rejo traditional cu rezistenta care se incinge ,imi incalzea camera dar cum opream cum disparea caldura am luat o aeroterma si cu ala am probat acuma intrebarea mea este cu orice varianta sa iau de pelicula de praf de care ai mentionat tot nu poti sa ocolesti nu??tot esti expus ca cu ecofilm ca cu rejouri si mai ales de aeroterma si cind circuli in camera creezi un curent de aer nu? ma intreb asa dupa capul meu daca gresesc undeva corectatima desi topicul asta de aia e deschis

Link spre comentariu

Nu greseti deloc. Chiar daca particulele de praf se ridica in mod natural odata cu ridicarea masei de aer cald provenita de la incalzirea in podea sau sint vehiculate de curentul de aer produs de o aeroterma, cam tot aia este (oricum, mai mult praf este in cazul aerotermei).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări