Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caiete - Service

SOLDAN CONSTANTIN

Postări Recomandate

@Jhonny,

Daca imprimanta Lexmark permite, scanează grayscale (tonuri de gri) cu rezoluţie de 300 dpi.
Vei obţine un fişier PDF mult mai mic şi mult mai clar.
În cele mai multe cazuri (scheme electrice) scanarea color este inutilă. Nu face decît să mărească dimensiunea fişierului PDF.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Vă salut !
Am o întrebare, se poate pozta aici schema televizorului Telecolor 4503 (cred că este 4503 - versiunea cu programator senzorial !), având în vedere că numele topicului este ”Vintage tranzistorizat” ?
Dacă nu, vă rog să mî îndrumați la un topic dar aș vrea tot pe Elforum !
Vă mulțumesc ! !

Editat de tkdr
Link spre comentariu

Multumesc f. mult, poate ajută cu ceva !
Dar de fapt eu am vrut să ajut cu schema acelui model, intenționez să scanez un manual de utilizare de la acel Telecolor incluzând schema electrică.
De fapt vreau să scanez tot ceea ce fabrica a pus în ambalajul televizorului dar fără actele de cumpărare.
Sper să fie o postare în topicul corespunzător !

Link spre comentariu

Bună seara !
Postez pe acest topic schema electrică a televizorului Telecolor 5601 și 5602 cât și instrucțiunile de folosire.

http://www.mediafire.com/file/m9sietg20ctma4z/schema_electrica_a_TV_Telecolor_5601%2C_5602_-_AX1553.PDF/file
http://www.mediafire.com/file/kjlxkegqz2oqcy7/Telecolor_5601%2C_5602_-_instructiuni_de_folosire.PDF/file 

Rectific, nu este Telecolor 4503 cum am postat mai sus, este Telecolor 5601 + 5602 !
În caz vă place (Like), vă voi mai posta și Cromatic 02 și Monitor color 011 (nu știu dacă este cineva interesat !?!?) în decursul a 2 săptămâni !

Editat de tkdr
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Detine cineva prospectul de la Cora 3 (interesant pentru ca  avea doar  unde lungi)? Era fabricat de Tehnoton.

Bineinteles ca schema este  identica cu Cora 5 (UM), diferente fiind doar la bobina de intrare (cea de pe bara de ferita), bobina oscilatoare și poate 1 - 2 condensatori.

Dar prospectul ramane interesant. Trebuie sa fi existat  prospect deoarece acestui radio i se facea reclama luna de luna in revistele Tehnium prin 1978-79.

Link spre comentariu

Iata si TV Cromatic 02 - sasiu AX1530
- schema electrica;
- instructiuni de folosire - color;
- anexa la cele 2 televizoare cu echivalente la semiconductori si circ. integrate pt. Telecolor 4507 si Cromatic 02.
As mai scana si "Reteaua unitatilor service - intr. Electronica" dar nu mai am timp. Daca vreti, (pt. nostalgici si cei care au lucrat la -Service-) imi lasati mesaje ! Atasez coperta.
Era sa uit, am scanat si de pe o bucata de hartie niste modele de masti care sunt dispuse in zona programatorului, in zona potentiometrelor (de tonalitate, cred) si a potentiometrelor multitura. Mi-au servit mai demult sa fac niste modele pe hartie deoarece cele uzate nu se mai vede scrisul, poate serveste cuiva.
Acesta a fost reparat de mine in anul 2002 cred, avea tub cinescop Valvo, ce bune erau tuburile astea ! !
Pt. cei care au lucrat in "Reteaua Service", puteti sa imi spuneti, daca mai are cineva acele manuale in format A4 scrise cu fonturi ca de masina de scris si erau descriere detaliata a modului de reparatie a unor televizoare, era vorba de Telecolor 3006/3007 si TV Sport (nu stiu care model). La mine au ajuns 2 manuale dar se copiau f.f. greu (din cauza ca erau clandestine) si se dadeau bani frumosi la vremea aceea pt. aceste manuale. Nu aveau niciun desen pe coperta de carton, care isi aminteste de aceste manuale ? Erau facute de tipografii pe sub mana !

schema electrica a TV Cromatic 02.PDF Cromatic 02 - instructiuni de folosire.PDF anexa tabel echivalente Telecolor 4507 - Cromatic 02.PDF

reteaua unitatilor service - intr. Electronica.PDF

masti programator TV Cromatic.JPG

Editat de tkdr
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări