Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator pt masina de gaurit wireless black and decker

C0B

Postări Recomandate

Am o mashina de gaurit black and decker fara fir la care nu mai am incarcatorul original.Ma poate ajuta cineva cu vre-o indicatie..cum as putea sa incarc acumulatorul acestei bormasini?Ii fac imediat o poza la incarcator si la masina si postez sa va dati seama despre ce vorbesc.Din pacate nu pot atasa foto , indicativul masinii este kc12xc , cine ma poate ajuta i-l rog sa posteze sa sa ma contacteze pe YM.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acumulatorul este NiCd 1Ah. Il poti incarca lent cu 100mA in 14h sau rapid cu 300-350mA in 4-5h. Incarcatorul original (cel putin cum il am eu) dupa redresare (fara filtrare) are doar o rezistenta de limitare a curentului, nu are generator de curent constant, iar Imax este de aprox. 350mA. Vezi ca acumulatorul are o "priza" de 6V luata de pe primele 5 elemente si este folosita pt a obtine 2 viteze la unele modele (la apasarea usoara a butonului, pe prima parte a cusei acestuia, motorul este alimentat cu 6V, iar pe a doua parte a cursei cu 12V). Identifica terminalele inainte de a incarca acumulatorul.

Link spre comentariu

Ma poti ajuta putin mai in detaliu te rog!In sensul ca sa imi zici ce tensiune sa caut pt trafo(15V e ok?) Acumulatorul meu este descarcat :( indica oricum as combina cele 3 borne 4.5 5 volti..deci daca ai putea sa ma ajuti cu configuratia pinilor ar fi excelent.Multam mumos anticipat.

Link spre comentariu

Am facut rost de un incarcator pt masini de gaurit bosch.dar cred ca e defect.am sa atasez niste poze cu incarcatorul in cauza ...si cu tensiunea lui de iesire care e doar 5V oricum as combina cele 3 iesiri(rosu negru albastru) intre ele.Trafo are la iesire in c.a. 15-16V..deci ..Uff din pacate iar e dus postatul de atach`..so no more xxx pictures cu alimentatorul bosch..revin maine cu pozele respective

Link spre comentariu

Acumulatorul este NiCd 1Ah. Il poti incarca lent cu 100mA in 14h sau rapid cu 300-350mA in 4-5h. Incarcatorul original (cel putin cum il am eu) dupa redresare (fara filtrare) are doar o rezistenta de limitare a curentului, nu are generator de curent constant, iar Imax este de aprox. 350mA. Vezi ca acumulatorul are o "priza" de 6V luata de pe primele 5 elemente si este folosita pt a obtine 2 viteze la unele modele (la apasarea usoara a butonului, pe prima parte a cusei acestuia, motorul este alimentat cu 6V, iar pe a doua parte a cursei cu 12V). Identifica terminalele inainte de a incarca acumulatorul.

Ce valoare are rezistenta de limitare a curentului? Vreau sa-mi fac si eu un incarcator simplu care sa incarce simultan (in serie) 6xAA de 1800mAh. Cam ce tensiune sa aiba traful si rezistenta de limitare?
Link spre comentariu

well cu ajutorul lui niq am facut azi un incarcator fantoma pt mashina mea :d..20V si 300mA :smt004 am lasat jumatate de ora la incarcat..incarcase destul cat sa se invarta ~ 1-2 minut mandrina..e oke..mine las la incarcat 4-5 ore sa se incarce complet..multumesc niq, nelu F de ajutor! :supz:

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

SalutAm cumparat si eu de cateva zile o masina de gaurit cu acumulator NI-CD de 18v dar fara incarcator. Am facut un alimentator dintr-o punte redresoare si un condensator care debiteaza 22v/500ma. Dupa curentul trafului in 2 ore ar trebui sa fie incarcata. Dar masurand curentul care il ia bateria am constatat ca acesta este foarte mic. Dupa o jumatate de ora masina nu a luat aproape nimic. Face cam 20 de rotatii si moare. Dca o las 10 minute isi revine si iarasi face 20 de rotatii si moare . De ce nu merge?Multumesc.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am facut rost de un incarcator pt masini de gaurit bosch.dar cred ca e defect.am sa atasez niste poze cu incarcatorul in cauza ...si cu tensiunea lui de iesire care e doar 5V oricum as combina cele 3 iesiri(rosu negru albastru) intre ele.Trafo are la iesire in c.a. 15-16V..deci ..Uff din pacate iar e dus postatul de atach`..so no more xxx pictures cu alimentatorul bosch..revin maine cu pozele respective

adauga o pza cu incarcatoru poate te pot ajuta daca incarcatoru este cu trei contacte acelea sunt cu oprirea incarcari automate incarca intre 7.5-14.4V/ si sunt doua modele de 1.1A si de 1.9A (ADLV1411 sau 1911) daca este unu din modelele astea, pentru incarcare se folosesc toate trei contactele adica , +acumulatori, unu la -acumulatori iar cel deal treilea se leaga printrun termistor de 9Kohm la - dela acumulatori si la celalalt capat se pune la al treile contact al incarcatorului. sper ca ai inteles
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări