Vizitator Atreyu Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Buna dimineata. De cateva zile imi bat capul cu un circuit si nu ii dau de cap.Este vorba de un circuit compus din doua drosere, 4 neoane. Problema este ca la verificarea cu creionul electric, curentul ajunge in neoane dar nu le aprinde, si nici de iesit nu iese. Mentionez ca este vorba de o firma luminoasa ale carui neoane s-au ars. Neoane noi, fire noi, riglete noi. Legatura intre drosere facuta de asemenea cu rigleta. Daca mai este nevoie de detalii, pot incarca cateva poze. Va multumesc anticipat! Robeert: reeditat titlu. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 -Recomand un Nurofen-Pe drosel ar trebui sa ai schema de conectare. Ai cautat pe google cum se conecteaza un neon ? Poti aprinde macar un neon ? Link spre comentariu
Vizitator Atreyu Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 pai...eu tot ce am facut a fost sa inlocuiesc neoanele, si firele vechi dintre neoane + rigletele vechi in exact acelasi mod... Link spre comentariu
Vizitator Atreyu Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 cam asa arata circuitul. capetele libere ale neoanelor se leaga doua cate doua via rigleta si fir Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Cutiile alea albe am impresia ca nu sunt drosele. Cred ca sunt "balast electronic"....e alta mancare de peste. Daca e ce zic eu, e posibil sa fie alea stricate.Incearca sa aprinzi neoanele cu drosel+starter. Link spre comentariu
Vizitator Atreyu Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Problema este ca la verificarea cu creionul electric, curentul ajunge in neoane dar nu le aprinde, si nici de iesit nu iese.pai daca ajunge curent in neoane, inseamna ca ar trebui sa fie bune, fie ele drosele fie balast electronic (care eu unu habar n'am cu ce se mananca ) Link spre comentariu
Vizitator Atreyu Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 mi'am prins urechile Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Daca nu ai habar de electronica, lasa balasturile alea electronice la o parte si pune drosel+starter. Schema o gasesti pe drosel. Link spre comentariu
marinescug Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Firele de la balastul electronic par simplu de montat, dar e recomandabil sa fie respectate strict desenele de pe cutie. E vb de fazarea neoanelor. Daca inversezi firele la unul dintre capete , nu mai merge nici unul (la cele duble si cvadruple).Urmareste schema cu atentie. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 La cum arata placa de la acel balast electronic, sigur este defect. Fiind fara izolare galvanica, indicatorul cu neon se va aprinde. Incearca o varianta cu balast electromagnetic (droser) de 36W (40W) si cate 2 tuburi de 18W (20W) puse in serie. Asa vei avea 2 circuite fiecare cu balastul lui. Cand cumperi starterul sa ceri de 4-22W si nu universal (4-65W). Pentru comparatie asa arata un balast magnetic de 36W http://image.made-in-china.com/2f0j00We ... 0-60HZ.jpg . Este usor de deosebit de cele electronice fiind mult mai greu. Link spre comentariu
Vizitator Atreyu Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Am rezolvat cu metoda lui stressmaker. multumesc tuturor pt ajutor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum