Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum fac un ups sa scoata sinusoida

Vizitator pantileionut

Postări Recomandate

Vizitator pantileionut

seara buna.....am un ups care nu scoate tensiune sinusoidala....( invertor cu 6 pulsuri)... si vreau sa-l folosesc pt o centrala pe gaze si/sau una pe lemne... am conetat ups la centrala merge dar scoate un barait foarte ciudat.. am vb cu un profesor la facultate (ing electrica) si a zis ceva de un filtru format din condesator si bobina.... stie cineva cum dimensionez condesatorul si bobina sau alta metoda de a putea ajunge la o tensiune aproape sinusoidala sau sa fac eva sa merarga cat de cat normal.... nu prea as vrea sa fac prea multe modificari la ups...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

10

• blazeu

2

• cirip

1

• Mondan

1

Top autori în acest subiect

centrala merge dar scoate un barait foarte ciudat..

Eu nu cred ca baraitul ala ii face ceva. Deranjeaza la ureche, dar centralei nu cred ca ii pasa.

stie cineva cum dimensionez condesatorul si bobina sau alta metoda de a putea ajunge la o tensiune aproape sinusoidala

Sa presupunem ca iti dau valoarea bobinei. Cum o faci sa aiba valoarea respectiva? Cum o masori? Te descurci sa o realizezi? Ai acces la ceva aparatura de masura?
Link spre comentariu
Vizitator pantileionut

am facut o simulare in psim si cu un filtru teoretic il face sinusoidal.. numai ca mai apra o problema .....scade cam cu 40...50 v tensiune dupa filtru....mai mult am avut un laborator azi la facultate si a reusit sa scoata semnel cat de cat sinusoidal cu filtru trece jos la acelasi tip de aplicatie......

Link spre comentariu

Nu stiu ce filtre faceti voi, dar daca ai posibilitatea eu as sugera un transformator de 50Hz 220V->220V Programele simple de simulare neglizeaza puterea. Ce filtru sa ii pui, ca bobina ar fi cat treful de care vorbeam.Cu centra e nasol. Se ia curentul si pana vin baietii la interventie ai inghetat. Parca-i si aud la tel cand ii suni nervos: problema X este in curs de solutionare, aveti si alte probleme ?! :nebunrau:

Link spre comentariu

Explica te rog mai bine. Ideea e ca are nevoie de curent cand nu e retea,deci foloseste un acumulator. Acum,cum faci din cc -> ca sinuosoidal? Si are la dispozitie un ups,care totusi face ca,dar dreptunghiular. Filtrul ala nu filtreaza neaparat,ci transforma,lucru perfect posibil,teoretic.Filtrul se poate calcula pe hartie,tinand cont de toti parametrii!

Link spre comentariu

Fara suparare,prea multe simulari,prea multe presupuneri si dubii.Puneti filtrul si faceti o proba practica ca problema devine ca cea cu drobul de sare,daca o fi...daca o patii...(si ne mai plangem ca ne merge rau).Eu nu folosesc filtrul dintr-un motiv simplu:e mai buna forma de unda dreptungiulara la pompe,nu dau experinta practica(mai mult de 10ani)pe nici o poveste cu simulari si alte baliverne din fata pc-ului. :aut: Si da,pompa se incalzeste cu aprx.10 in plus alimentata cu tensiune dreptungiulara,dar clasa de izolatie din bobinajul pompei este de clasa H,deci nu e nici o problema.Bazaitul pompei cand merge pe alimentarea de rezerva,este benefic pentru mecanica pompei deoarece inlatura din start eventualele depuneri care ar putea apare in pompa>nu are nevoie de curatare interna pompa.

Link spre comentariu
Vizitator pantileionut

simularea s-a facut in psim 9 (un softulet specializat care stie sa faca multe ) il folosesc si profesori mei la facultate . am sa incerc saptamana viitore sa fac o bobinutza de 100mH sper si sa reusesc..... am gasit in caracteristice ups-ului: "'Simulated sine wave like rating voltage"....app se pricepe cineva la un osciloscop vechi e0104??

Link spre comentariu
Vizitator sarpe_rom

Salut, am nevoie de un invertor de la 12V la 220V dar care sa imi dea o unda sinusoidala si nu una modificata. Am vazut ca exista pe net multe modele care fac acest lucru dar sunt foarte scumpe. Asa ca as vrea sa stiu ce imi recomandati voi. Se poate construi vreun circuit care sa imi faca unda sinusoidala dintr-unul care o scoate modificata? Sau ce variante am?Pe eBay am gasit de 300W cu unda sinusoidala la 90$, pot sa faca rost de ceva mai ieftin la noi in tara?Am nevoie la alimentat niste blitz-uri in locuri unde nu am acces la reteaua electrica. Numai bine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări