fgbogdan Postat Aprilie 22, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2011 "Ce putere da o 6p36s?"nu stiu ... dupa lituanian 9W ... dupa forum 4-5W"Am constatat si eu acest defect la un amplificator. In cazul meu, o lampa ECC83 avea o sudura interna defecta. La rece facea contact iar la cald nu, din cauza dilatarii. Dupa o examinare atenta am vazut defectiunea. Sunt aproape convins ca si in cazul tau e aceasta problema."da, mai mult ca sigur - le-am pus deoparte, am desenat frumos cate o cruce pe fiecare si am folosit unele noi. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Pai pune-le pe rind, in timp, si sterge crucile de pe cele bune. Foarte mici sanse sa ai mai multe cu acelasi defect, in acelasi proiect si in acelasi timp. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 ...nu stiu ... dupa lituanian 9W ... dupa forum 4-5W...Tubul 6P36S , tub cu mare potential(putere utila la anod in sarcina) in clasaA-SE-tetroda.Iata de ce ,in ciuda faptului ca acest tub este prezentat ca avind Pda_max=18W ?! in anumite foi de catalog(trebuie tinut cont de aria de utilizare a tubului 6P36S la momentul lansari fabricatiei acestuia...) ,o sa va comunic o realitate necunoscuta(vad)/"nediscutabila" precum urmeaza: __In urmatoarele conditii Ub=210V Ua_k=190V , Uk=16V/cind Rk=100Ω-2w/Ik=160mA , Rg2=680Ω/U_Rg2=3,4V/Ig2=5mA(puterea disipata g2 sub 1W) ,restul de 4V pina la 210V cadere pe Rcc primar.Asa cum se poate observa Ia devine Ik-Ig2=155mA ,acum pentru Ua_k=190V Pda devine 29,45W (negativare automata) ,in aceste conditii anodul sa comportat foarte frumos-fara urme de inrosire ,practic tubul 6P36S suporta fara probleme/lejer 28W!!! disipati de anod in cazul negativare automata ,de aici rezulta ca acest tub in conditiile mentionate mai sus sau similare poate avea un Ra de 1k2-1k4 !!!(un mare avantaj...) la anod cu acest Ra se obtine cca 14w putere-utila si 11W sa zicem in sarcina(desigur pentru clasaA-SE negativare automata) ,tensiunea de negativare Ug1=-16V fiind suficienta=nu aduce tubul cu grila de comanda in regim pozitiv(raportat la catod) pentru modulatia maxima Ia. Preconizez chiar un 6W in sarcina/secundar conexiune trioda 6P36S clasaA-SE(desigur negativare automata si Pda=28W),sa vedeti unde se pot "ascunde" tuburi interesante... __Cam asa se poate utiliza 6P36S in clasaA-SE-tetroda (am testat 12x6P36S ,atit am avut in casa,uitativa cu atentie la constructia anodului , o sa intelegeti puterea disipata suportata de acesta...). PS.Poate fi interpretat ca un cadou de sfintu GHEORGHE sau Paşte ,in afara traditionalului Paşte fericit !. Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 si ce se intampla daca ii dam acestuia 400V tensiune anodica? caci atata am Link spre comentariu
fgbogdan Postat Aprilie 26, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2011 il duci dincolo de ce poate el http://www.tubes.ru/techinfo/GlassTubes/6p36c.html Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 pai ce fenomen sa intampla vizual cu tubul, caci eu intotdeauna am respectat tensiunile si-s curios Link spre comentariu
fgbogdan Postat Aprilie 26, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2011 nu stiu, nu am dat tensiuni mai mari decat cele specificate niciodata (nici nu am avut de unde). Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 30, 2011 Partajează Postat Aprilie 30, 2011 http://img42.imageshack.us/img42/7430/dsc07659i.jpg[/img] By pixuletz at 2011-04-27 By pixuletz at 2011-04-27 By pixuletz at 2011-04-27 6P36C PP STEREO VINTAGE in devenire Nu gasesc inca 2 capacele pt anozi la fel recuperate, din calit, maro ca in poza Link spre comentariu
Terry34 Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Aveti idee cum putem confectiona cu bani putini front-urile si chiar sa le gravam cumva? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 18, 2011 Partajează Postat Mai 18, 2011 ca sa nu mai experimentezi tu Link spre comentariu
Terry34 Postat Mai 22, 2011 Partajează Postat Mai 22, 2011 si ce se intampla daca ii dam acestuia 400V tensiune anodica? caci atata am si daca alimentez cu aceasta tensiune varianta PP? , inca nu stiu ce tensiune o sa am atunci in sarcina. Link spre comentariu
Terry34 Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 ufff greu cu tolele astea E20...pt trafurile de iesire, greu se mai gasesc :cry: Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Redeschid acest topic, obsevand ca au cam aparut ghemotoace de praf pe aici Tubul 6P36S , tub cu mare potential(putere utila la anod in sarcina) in clasaA-SE-tetroda. Iata de ce ,in ciuda faptului ca acest tub este prezentat ca avind Pda_max=18W ?! in anumite foi de catalog(trebuie tinut cont de aria de utilizare a tubului 6P36S la momentul lansari fabricatiei acestuia...) ,o sa va comunic o realitate necunoscuta(vad)/"nediscutabila" precum urmeaza: __In urmatoarele conditii Ub=210V Ua_k=190V , Uk=16V/cind Rk=100Ω-2w/Ik=160mA , Rg2=680Ω/U_Rg2=3,4V/Ig2=5mA(puterea disipata g2 sub 1W) ,restul de 4V pina la 210V cadere pe Rcc primar.Asa cum se poate observa Ia devine Ik-Ig2=155mA ,acum pentru Ua_k=190V Pda devine 29,45W (negativare automata) ,in aceste conditii anodul sa comportat foarte frumos-fara urme de inrosire ,practic tubul 6P36S suporta fara probleme/lejer 28W!!! disipati de anod in cazul negativare automata ,de aici rezulta ca acest tub in conditiile mentionate mai sus sau similare poate avea un Ra de 1k2-1k4 !!!(un mare avantaj...) la anod cu acest Ra se obtine cca 14w putere-utila si 11W sa zicem in sarcina(desigur pentru clasaA-SE negativare automata) ,tensiunea de negativare Ug1=-16V fiind suficienta=nu aduce tubul cu grila de comanda in regim pozitiv(raportat la catod) pentru modulatia maxima Ia. Preconizez chiar un 6W in sarcina/secundar conexiune trioda 6P36S clasaA-SE(desigur negativare automata si Pda=28W),sa vedeti unde se pot "ascunde" tuburi interesante... __Cam asa se poate utiliza 6P36S in clasaA-SE-tetroda (am testat 12x6P36S ,atit am avut in casa,uitativa cu atentie la constructia anodului , o sa intelegeti puterea disipata suportata de acesta...). Dle valderama, ati putea dezvolta mai mult aceste referinte de ma sus?In sensul unei scheme si niste date pentru un transformator de iesire Vreau sa construiesc acest proiect care sa duca acest tub pana la limitele suportabile Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum