Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Polaritate condensator

Vizitator mihaiovidiu

Postări Recomandate

Vizitator mihaiovidiu

Salut , m-am apucat sa fac un oscilator in schema lui am un condesator de 1 mirco farad 16-25 v

eu am gasit unu de 1 micro farad 160 v ! montajul se alimenteaza la o sursa de 9 v , cineva mi-a spus ca montajul va merge si cu acel condesator ! si inca ceva , poate vi se va parea stupid insa nu stiu cum sa aflu plusul si minusul la un condesator ( mentionez ca nu sunt cumparati din magazin si au pinii egali ) !

Robeert: reeditat titlu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GeoMar

3

• zal

2

• Relav

1

• florentinTV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pune o poza. Condensatori sunt (in mare) de 2 feluri; polarizati sau nepolarizati. Cei nepolarizati nu au un + si un - si pot fi montati oricum. Poza va rog.Tensiunea, cu cat mai mare cu atat mai bine, numai sa ai loc sa-l montezi.

Link spre comentariu

salutmontajul va functiona cu acel condensator.pt polaritate sunt trecuti marcaje pe el.+sau -.daca marcajul e sters nu-l folosi.dar poate fi cendensator nepolarizat ,adica fara + si -.uita-te pe schema si vezi ce simbol este.,bafta.

Link spre comentariu
Vizitator mihaiovidiu

am revenit am gasit cativa condesatori si nu stiu daca sunt cei care trebuie ( nu mai am aparat de masura -sa stricat ) pentru C1 am gasit : 0.01 400 Vee 12.9 IPEE (asa scrie pe el ) altul : 0.01 10% 250 Vc@ 1,90 IPEE si ultimul :0,01 mirco F 250 v PME 271 Y

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator xzender

ma puteti ajuta sa imi spuneti si mie ce fel de condensatori sun acestia(polarizati sau ne)i-am luat de pe o statie de amplificare 2x15 fabricata la mures si nu stiu care este plusul si care este minusul!Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator xzender

multumesc mult!! condensatorii sunt in stare foarte buna acea statie a fost a tatalui meu deci nu prea a fost folosita la capacitate maxima dar a avut alte probleme si de aceea am hotarat sa fac alta dar sa pastrez anumite componente ale ei:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări