Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator la 220V CA pe masina!

bographics

Postări Recomandate

Am o nelamurire:De ce nu se folosesc amplificatoare normale la 220V (curent alternativ) + invertor auto in locul celor traditionale? Astfel un subwoofer activ de exemplu poate fi folosit foarte usor atat in masina cat si in casa! In plus, un invertor puternic este destul de ieftin si se poate conecta direct la baterie ca si un amplificator auto dar in plus este util si la alte treburi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

3

• bographics

3

• Sharky

1

• Dj_Dog

1

Top autori în acest subiect

de mers merge bineinteles, dar o sa ai pierderi mari inutile la conversia 12->220 si la conversia 220->(tensiunea amplificatorului)cele speciale pt auto ridica cei 12V direct la tensiunea de alimentre a amplifului, rezultand pierderi mai scazuteasa pt 100 W efectivi ai amplificatorului poti consuma peste 200W de la 12V

Link spre comentariu

mai este si aspectul legat de invertor ... un invertor care scoate sinusoida la iesire nu e chiar asa de ieftin la cateva sute de W. Iar daca dai cu tensiune de forma dreptunghiulara intr-un transformator obisnuit, nu-i va place deloc.Iar din prisma randamentului, mai bine decat sa-ti cumperi un invertor, faci o sursa ridicatoare de la 12V la +/- cat are subul tau la alimentare, iar sursa rezultata o folosesti conectata la subwoofer in loc de transformatorul de alimentare de la retea.

Link spre comentariu

Si in ultimul rind ar mai fi problema electrosecuritatii (12V e una si 220V e cu totul alta poveste - chiar ai vrea sa-ti umble 220V prin bord?)Din cam aceleasi motive (randament, complexitatea surselor) in zona telecom se lucreaza la 48Vcc (380 sau 220Vca se coboara la 48Vcc dati pe acumulatori, si de acolo se pleaca spre echipamente care fac conversia 48 la cit au nevoie). E modular (se pot adauga/scoate redresori si acumulatori din mers dupa necesitati, fara intrerupere) si evita conversie 220-220 (care e dubla conversie, ca nu se pun ups-uri genius) dupa care 220-joasa tensiune.

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri. In acest caz prefer sa folosesc amplificatorul auto cu conditia sa iau un redresor care sa-mi permita folosirea lui la 220V acasa. Imi pueti recomanda un astfel de redresor, la un pret decent?

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator -Cristi-

Buna tuturor.Sunt nou pe forum si acesta este primu meu comm pe acest forum.O sa fiu scurt is la subiect.Cautam pe youtube cum sa imi incarc bateria....intamplator am dat peste o turbina eoliana....am fost curioscum functioneaza......mam informat....mia placut,si ce mi-a trecut mie prin cap:sa fac si eu o turbina doar ca nu cum sunt toate celelalte am mai vazut un model de turbina dar cu ax vertical dar nu aveam de unde sa fac o bobina de 100 W :84.Si cum eu nu ma las cu 1 cu 2 :da ,m-am gandit asa:cum bunu-l Dumnezeu ne-a inzestrat cu transformatoare,daca as scoate un curent de 12 V de la eoliana si as amplifica cu un transformator as obtine 220 V.Acuma intrebarea este:pot eu sa fac acestea?Va multumesc pentru ori ce raspuns!

Link spre comentariu

Buna tuturor.Sunt nou pe forum si acesta este primu meu comm pe acest forum.O sa fiu scurt is la subiect.Cautam pe youtube cum sa imi incarc bateria....intamplator am dat peste o turbina eoliana....am fost curioscum functioneaza......mam informat....mia placut,si ce mi-a trecut mie prin cap:sa fac si eu o turbina doar ca nu cum sunt toate celelalte am mai vazut un model de turbina dar cu ax vertical dar nu aveam de unde sa fac o bobina de 100 W :84.Si cum eu nu ma las cu 1 cu 2 :da ,m-am gandit asa:cum bunu-l Dumnezeu ne-a inzestrat cu transformatoare,daca as scoate un curent de 12 V de la eoliana si as amplifica cu un transformator as obtine 220 V.Acuma intrebarea este:pot eu sa fac acestea?Va multumesc pentru ori ce raspuns!

Ce vrei tu sa faci nu merge. Ce legatura are turbinele eoliene cu sectiunea asta de forum: AUTO Sound?
Link spre comentariu
Vizitator -Cristi-

Ce vrei tu sa faci nu merge. Ce legatura are turbinele eoliene cu sectiunea asta de forum: AUTO Sound?DA!.Intradevar,nu are nici o legatura cu ce ati discutat aici,dar ce ma atras a fost ca ati vorbit despre amplificator.Doar ca pe mine ma intereseaza cum sa amplific de la 12V la 220V avand la dispozitie transformatoare :limb:

Link spre comentariu

citeste sectiunea de energie alternativa a forumului si vei intelege cum sta treaba.transformatoarele transforma parametri tensiunii/curentului, nu amplifica. Aceasta transformare are loc la o frecventa bine definita. Un generator eolian scoate o tensiune variabila de o frecventa variabila, in functie de cum bate vantul. Acea tensiune se redreseaza, obtinandu-se o tensiune continua cu care se incarca de regula niste acumulatori. La acestia se leaga un invertor care face din acea tensiune continua o tensiune alternativa de 230V spre exemplu, pentru alimentarea consumatorilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări