Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru pasiv 2 cai

marian_valcea

Postări Recomandate

Salut vreau sa ma ajutati sa fac si eu pentru sa fac un filtru pasiv pe 2 cai pentru un difuzor de bass si un tweeter.Nu stiu cum se calculeaza grosimea firului si numarul de spire pentru fiecare difuzorul de bass si tweeter.Vreau ca diful de bass sa redea decat basul ca si un subwoofer si tweeterul doar inalte sa nu fie amestecate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

2

• Putz

2

• marian_valcea

2

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

nu ai nevoie de filtru pentru ceea ce ai tu acololowpass la woofer nu are logica pentru ca oricum nu poate urca pana la frecventa la care poate cobora tweeteruliar pe inalta nu se pune filtru pasiv deoarece ai un Piezzo (filtrul la o asemenea inalta este compus dintr-o singura rezistenta inseriata cu acesta cu o valoare de 50 Ohmi la 2W)

Link spre comentariu

Pe piezo nu e indicat sa se foloseasca rezistente de valori mari, doar un 4-8ohmi, altfel raspunsul in inalte este redus. 50ohmi e cam mult, desi in cazul acestor tragedii nu prea conteaza.Chiar fara e cam periculos pt amplif. Atenuarea se face printr-un condensator, si mai mult ca sigur o sa ai nevoie. Valori uzuale 68-470n.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări