Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum fac un ups sa scoata sinusoida

Vizitator pantileionut

Postări Recomandate

Vizitator sarpe_rom

Aparent, cam asta folosesc cei pe care vreau sa ii copiez. Si eu m-am intrebat de ce neaparat sinusoidala dar nu am reusit sa imi dau seama. Acum nu stiu daca circuitul din interior este chiar asa de sensibil. Intre timp mai sap si pe alte site-uri informatii.Numai bine!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

10

• blazeu

2

• cirip

1

• Mondan

1

Top autori în acest subiect

Pune macar poza cu circuitul din interior,sa ne putem da cu parereaEu stiam ca doar se redreseaza ce-i la priza si se incarca un condensator printr-o rezistenta,deci nu trebuie sinuosoidala.Oircum,in cazul tau linkul se potriveste manusa (o sursa de 300vcc in comutatie,mai pui doar rezistenta si condensatorul si ai o super sursa)

Link spre comentariu
Vizitator sarpe_rom

Nu am schema din interior. Si nici nu stiu daca pot sa o gasesc pe net dar oricum o s-o caut. Problema la blitz-uri este putin mai complicata fiindca au devenit destul de complicate su cu multe setari. Si incorporeaza multa electronica prin ele care nu stiu cum reactioneaza la o unda modificata. Apropo, unda care provine de la retea cum este? Cat de sinusoidala este? Fiindca ele au fost facute sa functioneze la reteaua electrica.Apropo de link-ul dat, la ce circuit de refeai exact fiindca sunt mai multe scheme pe acolo.Numai bine!

Link spre comentariu

PFCul e o sursa in comutatie care tine 300-400v pe condensatorul din care se alimenteaza sursele.Condensatorul e incarcat prin intermediul sursei in oricare parte a sinuosoidalei,fata de sursele fara pfc,unde condensatorul se incarca direct,prin punte,doar dupa ce tensiunea sinuosoidalei este peste cea a condensatorilor,astfel se deformeaza unda de la retea si creste factorul de putere.Teoretic ai putea alimenta blitzul imediat dupa pfc,cu tensiunea ceruta

Link spre comentariu
Vizitator sarpe_rom

Decat sa stau sa umblu in blitz-uri (sunt mai multe) mai bine imi bat capul sa gasesc un invertor cu sinusoidala pura. Oricum am inteles de ce am nevoie, acum trebuie sa vad cum fac rost de unul-doua cat mai ieftin. Cea mai ieftina varianta comerciala ma ajunge cam 90$. Se poate mai ieftin?Numai bine!

Link spre comentariu
Vizitator sarpe_rom

Mi-a venit o alta idee, nu cumva merge un UPS? Adica un UPS nu scoate sinusoidala? Asa pot sa iau unul chiar si SH cu bateria cazuta pe care sa o inlocuiesc eu. Astfel pot sa rezolv si mai ieftin.Si inca o chestie, am vazut la unele UPS-uri ca scot "simulated sine wave", la ce se refera mai exact?Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Dar tu te-ai uitat macar la titlu? Sau la ce scrie pe pagina anterioara?Rezumat: majoritatea upsurilor (mai ales cele ieftine) scot unda dreptunghiulara,eventual in 2 trepte,denumita: simulated sine wave

Link spre comentariu
Vizitator pantileionut

da .....s-a mai coplicat putin treaba....centrala pe lemne are un vf de putere de max 300W ..... cam mult.....o sa cada multa tensiune pe filtru... am sa mai pun capul la comntributie....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator pcmarius

Buna seara la toata lumea. Am 2 integrate pentru un ups HA17324A si HT46R23 firma chinezeasca si as dori sa stiu cum pot afla un echivalent bun pt fiecare deoarece varianta originala nu prea exista in magazine. Pt primul am gasit LM324N dar nu sunt sigur iar pt al 2 lea nu gasesc nici cum , din data sheet este un 8-Bit OTP Microcontroller cu 14 pini. Stiti cumva d-voastra vre-un site cu piese echivalente? Multumesc

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mai ce tampiti sau speculanti si aia cu sursa de 90$!! "O solutie simpla si ieftina".... Ma tem ca nu prea exista (unii se lauda ca au rezolvat "ieftin", dar nu au pus la calcul si aia 20 de ani cat au mai invatat cate ceva, atat din carti cat si lipind (si adesea arzand!) piese...)Asta ca sa fie clar, odata pentru totdeauna pentru liota nesfarsita de "nu ma pricep la electronica, dar..." care cred ca gata, se leaga 2 sarme si putem zbura si in cosmos...Distractie placuta!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator sorinmircea

doresc sa fac un filtru pe care sa-l pus l iesirea unui UPS unda modificata pentru atenuarea armonicilor. ups=ul alimenteaza o pompa de recirculare iar pompa are un bazait deranjant.. am vazut la cineva un astfel de filtru cu condensatori de 16 micro.400V si bobine pe miezuri de ferita de genul celor de pe intrarea surselor ATX.. si chiar atenua acele bazait. schema folosita era la fel ca in filtarjul pe pe intrarea surselor ATX. . VA rog sa ma ajutati in confectionarea bobilor de pe meizurile de ferita astfel incat s reziste la curenti 6 A sau chiar 10 A.Respectivul avea pastrata s partea de ventilatie din sursa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări