Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am o intrebare!

Vizitator cyberose

Postări Recomandate

Vizitator cyberose

Care e diferenta intre PIC16F84A si PIC16F84 ?Daca pun intr-o schema de aici :http://www.hamradioindia.org/circuits/fcl.php?sid=39d47bb1442775e1ece6f52c26822f2a PIC16F84 in loc de PIC16F84A s-ar pute sa nu functioneze?Ma scuzati pentru intrebare dar sunt cam incepator in microcontrolere!multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlad_2770

2

• Cristiano

1

• bogdanm

1

• cirip

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din cate imi amintesc eu, diferenta dintre A-uri si restul lumii e la programare si la cateva caracteristici electrice, dar functional, daca ai apucat sa-l "prajesti", nu ar trebui sa ai dificultati.Cirip

Link spre comentariu

A din cate stiu la PIC-uri se refera la portul serial USART. Daca are pic-ul A pe el atunci portul este AUSART (adica asincron). Deci poti folosi fara nici o problema un PIC cu A in coada sa lucreze in locul unui pic fara A. Mai ales ca astea cu A merg la 20MHz cum a zis cineva de mai sus. Celelalte iti scriu pe el la ce frecventza merg. Parca am vazut si PIC16F84 care nu era A si avea scris 20 (de la 20MHz). Eu asta stiam ce A-ul de pe pic (AUSART).

Link spre comentariu

A din cate stiu la PIC-uri se refera la portul serial USART. Daca are pic-ul A pe el atunci portul este AUSART (adica asincron). Deci poti folosi fara nici o problema un PIC cu A in coada sa lucreze in locul unui pic fara A. Mai ales ca astea cu A merg la 20MHz cum a zis cineva de mai sus. Celelalte iti scriu pe el la ce frecventza merg. Parca am vazut si PIC16F84 care nu era A si avea scris 20 (de la 20MHz). Eu asta stiam ce A-ul de pe pic (AUSART).

Nu stiai deloc bine. "A" inseamna ca e o revizie imbunatatita si n-are nici o legatura cu (A)USART. Dealtfel, primul "A" din AUSART vine de la "addressable", si de-abia al doilea "A" vine de la "asynchronous". Diferentele intre versiunile cu "A" si cele fara "A" sunt explicate in documentatia Microchip, si difera in functie de tipul de PIC.
Link spre comentariu

inseaman ca am memoria scurta. Eu aveam ideea asta in minte de cind pe site era 16F876 si 16F876A si la unul scria USART si sub scria AUSART si ma gandeam ca este chestia cu asincron. Dar sunt sigur ca ce ai scris tu este corect.

Link spre comentariu
Vizitator cyberose

Pe site-ul de la Microchip scrie despre PIC16F84:"Status Not Recommended for new design Alternative Device Please consider using device PIC16F84A"Sunt de aceasi parere Cristiano in legatura cu 'revizia imbunatatita' si sper ca va functiona schema si daca nu folosesc varianta cu 'A' .In legatura cu programarea am reusit sa trec de ea fara probleme!Oricum va multumesc mult pentru explicatii!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări