Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nr spire traf invertor

Postări Recomandate

Vreau sa fac schema de aici http://www.niqro.3x.ro/convertor/SG_13.jpg dar am o nelamurire referitor la bobinarea transformatorului,in prima sunt 6+6 spire sau 12+12 spire?In secundar nu mai conteaza pt ca o sa fie dimensionata pt 19V.pe post de invertor pt un laptop(acumulator extern 12V 7aH).Laptopu trage la 19v 2,95A in full load si cu bateria la incarcat.Traful va fi dintr-un atx de 400wati . :freaza: :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Link-ul merge, la mine a fost nevoie doar de un refresh la pagina (tasta F5).In legatura cu transformatorul gandeste ca un raport de transformare de 1:1 iti va da aceasi tensiune in secundar ca pe cea din primar, indiferent cate numere de spire ai bobina in primar, cat timp cele din primar sunt identice ca cele din secundar. Si eu tind sa cred ca este vorba de 12 spire pentru primar, rezultand undeva la 24 de spire pentru 24 de volti, asta ar veni cam 1 spira pe volt fara reactie (factor maxim de umplere) !Incearca sa bagi 12 spire in primar si 20 in secundar, teoretic ar trebui sa obtii in jur de 20Volti fara reactie, de acolo poti sa jonglezi cu semireglabilul pana la valoarea dorita de tine

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Link-ul merge, la mine a fost nevoie doar de un refresh la pagina (tasta F5).In legatura cu transformatorul gandeste ca un raport de transformare de 1:1 iti va da aceasi tensiune in secundar ca pe cea din primar, indiferent cate numere de spire ai bobina in primar, cat timp cele din primar sunt identice ca cele din secundar. Si eu tind sa cred ca este vorba de 12 spire pentru primar, rezultand undeva la 24 de spire pentru 24 de volti, asta ar veni cam 1 spira pe volt fara reactie (factor maxim de umplere) !Incearca sa bagi 12 spire in primar si 20 in secundar, teoretic ar trebui sa obtii in jur de 20Volti fara reactie, de acolo poti sa jonglezi cu semireglabilul pana la valoarea dorita de tine

La cat antispyware,antivirus s i Wingoz am,nu prea fac ce vreau ...astazi merge si primul link...pe undeva am citit ca 4...6 spire trebuie pt 12V.Practic nu am incercat,dar alti asa zic.Este pe undeva o sch 12->+-35, facuta de un polonez(dupa ce piese comercializeaza TME au cam scazut in ochii mei) ,iar discutia cu numarul de spire se afla pe acolo.Probabil ca fiind puterea mai mare scade si inductanta.Acum nu retin exact ce putere debiteaza sursa aia.
Link spre comentariu

Cu poweresim, pt U1=10,7...14,5 V si U2=19 V/3 A este indicat un miez EE-43520 cu aria sectiunii de 0,905 cmp, obtinandu-se in montaj PP urmatorii parametri: L0=48,34 uH; 1/2N1=4 sp; 1/2N2=9 sp. Tranzistorii recomandati sunt IPB021N04N de la INFINEON. Ca draiver este indicata o schema cu circuite logice.

Link spre comentariu

Cu o procedura proprie de calcul folosind exact datele din schema ta, iti recomand pentru o frecventa de 40 kHz si un factor de incarcare ciclu de 0,365 (cel maxim recomandat pentru PP-uri este de 0,49) urmatoarele: Miez ferita tip E32/16/9-3C90 (Ferroxcube) cu o singura pereche de E-uri; Puterea in secundar pentru 19 V si 2...4 A, P=84,242W; 1/2N1=5 sp, 1/2N2=13 sp; L0=51,95 μH; sectiunea miezului 0,925 cmp; inductia optima in miez B=0,222 T; randamentul trafului 96%; diametrele conductorilor d1=Ø1,5 mm, d2=Ø0,8 mm; masa trafului complet bobinat 0,039 kg (39 g); curentul efectiv prin primar si deci prin cei doi tranzistori aproximativ 6,6 A. Toate datele de mai sus sunt valabile pentru o temperatura efectiva a miezului de 80° Celsius.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări