puiu Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 1. Revin la intrebarea de mai sus: Cum ai setat biti de programare? Mai exact PWRT si BOR-ul? Link spre comentariu
Mar Postat Noiembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 ok, voi incerca sa introduc un optocuplor pe citirebitii sunt setati : _BOR_OFF_2L & _PWRT_OFF_2L Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 1. Atentie cum ai citirea tensiunii de alimentare. Daca o ai digitala, poti pune orice cuplor, daca o ai analogica e putin mai complicat sa faci separarea optica dar nu este imposibil; de ex: LOC111 si cred ca mai trebuie doua amplificatoare. Link spre comentariu
volhov Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Nu mi-ai spus daca ai testat functionarea fara masurarea tensiunii redresate.Poti face asta foarte simplu deconectand rezistenta serie prin care faci masurarea tensiunii. Daca si asa apar probleme la comutarea tensiunii de alimentare ar fi cazul sa folosesti in program WDT pecare sa-l resetezi periodic.Daca vrei sa masori totusi tensiunea redresata nu poti aplica solutia cu optocuplor, cum s-a spus si mai sus.Si inca ceva ... din cate stiu , tensiunea la intrarea unui stabilizator 7805 ar trebui sa fie mai mare de 8V. Link spre comentariu
Mar Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Am deconectat pinul de testare a tensiunii redresate si l-am conectat la masa.Am schimbat pic-ul si se restarteaza mai rar.Am obsevat ca restartarea sau blocarea pic-ului apare cind bag sau scot stecherul alimentatorului in priza (butonul retelei este pe on). Deci este clar ca problemele ape din cauza zgomotelor de comutare. Tensiunea de alimentare la 7805 este de 7.8V cind bateriile sunt neincarcate. Link spre comentariu
Mar Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Am mai fi o solutie, voi inlocui transformatorul 220V - 9V cu o sursa in comutatie. Link spre comentariu
wwwglro Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Si eu patesc la fel.Am un montaj cu uC (atmega 168).Pentru partea de prezenta tensiune retea 220V folosesc un incarcatorde la telefoanele mobile ce alimenteaza un optocuplor.Problema apare cand introduc acest senzor in priza (uneori se blocheaza uC-ul). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum