BoGdI Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Buna,vreau sa imi iau un difuzor MNC noir I sau II de 12"si 8ohmi pt o incinta de bass,dar nu stiu ce sa aleg.Voi ce mi-ati recomnada?Si vreau o schema de incinta pt difuzorul propus. Datele difuzoarelor care se gasesc si pe siteul: http://www.maniac.ro Noir I Difuzoare cu membrană de polipropilenă, cu bobine mobile pe carcasă de aluminiu ventilate destinate sarcinilor mari. Caracteristici: timbru nealterat, bandă de frecvenţă largă, recomandat pentru sisteme home-Hi-Fi. Re: 7.3 Ohm Fs: 28.5 Hz Qms: 3,53 Qes: 0,79 Qts: 0,64 Cms: 550,71 ľm/N Mms: 56,63 g Vas: 194,53 liter BL: 9,68 T*m SPL: 90,75 dB/W/m EBP: 36,10 Dimensiune: 12" / 160mm probabil au gresti cu 160mm Impedanta: 8ohmi Puterea: 150 / 300W Banda de frecvente: 28Hz - 2.8kHz Diam. bobina mobila: 51 mm Sensibilitatea (1W/1m): 91 dB Dimensiune magnet: 40oz Noir II Noir hârtie: Difuzoare prevăzute cu membrane de hârtie dublu-strat cu acoperire de material plastic şi bobine mobile pe carcasă de aluminiu ventilate. Caracteristici: distorsiuni minime, sensibilitate mare, recomandat în special pentru sisteme home-theater. Re: 7.3 Ohm Fs: 34.2 Hz Qms: 2,57 Qes: 0,53 Qts: 0,44 Cms: 392,46 ľm/N Mms: 55,18 g Vas: 138,63 liter BL: 12,78 T*m SPL: 92,19 dB/W/m EBP: 64,56 Dimensiune: 12" / 300mm Impedanta: 8ohmi Puterea: 150 / 300W Banda de frecvente: 30Hz - 3kHz Diam. bobina mobila: 51 mm Sensibilitatea (1W/1m): 92 dB Dimensiune magnet: 40oz Eu sincer as merge pe noir II pt ca necesita si o incinta mai mica,dar nu stiu cum se comporta la bass. Nu ma astept sa fac foarte mare spectacol cu difurile astea tinand cont ca is ~100 de lei,doar sa am putin bass in camera. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Nu-ti recomand difuzoare cu membrana din polipropilena.Suna a plastic.Pe vremuri am facut un VTP cu un dif de 16 cm MNC cu membrana din polipropilena .Aveam un bas detaliat dar timbrul acela de plastic strica toata socoteala.Pana la urma am schimbat wooferul cu unul cu membrana de hartie. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 in primul rand omul isi face subwoofer cu buget mic,ce legatura are coloratia plasticului aici?si doi la mana,nu crezi ca generalizezi cam mult cu plasticul asta,se pot baga asa toate difurile cu con de plastic in aceeasi galeata,poti compara produse chinezesti facute mizerabil din componente ordinare,cu motoare neoptimizate ,puternic nelrniare si distorsiuni cu garla cu difuri adevarate,construite cu materiale de calitate ,optimizate si studiate tehnic si acustic de oameni cu calificare? poate si pe bani greila subiect,primul dif este mai potrivit in incinta inchisa,al doilea in incinta deschisapt utilizarea in casa nu sunt chiar potrivite ,cel putin nu pt muzica.Nu ai precizat ce vrei sa faci cu el??? se poate alege si un dif mai mic de 8-10' daca doresti calitate si nu cantitatept consumat watii in difuri ineficiente si cu bas 'imprastiat' si fara articulatie sunt excelentela 1 milion din pacate nu prea ai cum sa le impaci pe toate,dar nu se merita efortul construirii unei cutii pt un dif care echivaleaza la pret cu costurile materilelor aferente.Cu 2-3 mil poti cumpara sh un bubuitor gata facut.Eu stiu ca de facut te apuci cand vrei ceva de calitate si nu-ti permiti,nu sa faci ceva f ieftin si mediocru,comparabil cu produse chinezesti de market Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 @ cbi. Nu generalizez nimic.Dintre toate wooferele cu membrana din polipropilena care mi-au trecut prin mana toate aveau acel timbru de plastic.Nu am lucrat cu difuri de mii de euro si nici nu sunt consultant la cine ce stie ce firma de prestigiu ca sa le laud produsele. Nu am vazut pe acest forum proiecte care sa foloseasca superdifuzoare .Oricum nu vreau sa intru in polemica cu nimeni,fiecare face dupa cum il duce urechea. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Nu-ti recomand difuzoare cu membrana din polipropilena.Suna a plastic.ok,nu generalizeziatunci te-ai exprimat gresit sau ce :limb:coloratia de plastic este prezenta in general pe medii si nu subbas.In cazul de fata se justifica indicatia data?prin difuri de calitate nu ma refeream la difuri de 'mii de euro' , exagerezi fara rost ca sa scapi,nici nu exista asa ceva in primul rand,dar sunt sigur ca ai avut numai produse chinezesti si nici implementarea nu f reusita.Ma insel?(no offense!)Sunt difuri f bune cu membrana de PP de la preturi incepand cu 50-80E si ajungand pe la 200.Culmea,unele chiar pe medii exceleaza..Poti da exemple de wofere care sunau a plastic? sa le stiu si eu/altii pt viitor,sa ne ferim de ele Link spre comentariu
Yoshiro Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Nu-ti recomand difuzoare cu membrana din polipropilena.Suna a plastic.Pe vremuri am facut un VTP cu un dif de 16 cm MNC cu membrana din polipropilena .Aveam un bas detaliat dar timbrul acela de plastic strica toata socoteala.Pana la urma am schimbat wooferul cu unul cu membrana de hartie.da, dar si ala de hartie suna a ... hartie! Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Cu 2-3 mil poti cumpara sh un bubuitor gata facut.Eu stiu ca de facut te apuci cand vrei ceva de calitate si nu-ti permiti,nu sa faci ceva f ieftin si mediocru,comparabil cu produse chinezesti de marketluati aminte la randurile de mai sus. mare adevar se spune !!!!! Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Se poate, dar dacă vrei să înveţi nu începi din prima cu difuzoare de mii de lei. Plus că satisfacţia unui lucru făcut de tine e mare, chiar dacă nu funcţionează perfect. Link spre comentariu
BoGdI Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Buna, in cele din urma am primit si eu difuzorul;noir II.Deoarece mdf-ul este destul de scump m-am gandit sa reciclez doua incintepe care nu le mai folosesc de ani buni.Atasez o poza cu dimensiunile incintelor.Eu m-am gandit la o incinta bass-reflex deoarece ii trebuie un volum mai mic.Problema este portul din spate care nu prea cred ca se potriveste acolo dar s-ar putea modifica.Ce sugestii imi dati?unde sa pun portul,deoarece eu nu ma prea pricep la calculul incintelor.As fi dispus sa dezmembrez amandoua incintele ca fac una.Multumesc. Link spre comentariu
bographics Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 O incinta bass reflex trebuie sa fie mai mare decat una sealed! Volumul ei se calculeaza in functie de parametrii difuzorului si se scad toate elementele interioare (tub reflex, difuzor, intarituri, filtre, etc.). Poti sa construiesti incinta si din PAL, dar va trebui intarita mult mai bine. Eu la sub-ul meu am facut mai mult de atat: am folosit la interior vopsea insonorizanta (cam 30 RON cutia de 3,5kg). PAL-ul m-a costat cam 50 RON cu tot cu debitare, pentru o incinta de 400x560x450 mm. Pentru intarituri am folosit stinghii de lemn de brad uscat, cu sectiunea patrata de 30mm pe latura. Le-am pus pe mijlocul tuturor fetelor + 2 pe mijloc, in forma literei "T". Am folosit cca. 100 de holtzsuruburi si cam jumatate de litru de aracet. Costul total al incintei fara difuzor m-a dus cam la 400 RON, dar aveam deja buretii fonoabsorbanti. Pentru port, este important ca acesta sa aiba diametru suficient de mare, sa aiba ambele capete rotunjite si sa aiba suficienta distanta fata de pereti la capatul interior, astfel incat sa nu se auda trecerea aerului cand asculti mai tare. In plus trebuie sa ai grija sa nu obturezi tubul cu material fonoabsorbant. Ca si incurajare, sub-ul facut de mine se aude peste asteptari (chiar daca am folosit difuzor auto): basul este curat si foarte puternic la frecvente joase. Nu pot asculta la mai mult de 30% din puterea lui deoarece mi se face rau , si nu din cauza ca distorsioneaza ci din cauza ca coboara prea mult in frecventa si nu sunt obisnuit cu asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum