Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de schema amplituner Technics SA-313

Vizitator gabriel07

Postări Recomandate

Vizitator gabriel07

Am nevoie de schema de la amplituner Technics SA-313...o are cineva ? Multumesc

Trebuie sa spun ca amplitunerul are o schema asemanatoare cu cea de la SU-V2, are tot 2 stk-uri 8040.

Am cumparat 2 kit-uri pe tda 7294 de 100w si nu stiu cum sa le conectez la amplituner pentru a putea folosi corectorul cu functiile de bass si de inalte...altfel ar merge dar fara ca acestea sa aiba efect...restul functiilor par in regula...am deconectat stk-le (unul este inca bun cred) si am lasat piesele pe placa...bine nici protectia electronica nu stiu s-o conectez astfel ca am trecut de ea

edit remus68 - nu mai scrie cu caps lock.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• zvasile

1

• romulus_iosifescu

1

• filypvas

1

Nu poţi folosi prostiile alea de TDA7294 acolo.Uite mai jos cum se înlocuieşte STK8040, trz se prind izolat de radiator, rez de emitor şi superdioda (3x1N400x băgate într-un tub izolant de mătase sau silicon şi în contact termic cu radiatorul) se lipesc direct pe picioarele lor, legăturile la placă se fac cu fire izolate. Ptr reglaj se adaugă R* dacă Ube la trz finali depăşeşta 1,2V, sau R** dacă Ube e prea mică. Măsurătorile şi reglajul se fac fără semnal. Celelalte reglaje de la fostul etaj final nu se mai folosesc, să pui numai boxe de 8 Ohmi.

Link spre comentariu
Vizitator gabriel07

multumesc zal pentru ajutor si lui zvasile pentru schema...daca intrebam si eu mai devreme cu 7 zile cum sa fac nu mai achizitionam kit-le...oricum si asa e bine...sper sa gasesc tranzistorii de care mi-ai spus zal...zal...o intrebare ? aplic schema ta pe care mi-ai dat-o exact asa fara a deconecta alte piese de pe placa(bineinteles stk-ul scos de pe placa) sau mai trebuiesc intrerupte alte legaturi sau piese ?

Link spre comentariu

Acum că e şi schema, ţi-am modificat partea finală ca să fie cît mai exact, tot ce am descris mai sus rămîne valabil. Practic scoţi piesele care acum devin inutile (de preferat să modifici ambele canale), după ce faci modificările etajul final va funcţiona în clasă AB, faţă de clasă A cel original, nu vei simţi nici o diferenţă la sunet, doar nu se va mai încinge în gol.Văd că în schema originală lipseau nişte condensatori, i-am figurat în cea modificată, sînt ceramici de 100-470pF/250V, contra oscilaţii. Verifică şi piesele însemnate. De asemenea, ptr îmbunătăţirea amplifului, poţi înlocui Q617,618 cu BD237 şi Q711 cu BD238, ca să meargă mai reci.Atenţie mare la montaj, dacă mai ai nelămuriri, întreabă înainte.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna ziua,Fiind singurul forum pe care am gasit cateva cuvinte despre STK8040, indraznesc sa supun atentiei voastre problema cu care ma confrunt.Am un amplificator Tehnics SU-V2A cu 2 x STK8040 ca etaje finale, dintre care unul nu functioneaza. Am cumparat unul chinezesc dar nu a functionat nicio secunda. Cred ca era facatura.Rugamintea mea la voi ar fi sa ma ajutati cu indrumari si sfaturi din experienta voastra sa modific amplificatorul inlocuind STK8040 cu etaje finale cu tranzistori, pastrand daca se poate celelalte functii ale amplificatorului.Cu multumiri,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări