Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caiete - Service

SOLDAN CONSTANTIN

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

În urma unei colaborări între mine și @Sadang și a numeroaselor testări, retestări, previzualizări, refacerea coperților în Paint, etc... + am descusut cartea, scanare la rezoluție mare (scuze, sunt f.f. multe de spus, nu poluăm topicul), astăzi postăm ”Scheme de radioreceptoare - vol 1”. Sper pe această cale să vă bucurați de o calitate sporită a cărții și să fie un real ajutor pt. toți electroniștii care încă mai repară aparate de radio de colecție inclusiv d-l @Soldan Constantin inițiatorul acestui topic.
Vă dorim succes la reparații !

https://www.mediafire.com/file/gw643rjl6g3ma46/Scheme_de_radioreceptoare_-_vol_1%2C_1973.pdf/file

Editat de tkdr
Link spre comentariu
Acum 7 ore, tkdr a spus:

Sper pe această cale să vă bucurați de o calitate sporită a cărții

Intr-adevar calitate foarte buna. Merita descarcata.

Link spre comentariu

Va multumim pentru efortul depus, pentru ajutorul dat colegilor si pentru ca asa se demonstreaza ca aveam o activitate buna in acest domeniu si care, iata, inca mai este activa.

STIMA!

Link spre comentariu

Stimă!Mai am o scanare a cărţii,cam la 1/3 ca MB,nu ştiu de unde de pe web

.La o primă vedere par asemănătoare.N-am intrat în detalii.Rog autorii să urmărească scanările făcute anterior.

Aştept cu interes vol.2.

Link spre comentariu
La 21.03.2021 la 0:29, tkdr a spus:

În urma unei colaborări între mine și @Sadang și a numeroaselor testări, retestări, previzualizări, refacerea coperților în Paint, etc... + am descusut cartea, scanare la rezoluție mare (scuze, sunt f.f. multe de spus, nu poluăm topicul), astăzi postăm ”Scheme de radioreceptoare - vol 1”. Sper pe această cale să vă bucurați de o calitate sporită a cărții și să fie un real ajutor pt. toți electroniștii care încă mai repară aparate de radio de colecție inclusiv d-l @Soldan Constantin inițiatorul acestui topic.

https://www.mediafire.com/file/gw643rjl6g3ma46/Scheme_de_radioreceptoare_-_vol_1%2C_1973.pdf/file

Felicitari, deosebita realizare.

Link spre comentariu
La 21.03.2021 la 0:29, tkdr a spus:

Numai cei care cunosc cum se lucrează la o editare de carte poate vor aprecia la justa ei valoare MUNCA.Apoi RESCANAREA LA REZOLUŢIE MARE.Aceasta carte "albastră", este mult căutată şi folosită, încă.

Mulţumesc celor care au trudit la realizare.

Cu respect.

Link spre comentariu

@elctropan așa este a fost destul de greu ! !
După cum am mai spus am avut discuții îndelungi și interminabile cu @sadang care a avut un aport deosebit în prelucrare, probe și probe de scanări (probe chiar pt. o singură pagină!), ștergeri de semnături, scame, praf, pete de orice fel (am lăsat adnotările scrise cu creionul cu scopul de a ajuta pe cei care mai repară), a fost un efort suplimentar și din cauză că de ex., pe o pagină textul era orientat cu 1-4º către dreapta iar schema era invers -1-4º stânga, etc, etc,..... Mii de scuze pt. off-topic !

Sunt multe lucruri care îmi scapă acuma dar este bine că am reușit să încântăm și să bucurăm pe cei care au descărcat-o !
Un efort uriaș, îi mulțumim și lui @sadang !
O carte care într-adevăr merită să fie distribuită în acest topic ”Caiete -Service” înițiat de d-l @SOLDAN CONSTANTIN !!
Până acuma s-au efectuat 202 descărcări al acestei cărți.
Mulțumim pt. felicitările aduse !

Editat de tkdr
Link spre comentariu

Bună ziua !
Astăzi vă postez o schemă recondiționată digital a radioreceptorului Traviata / Eforie scanată și recorectată. Au fost refăcute rezistențele, toți condensatorii, tuburile (lămpile) traseele și delimitările de plăci (”linie-punct”), punerea la masă, becul și difuzorul. Pe lângă asta am reorientat puțin întreaga schemă deoarece era rotită și am adăugat în partea dreaptă sus câteva elemente de ”legendă”. Celelalte simboluri (de ex. trafo și bobinele) au rămas neschimbate. Ceea ce am ținut neapărat să rămână identic cu schema originală au fost identificările și valorile componentelor (tot ce este scris) deoarece am vrut să păstrez ”farmecul” acestei frumoase scheme vechi. Menționez că inițial această schemă a fost scanată la rezoluții mari de cel puțin 600 dpi.
Bucurați-vă de această schemă, sper să vă placă și scuzați eventualele greșeli pe care vă rog să le menționați !

https://www.mediafire.com/view/tuuhlu9cbh3eg1r/Traviata_-_schema_electrica.tif/file

Link spre comentariu
Acum 10 ore, tkdr a spus:

Bună ziua !
Astăzi vă postez o schemă recondiționată digital a radioreceptorului Traviata / Eforie scanată și recorectată. Au fost refăcute rezistențele, toți condensatorii, tuburile (lămpile) traseele și delimitările de plăci (”linie-punct”), punerea la masă, becul și difuzorul. Pe lângă asta am reorientat puțin întreaga schemă deoarece era rotită și am adăugat în partea dreaptă sus câteva elemente de ”legendă”. Celelalte simboluri (de ex. trafo și bobinele) au rămas neschimbate. Ceea ce am ținut neapărat să rămână identic cu schema originală au fost identificările și valorile componentelor (tot ce este scris) deoarece am vrut să păstrez ”farmecul” acestei frumoase scheme vechi. Menționez că inițial această schemă a fost scanată la rezoluții mari de cel puțin 600 dpi.
Bucurați-vă de această schemă, sper să vă placă și scuzați eventualele greșeli pe care vă rog să le menționați !

https://www.mediafire.com/view/tuuhlu9cbh3eg1r/Traviata_-_schema_electrica.tif/file

Mulţumim.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări